KEF Q300 hangszóró: igazán felső kategória

AVtrend | 2013. Szeptember 26. | 08:00

Q300-Loudspeaker par kicsi.jpg

 

"Hihetetlenül valósághű térbeli hatásával és életteli hangzásával minden fajta zenei stílushoz kiválóan alkalmas."

Évek óta a hifi rajongók nagy kedvencei az egyedi Uni-Q házban lakozó KEF hangsugárzók.

 

A Uni-Q koncepcióval a gyártó a magas- és mélysugárzókat egymással kombinálta, mely hallhatóan komoly előnnyel jár. Aktuális tesztkészülékünk is a Q szériához tartozik.

 

KEF Q300 hangszóró teszt: Kialakítás


A Q300-as a KEF Q szériájának állványra helyezhető nagyobbik hangsugárzója. Méretéhez hűen nagyobb volumenre képes, hibátlan, teltebb basszussal. Egyedi technikai megoldását, a Uni-Q  technológiát mindenképpen ki kell emelni, melynél az előző szériához képest a Q300-asban a sugárzók koaxiális elhelyezését jobban optimalizálták. A mélyközép-sugárzó 165 mm-es membránjával jelentősen nagyobb hatásfokot értek el a konstruktőrök. A mélyközép-sugárzó közepében elhelyezett magas-sugárzó 25 mm-es membránt kapott. Ezek védelme és a frekvencia optimalizálás érdekében a rezgéscsillapított szerkezetű hangszórót alumíniumöntvény vázba foglalták.

 

6006-large.jpg

 

 

KEF Q300 hangszóró teszt: hangminőség


Mérőlaborunkban a KEF Q300-as nem mutatott kicsúszást, lineárisan a szűk tolerancia tartományban maradt 80 Hertz alatt. Kiemelendő az Uni-Q szerkezet által a méréskor produkált példaértékű frekvencia-átviteli diagram. Néhány évvel ezelőtt a régebbi Q-sorozat már híressé vált kiváló hangminőségéről. Most pedig a Q300-asban sem tudtunk csalódni. A hangszóró nagyon meggyőző hangzást hozott, gondolatban képesek voltunk arra, hogy a zenei szereplőket pontosan elhelyezzük a térben. Igazi szenvedélyről tett tanúbizonyságot, mindenféle finomkodás nélkül. A legapróbb zenei nüanszok is hallhatóvá váltak. Az energikus és valóban mély basszushoz egy csodálatosan harmonikus középmagas tartomány csatlakozik. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy tökéletes előadást hallottunk.

 

6006_2.jpg

 

KEF Q300 hangszóró teszt: Összegzés, ajánlás


A KEF Q300-as modelljét mindenképpen csak ajánlani tudjuk. Hihetetlenül valósághű térbeli hatásával és életteli hangzásával minden fajta zenei stílushoz kiválóan alkalmas. Hazai ára kedvezőbb mint külföldön a 169.900.- Ft. -ért elérhető hangsugárzó elsőosztályú minőséget nyújt, tesztünkben a Q300 A felső kategória legjobbja lett.

 

6006_3.jpg

 

KEF Q300

Polchangszóró / Felső osztály

 

Ára: 169.900.- Ft. / pár

Info: www.aida-audio.hu

 

Hang:               75

Labor:              85

Gyakorlat:        85

 

Ár / érték arány: 8.2

Értékelés: nagyon jó / tesztgyőztes

 

Röviden és velősen:

            + lekerekített doboz

            + rendkívüli hang

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111