A Honor 6 nem lázasodik be

AVtrend | 2014. November 06. | 12:00

A Honor mérnökei kutatásokra épülő szabadalmaztatott technológiájuk felhasználásával kiküszöbölték a okostelefonoknál jelentkező melegedési problémák jelentős részét. Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően a gyártó mérései szerint a Honor 6 melegszik a legkevésbé videónézés és játék közben.

Honor 6_cikk.jpg

 

A Honor mérnökei kutatásokra épülő szabadalmaztatott technológiájuk felhasználásával kiküszöbölték a okostelefonoknál jelentkező melegedési problémák jelentős részét. Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően a gyártó mérései szerint a Honor 6-nak emelkedik a legkevésbé a hőmérséklete videónézés és játék közben.

 

Az okostelefonok többsége erős igénybevétel esetén melegedni kezd. Azt, hogy nem elhanyagolható jelenségről van szó, mutatja, hogy a hátlap hőmérséklete bizonyos modellek esetén akár a 40 fokot is elérheti. A most bemutatott Honor 6 esetében azonban a hőeloszlatás olyan jól sikerült, hogy a gyártó adatai szerint alig kell melegedéssel számolnunk.

Az okostelefonok melegedése normális használat mellett is jelentkezik, nem kell ahhoz órákig játszanunk a készülékekkel. A 3G/4G kapcsolat használata, az internetezés önmagában is képes előidézni a hőmérséklet emelkedését a népszerű modellek többsége esetén. A jelenség a fizika törvényeiből következik, és ilyen módon nincs is benne semmi meglepő. Azonban a csúcsmodellekbe egyre több és több hardverelem zsúfolódik be, így a hőmérséklet emelkedésének mértéke nemegyszer lépi túl a normális kereteket, és csap át lázba.
Honor 6_cikk 2.jpg
A Honor 6 esetében a gyártó nagy pontosságú hővezetési szimulációkat használt fel arra, hogy a tipikus használati helyzetekben megbecsülje a hőmérséklet várható emelkedését. A Honor mérnökei elemezték a különböző borítások hővezetési képességét is, ez utóbbinak köszönhető, hogy a készülék végül részben alumíniumötvözetből készült el.

A karcsúság és az ellenállás érdekében a legtöbb okostelefon gyártása során ugyanis rozsdamentes acélt vagy magnéziumötvözetet használnak az előlap megerősítésére. Ezekhez képest azonban az alumíniumötvözetnek több mint hétszeres, illetve kétszeres a hőelvezetési képessége.

A Honor 6 belsejében emellett hővezető zselét használnak a chipek borítására, ami átlagosan 10 fokkal képes csökkenteni a lapkakészlet hőmérsékletét, és 7 milliamperrel a teljes rendszer fogyasztását. Ezzel jobban kihasználható a chipek teljesítménye, és kezelhető a melegedési problémák jelentős része.

Mivel a telefonok oldalsó része az a terület, ahol a legtöbbször megfogjuk a készülékeket, a Honor egy szabadalmaztatott hűtési dizájnt alkalmazott a Honor 6 oldalán is, melyet „cooling design”-nak nevezett el.

Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően a gyártó mérései és hőtérképei szerint a konkurens csúcsmodellekhez képest a Honor 6-nak emelkedik a legkevésbé a hőmérséklete videónézés és játék közben.

 

További információ, Huawei.

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111