Magnat Quantum 803 hangszóró teszt

AVtrend | 2013. Szeptember 04. | 09:00

magnat quantum 803 kicsi.jpg

 

A Magnat Quantum 803 hangszóró belső értékeivel az igazán elkötelezett zenekedvelők igényes füleit is meggyőzi.

Elérkezett hangszóró tesztünk harmadik része, ezúttal a Magnat Quantum 803-at teszteltük.

 

 

A Magnat kompakt Quantum 803-as polcsugárzója azok közé a hangszórók közé tartozik, amelyek fejlesztésekor a legapróbb részletekig ügyeltek az optimális hangminőség elérésére.

 

Magnat Quantum 803 hangszóró teszt: Kialakítás, külső jellemzők


A 37 cm magas hangszóró külsejét eleganciáról tanúskodó részletek, elsőosztályú magasfényű lakkozás és extravagáns paliszander furnér jellemzi. A valódi kincs pedig e tetszetős doboz belsejében lakozik. A Magnat fejlesztői számítógép-szimulációval és Klippel- mérőrendszerrel optimalizálták a 135 mm-es kerámia-alu membránt. A stabil öntöttvas kosár ideális geometriája növeli a maximális teljesítményt. A magas-sugárzó dómja mindössze 25 milliméteres. A szövet membránt elemi kerámia részecskékkel vonták be, mely szélesebb frekvenciatartományt tesz lehetővé és megakadályozza a magas frekvenciák torzítását. A 10 kg-os hangszóróban lévő merevítők pedig biztosítják a szilárdságot, így a fellépő rezonanciák csökkenek. A készülék hátulján kialakított elegáns bi-wired terminálok is a magas színvonalú munka megtestesítői.

 

magq803w.jpg

 

Magnat Quantum 803 hangszóró teszt: hangminőség


Laborunkban a Quantum 803 egy magas, majdnem 90 dB-es hatásfok mellett igazán kiegyenlített frekvenci -átvitelt mutatott. Ezt hallottuk élesben is: precíz mélyek és tiszta, torzításmentes alaphang jellemezte hangzásvilágát. Frissítően élénk, részletekben és hangszínben gazdag játékot hallottunk. Érzékenységgel, ugyanakkor határozott dinamikával reprodukálta az olyan énekesnők produkcióját is, mint Adele, Lana del Rey vagy Amy Macdonald. Szinte érzékelni lehetett az énekesnők jelenlétét, a hangszóró már-már egy valósághű teret épített fel körénk.

 

magnat_quantum803 kicsi.jpg

 

Magnat Quantum 803 hangszóró teszt: Ajánlás, összegzés


A Magnat Quantum 803 minden szempontból kitűnő választás. Már elsőosztályú kialakításával, elegáns formatervezésével vonzza a szemet. Belső értékeivel viszont az igazán elkötelezett zenekedvelők igényes füleit is meggyőzi, hiszen a Quantum 803-as ragyogóan kombinálja a példaértékű semlegességet a dinamikával, a térbeli pontosságot és az életteli muzikalitást.

 

magnat_quantum803 kicsi4.jpg

 

MAGNAT QUANTUM 803

Polchangszóró / Csúcs kategória

 

Ára: 299.999.- Ft. / pár

Info: www.westprodukt.hu  

 

Hang:               75

Labor:              80

Gyakorlat:        80

 

Ár / érték arány: 7.8

Értékelés: jó / nagyon jó

 

Röviden és velősen:

            + lekerekített doboz

            + rendkívüli hangzás

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111