Az LG bemutatta 2015-ös TV kínálatát

AVtrend | 2015. Március 10. | 10:00

Az LG Szöulban bemutatta a 2015-ös globális TV választékát, valamint meghirdette a Dual Premium elnevezésű stratégiáját, melynek fókuszában az OLED és PRIME UHD technológián alapuló felsőkategóriás televíziók állnak.

LG 4K OLED TV EG9600 _CIKK1.jpg

 

Forradalmian új képélmény, valódi fekete és tökéletes színek

Az LG most bemutatott új OLED tévéi között szerepelnek az 55, 65, és 77 hüvelykes, ívelt, illetve sík képernyős típusok. A vállalat emellett ismertette „ABCD” koncepcióját is, amely angol szavak kezdőbetűiből képezve a formabontó LG OLED kijelzők főbb előnyeit jeleníti meg:

  • Látószög (A - angle): az ívelt LG OLED televíziók minden képpontja ideális távolságra esik a néző szemétől, ezzel egyedülálló képélményt biztosítanak
  • Fekete (B - black) és szín (C - color): az LG OLED TV portfóliója számos innovatív funkciót és fejlesztést alkalmaz, így többek közt az LG szabadalmazott WRGB OLED technológiáját is, amely a tökéletes feketét, élénk színeket és végtelen kontrasztarányt szavatol
  • Dizájn (D - design): az LG Art Slim dizájnfilozófiája a lehető legvékonyabb tévékre fókuszál az egyszerű és tiszta vonalak jegyében.

 

Az LG OLED televíziója éppen a csúcsminőségű, innovatív megoldások kombinációjának köszönhetően nyerte el januárban a Best of CES díjat a nemzetközi szakmai kiállítás termékkategóriájában. A mind magasabb minőségű tartalmak bővülésétől az LG a kimagasló minőségű OLED TV-k eladásának növekedését várja – az igényesebb fogyasztók ugyanis mindinkább olyan technológiát keresnek, amely alkalmas ezen tartalmak megjelenítésére. Az LG emiatt 5-ről 10 tagúra bővíti Koreában az OLED termékpalettát, hogy a vásárlók mind szélesebb köre számára tegye elérhetővé a kiemelkedő minőséget. 

 

A PRIME UHD TV – életre kelnek a színek

A felső kategóriába tartozó LG PRIME UHD TV-k olyan megoldásokat tartalmaznak, mint a ColorPrime technológia, az ULTRA Luminance (ULTRA fényerő), a 4K IPS panel és az 

úgynevezett Prime Mastering Engine (Prime Mastering képjavító áramkör) – mindezt annak érdekében, hogy az otthoni tévézés a mozizáshoz hasonló, prémium élményt jelentsen.

A ColorPrime a foszfor alapú LED-ek változatos színeinek alkalmazásával bővíti a képernyő színskáláját, mélyebb képet és valódi színeket biztosítva ezáltal. Az ULTRA Luminance technológia folyamatosan elemzi a vetített tartalom legélénkebb és legsötétebb elemeit, majd ez alapján változtat a fényerőn és a felbontáson az optimális megjelenítés érdekében. Az LG 4K IPS panel részletgazdag képeket és rendkívül széles betekintési szöget biztosít, a Prime Mastering Engine pedig optimalizálja a televízió beállításait a prémium képminőség érdekében.

 

Az LG PRIME UHD TV-re (55UF9500) jellemző, rendkívül vékony megjelenés, 8,5 milliméteres vékonyságot jelentő UltraSlim Design (papírvékony kialakítás) a piacon is egyedülálló, hiszen a legtöbb versenytárs készülék  40–50 milliméter vastag. Az LG integrált, Auditorium Stand (akusztikus talp) színében is harmonizál a TV kávájának fémes felületével, illetve a Harman/Kardon audiotechnológia részeként hangvisszaverő felületként funkcionál.

 

Kiemelkedő felhasználói élményt nyújt a webOS 2.0

Az LG új, webOS 2.0 okostévés operációs rendszere a cég rendkívül sikeres webOS kezelői felületének továbbfejlesztett változata. A webOS eredetileg is a televíziózás élményét egyszerűsítő megoldásként született. Töretlen népszerűségét jelzi, hogy az LG várakozásai szerint idén az első félévben egymillió darab webOS platformot használó okostévét fog eladni.  „Nagy reményekkel jelentjük be sokszínű TV-kínálatunkat, amely kimagasló képminőségével kifejezi azt, amit mi a felső kategóriáról gondolunk” – mondta Brian Kwon, az LG Electronics Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG OLED és PRIME UHD TV-k hozzájárulnak ahhoz, hogy mind több vásárló azonosítsa az LG márkát a kompromisszumok nélküli képminőséggel. Az egyedülálló otthoni szórakoztatóelektronikai megoldásokkal az LG már most kedvező pozíciót foglal el a prémium kategóriájú televíziós szegmens piacvezetőjeként.”

 

A cég március végétől mutatja be prémium TV készülékeit a tengerentúli piacokon.

 

További információ LG Electronics

 

(-)

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111