Martin Logan & Anthem - Egy profi páros

AVtrend | 2012. December 28. | 07:00

A teszt készítője most nem egy mindent bele összeállítást akar bemutatni, hanem a Martin Logan Electro Motion ESL-t, az Anthem integrated 225 erősítőjével párosítva, és hozzá tette - Mutassuk meg, hogy már egy ilyen rendszerrel is lehet igazi high-end hangzást produkálni!

A teszt résztvevői a Martin Logan Electro Motion ELS hangsugárzója, és az Anthem Integrated 225 integrált erősítője. A sorból kissé kilóg a forrás-készülék, az Ayre DX-5 Universal AV Engine névre keresztelt BD/DVD/CD lejátszója, de vendéglátónk minden eshetőségre fel kívánt készülni, így egy ilyen univerzális lejátszóval várt minket. A rendszer hangfal és összekötőkábelei a Music Timbre kézzel fonott speciális réz-ezüst-arany ötvözetből készült termékei voltak.

 

martin_logan_csoport 600x650.jpg

 

Martin Logan Electro Motion ESL

 

A hangsugárzó lelke az elektrosztatikus jelátalakító, mely egy 86 cm magas ívelt szerkezet. Mint tudjuk, az elektrosztatikus jelátalakító membránjának minden porcikájára, elektromos töltöttsége révén, tökéletesen egyforma erő hat, így membránban nem tudnak hullámok kialakulni. Ez magyarázza a megoldás rendkívül tiszta hangját. A CLS Xsat névre keresztelt átalakító anyaga rendkívül hosszú élettartamot biztosít, az azt tartalmazó rácsos keret pedig megvédi mindenféle külső behatástól. Az elektrosztatikus hangsugárzó kiváló hangzásának magyarázata az átalakító működésében rejlik. A nagy membránfelület minden pontjára ugyanolyan elektrosztatikus erő hat, így a membrán mentes a saját-rezgésektől, rezonanciáktól. Az elektrosztatikus átalakító egyetlen szépséghibája a membrán mellett kialakuló akusztikus rövidzár, mely lehetetlenné teszi a nagyteljesítményű mélyátvitelt. Így az Electro Motion ELS is tartalmaz a doboz alsó részében egy 20cm-es dinamikus hangsugárzót (basszusreflex), mely az 500 Hz alatti tartományok megszólalásáért felelős...

 

Reméljük, hogy a cikk bevezetője felkeltette az érdeklődést kedves Olvasónkban, melynek eredeti változata a Sztereó Sound&Vision mgazinban jelent meg. Klikkeljen a linkre és olvassa el a teljes újságcikket.

 

Kellemes szórakozást kíván az AV Trend

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111