A Sony bejelentette, zászlóshajó Z sorozatú UHD tv-it

AVtrend | 2016. Július 29. | 15:00

A Sony bejelentette az új zászlóshajó Z sorozatú tévéit, melyek 67, 75 és a100 coll-os képernyővel készülnek. A sorozat tagjaiban a Sony az új 4K HDR Processor X1™ Extreme processzorokat, és a Backlight Master Drive™ technologiát alkalmazza, melyek kombinációja drámai minőség javulást eredményez.

Sony-Z-Series-4K-HDR-Ultra-HD-TV-image-1-630x420.jpg                                                       

A 4K HDR Processor Extreme X1 egy innovatív technológia, amely továbbfejlesztett algoritmusokat használ a zaj csökkentésére és a részletgazdagság növelésére. Az ilyen processzorral ellátott 4K-tévék drasztikusan megnövelik a fényerőtartományt, még X-tended Dynamic Range PRO technológia nélkül is. Mindez a dinamikus kontrasztnövelő technológiának köszönhető, amely képkockáról képkockára optimalizálja a fényerőt aszerint, hogy éppen mi történik a képernyőn. A 4K X-Reality PRO™ technológia olyan képeket biztosít, amelyek tiszták és elképesztően élethűek.

A Backlight Master Drive technológiát a Sony a 2016-os CES-en mutatta be. Az egyedülálló technológiát alkalmazva a LED-ek fényét egy pontba gyűjtik össze, így csökkentve a más teljes mátrixos LED tévékre jellemző becsillanást és fényszórást. Gondoskodnak arról, hogy minden egyes LED egyenes fénysugarat bocsásson ki, hogy így tiszta, élénk világos és mélyfekete árnyalatokat egyaránt megjelenítő képet hozzon létre. Ahhoz, hogy a Backlight Master Drive™ a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa, a rendkívül sűrű LED-struktúrát új, innovatív algoritmus vezérli. Minden egyes LED helyi szabályozású, így a létrehozott képek bámulatosan pontosan pontosak.

Kombinálva a 4K HDR Processor Extreme X1 a Backlight Master Drive technológiával, a Z-sorozat rendkívüli kontrasztot nyújt és a színek skáláját soha nemlátott mértékben vonultatja fel, így téve még kifejezőbbé a 4K tartalmakat.

Az új 4K Processor Extreme X1 processzor 40%-kal több képet képes feldolgozni, mint a 4K Processor X1. Az objektumalapú HDR-feljavítás során a televízió egyenként elemzi a képernyőn látható objektumok színét, és ennek megfelelően szabályozza a kontrasztot, ellentétben a legtöbb tévével, amely csak egy feketétől fehérig terjedő kontrasztgörbe alapján módosítja a kontraszt mértékét. Az objektumok külön-külön történő feljavításával tévékészülékünk nagyobb mélységű, textúrában gazdagabb és valósághűbb képvisszaadásra képes.

 

Sony-Z-Series-4K-HDR-Ultra-HD-TV-image-2-630x420.jpg                                             

A nagyobb részletgazdagság és az alacsonyabb képzaj érdekében két adatbázis használatával történik a képek feldolgozása. Mindegyik adatbázis több tízezer, az évek során tévés és filmes tartalmak gyártása alatt szerzett tapasztalatra épülő referenciát tartalmaz. Az egyik adatbázis a kép tisztítására, a képernyőn megjelenő zaj csökkentésére szolgál, a másik pedig a felbontás növelésére, a jó láthatóság fokozására. Az alacsonyabb felbontású anyagok 4K-ra történő felskálázása során ez a két nagy kapacitású képjavító adatbázis egyesült erővel, dinamikusan, valós időben javítja a képpontokat.

Mindezeken túl az alkalmazott Super Bit Mapping 4K HDR technológia a 8 bites képeket 14 bitessé alakítja, és ezzel a fényátmenetek sokkal simábbak lesznek. A 14 bites jelfeldolgozás részekre bontja az egységes színsávokat, lényegében egyenletessé téve az árnyalatok közötti átmenetet – így még 8 bites forrás esetén is 14 bitessel egyenértékű fokozatosság érhető el, azaz a hagyományos kijelzőhöz képest 64-szer több színárnyalat látható.

 

 

A Z sorozatú tévéken a Sony exkluzív Android felhasználói felülete fut. Az Android felület számos alkalmazást tesz lehetővé, így nézhetők filmek és fényképek, futtathatók játékok, lehetőség van keresésre és még sok egyébre is.

 

A Z sorozat készülékei elérhetők lesznek a Sony hivatalos forgalmazóinál.

 

További információ a www.sony.hu weboldalon.

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111