Polchangszóró teszt: Boston A 26

AVtrend | 2013. Szeptember 09. | 10:00

boston a26 black kETTO.jpg

 

"Rock és pop zenei anyagoknál kimondottan dinamikus és erőteljes hangzást értünk el vele, melyért tesztünkben pluszpontokkal jutalmaztuk."

Tesztsorozatunk következő részében a belépő osztályú Boston A 26 hangszórót próbáltuk ki.

Az amerikai hangfalgyártó Boston forgalmazója, most egy alacsonyabb árkategóriájú tesztkészüléket bocsátott a rendelkezésünkre. Az üzletekben 49.990 körüli összegért kapható A26-os, magasfényű fekete, magasfényű fehér vagy cseresznye színben kerül forgalomba.

 

Boston A 26 polchangszóró teszt: Kialakítás, külső jellemzők


A körülbelül 33 centiméter magas kompakt hangszóró lekerekített sarkaival és elegáns vonalvezetésével feltehetőleg sok fogyasztónak elnyeri a tetszését. A kétutas dobozban egy 130 mm-es mélyközép sugárzó és egy 25 mm-es szövet dóm magassugárzó teszi a dolgát. A készülék mélynyomója árkategóriájához képest egy különösen igényes polimer-üvegszál-kerámia keverékből álló membránt kapott, így a hang nem színeződik el és rezonanciaszegény mély-és közép hangzást biztosít.

Gyárilag úgy tervezték, hogy a falon könnyen rögzíthető legyen. A doboz hátulján elhelyezett basszus reflex nyílás miatt azonban nem szerencsés, ha teljesen a falra simul. Természetesen a legjobb tulajdonságait akkor hozza elő, ha a térben szabadon egy állványra helyezzük.

 

boston a 26 kicsi.jpg

 

Boston A 26 polchangszóró teszt: hangminőség


A mérőlaborban a Boston A26 igazán jóindulatúan és kiegyensúlyozottan viselkedett. Különösen 15°-os sugárzási szög alatt marad rejtve egy 10kHz fölé való enyhébb emelkedés. Tesztünk során játékosnak és életrevalónak mutatkozott. Rock és pop zenei anyagoknál kimondottan dinamikus és erőteljes hangzást értünk el vele, melyért tesztünkben pluszpontokkal jutalmaztuk. Amíg a felső-közép és magas hangtartományokat gyakorlatilag hibátlanul hozta, addig a hangszereknél nélkülözhetetlen alaphangnál hiányoltunk némi több színt és nyomatékot. A hangszerek térbeli hangzásának visszaadása viszont kimondottan jól sikerült neki.

 

Boston a 26 KETTO_2.jpg

Boston A 26 polchangszóró teszt: Ajánlás, összegzés


A Boston A26-ot árkategóriájához képest meglepően nagyszerű kidolgozás, elegáns külső, dinamikus hangzás és játékosság jellemzi. A hangszerelt zenei anyagoknál igazán precíz térbeli hatást érhetünk el vele. A Boston A 26 egy kompakt mindenevő, ami korrelt áron kínálja magát.

 

BOSTON A 26

polchangszóró / belépő osztály

 

Ár:       44.995.- / pár

Info: www.horndistribution.hu

 

Hang:               70

Labor:              85

Gyakorlat:        80

 

Ár / érték arány: 7.8

Értékelés: jó +

 

Röviden és velősen:

            + kompozit anyagú membrán

            + kellemes hangzás

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111