ASUS ESSENCE III, USB DAC elő- és fejhallgató-erősítő

AVtrend | 2014. Augusztus 09. | 08:00

Öröm látni, hogy az ASUS érdeklődést mutat ezen viszonylag kis piac iránt. Mivel az ASUS egy igen ismert cég, segíthet abban, hogy minél több embert tereljen a minőségi zenehallgatás felé.

essence 3 tĂĄvkapcsolĂłval_cikk.jpg

Felépítés

Egy készülékházban az ASUS minden tudománya. Már az első benyomások zavarba ejtő bőségről tesznek bizonyságot. Az elektronika teljesen szimmetrikus AD 1955 DAC (iker-mono) felépítésű, az előerősítő kimenete szabályozható, a DAC DSD (Direct Stream Digital) képes. A távvezérelhető fejhallgató-erősítő kimenete mini-XLR csatlakozón keresztül is használható. A funkciók működését a legnagyobb precízségű alkatrészek és a legmagasabb fokú digitális technológiák segítik az ínyenceknek is tetsző hangzás elérése érdekében. Az elektronikai egységeket két független multi-rail toroid transzformátoros tápegység látja el megfelelő energiával. Külön konstrukció a digitális és az analóg áramköri rész, így nullára csökkenthető a belső interferencia. A mérnökök a transzformátorokat különleges szilícium acélból készítették, hogy javítsák az energia felhasználás hatásfokát és biztosítsák a zavartalan áramellátást. Az órajelet „atom-pontosságú” TCXO (hőmérséklet kompenzált kristály oszcillátor) állítja elő, így érve el az ultra-alacsony jitter-t. A DSD jel analóggá alakítását pedig a premium AD 827SQ és MUSES 02 műveleti erősítők végzik. Multi-bites szigma-delta demodulátort tartalmaz, és natív ASIO drivert, ami támogatja (DSD64 és DSD128 kódolási ráta segítségével) a jelek átalakítását 123dB jel/zaj viszonnyal és magas dinamikatartománnyal. A moduláris felépítésű áramköröket fémborítás árnyékolja ami kizárja az elektromágneses tér zavaró hatását.

Belső bontott asus_essence_3_cikk.jpg

Meghallgatás

A rideg műszaki paraméterek és a konstrukciós rafinériákon túl az ASUS ESSENCE III használatakor mélyreható zeneiség párosul remek hangminőséggel. A hangzást kiváló, minden típusú zene esetében, a klasszikusoktól a rock–ig . A kimeneten fantasztikus dinamika és páratlan hangzáshűség tapasztalható. Kvalitásai túlmutatnak a hasonló készülékeken. Bátran versenybe szállhat a nála 150-200 Euróval drágább társaival. Belvilágát tekintve, nem egy alkatrész temetővel állunk szemben - bár bőven van benne - és talán ez adja a dolog pikantériáját. A rövid jel-utas prémium kategóriás alkatrészekből álló elektronika hatása érezhető a hangminőségben. A digitális könyvtárak lejátszásának jóságát a DAC felbontása és az analóg elektronika minősége szabja meg. Az ESSENCE III kerüli a feleslegesen csillogó és erőltetett éles hangokat. A gitárok szépen pengenek, a jellegzetes játéktechnikák jól hallhatóak. Szinte minden hangnál érzékelhető a feszültség. Kipróbáltam komoly elektronikák elé kötve több magasabb rendű hangrendszerben is. Teljesítménye megnyugtatóan muzikális volt és egyenletes. Hallgatásánál nem érződik a tipikusan kemény digitális hang. Hosszú távon is fáradtságérzet nélkül hallgatható. Érezhető a zene felvételének eredeti hangulata, ahogy azt a felvételeken rögzítették.

asus-xonar-essence III BACK__cikk.jpg

Ajánlás

Nem véletlen, hogy az Essence III az ASUS legjobb audio-terméke. Ez nemcsak a specifikáció olvasása alapján, hanem meghallgatása után is egyértelmű. A hangminőség, a használhatóság, a sokoldalúság, valamamint  az igényes kivitel teszi az ASUS Essence III fejhallgató-erősítőt és DAC–ot a kategória ajánlott termékévé.

 

Értékelés:                               Nagyon jó 

 

+ nagyon jó hangminőség

+ univerzális felhasználhatóság

+ magas minőségű alkatrészek

– kinézet 

 

(-)

 

www.asus.hu

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111