Okos otthonokat épít a Samsung

AVtrend | 2013. Január 26. | 07:00

A Samsung idei újdonságai a Okos Otthon koncepció mentén készültek: legyen szó hűtőszekrényről, mosógépről, sütőről vagy akár porszívóról, céljuk a fenntarthatóbb, energiatarékosabb, hatékonyabb otthonok megteremtése.

Számos újdonságot mutatott be a Samsung a Consumer Electronics Show-n (CES), a világ legnagyobb elektronikai szakvásárán. Ezek közös vonása, hogy tulajdonosaik otthonukat hatékonyabbá és jobbá tehetik velük – ez a Smart Home.

487c544dc5bb0f918658b3efdb5a5d29.jpg 

Az utóbbi években egyre nagyobb teret nyert az energiatakarékosság a technológia területén, egyre több fogyasztó tartja fontos kérdésnek, a vásárlást meghatározó szempontnak az energiafogyasztást. Ez egyrészt környezetvédelmi szempontból fontos, másrészt pedig a pénztárcákra is hatással van – egy jól kiválasztott hűtőszekrény vagy mosógép éves szinten jelentős összeget spórolhat a családi kasszának. A Samsung termékeinek közös vonása ezért, hogy a leghatékonyabb megoldásokat tartalmazza az energiatakarékosság, a tartósság és a praktikum területén.

img_3050bmf_m02.jpg

Erre jó példa a Samsung RB31FERNBSS, amely A+++-os energiabesorolása révén mintegy 60 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy átlagos, A besorolású készülék.

 

A Smart Home koncepció azonban nemcsak az energiafogyasztásról szól. Különösen a lakótelepi vagy kisebb lakásokban élők vannak tisztában azzal, hogy sok esetben mekkora problémát jelent a megfelelő kapacitású mosógép vagy hűtőszekrény elhelyezése a nem elég nagyra tervezett konyhában vagy fürdőszobában. Ilyen esetekben kiemelkedően fontos a gondos tervezés, az, hogy egy eszköz külső méretét meghazudtolóan nagy legyen belül.

Ez a trend a hűtők és a mosógépek esetében is teret nyert:

Samsung_WF1802WFVS.jpg

 

a Samsung WF1802WFVS típusú mosógép annak ellenére, hogy mindössze 45 cm méretű, 8 kilogrammos kapacitással bír, ami eddig az eggyel nagyobb méretű gépek sajátja volt. 

 

A fentiek mellett a harmadik meghatározó tényező, amely a Samsung mérnökeit vezette a háztartási elektronikai készülékek megtervezésekor, az idő volt. Ezen eszközök célja ugyanis, hogy feladatukat kiváló minőségben, de lehetőleg minél gyorsabban lássák el, ezzel időt spórolva a családoknak.

 

Erre jó példa a NE58F9710SR tűzhely, amelynek 164 literes sütőtere két különálló részre osztható, így egyszerre két különböző étel is elkészíthető benne eltérő hőmérsékleteken, anélkül, hogy a főétel és a desszert illata összekeveredne.

 

Mindezek mellett persze egyéb intelligens megoldásokkal is ellátták a mérnökök az idei újdonságokat.

Sok feledékeny ember tudná értékelni a CES innovációs díjával kitüntetett NE597N0PBSR indukciós tűzhelyet, amely a Samsung Boil Alert technológia segítségével megelőzi, hogy az étel kifusson:

41P0PJxffeL.jpg

a tűzhely nem csak jelzi, ha a rajta fövő étel felforrt, de egyúttal a hőt is csökkenti. Hasonlóan érdekes a T9000 hűtőszekrény, amelynek ajtaján beépített LCD-kijelző található, amelyen egyéb alkalmazások mellett az okosmobilokról jól ismert Evernote app is fut. Ennek segítségével a családtagok fotókat, videókat vagy akár recepteket is megoszthatnak egymással, valóban interaktív üzenőfallá téve sok háztartás centrumát, a hűtőszekrényt.

 

 

www.samsung.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111