Cambridge Audio Azur 751BD 3D Blu-ray lejátszó

Herbán Tibor | 2013. Január 28. | 15:00

A Cambridge Audio 751BD megkapta az EISA 2011-2012 legjobb univerzális házimozi-lejátszója címét. Nézzük, miért is indokolt ez!

Egyik tavalyi cikkünkben még a 650BD-t tettük mérlegre, és már az a modell is kellően fajsúlyosnak találtatott. Azóta már el is telt egy év, és mivel mai világunkban új modellévhez új játékos illik, így tettek a patinás angol cégnél is. Az utód legalább annyival jobb lett, mint amekkora különbség van egy autómárka középkategóriás modellje, és luxusigényekre gyártott társa között, de ez az árazásán is meglátszik. 

 

751BD.jpgA lapos, szálcsiszolt alumínium műszerfal kifinomultságot sugall, és ez a stílus tökéletesen illeszkedik a Cambridge Audio AV-vevőkhöz. A külső olyan, mintha előrevetítené azt, amit majd teljesítményben kapunk, céltudatosan tervezett, elegáns, csaknem minimalista külső, egy csipetnyi high-endes hűvösséggel párosulva.  Az előlapon mindösszesen hét gombot találunk, a műveleti-, és a bekapcsoló gombokat, egy előlapi USD-aljzattal együtt. A gombokkal semmi gond, de az USB-t ugyanaz a félresikerült gumisapka óvja használaton kívül, mint korábban, jó, ha a tulaj betáraz belőle néhányat, mert könnyen elkeveredhet!  A gépezet új, akusztikailag csillapított, kettős rétegű lábakon áll, amelyek segítik megelőzni a túlzott rezonanciákat. 

 

A készülék az összes mai lemezformátumot ismeri. Ezek a Blu-ray, a BD-3D, a DVD-Video,a DVD-Audio, az AVCHD, az SACD, a CD, a HDCD, a Kodak Picture CD, a CD-R/RW, a DVD±R/RW, a DVD±R DL, és a BD-R/RW is. File fronton is nagyot domborít az albioni, kezeli a MPEG2, MPEG2 HD, MPEG4, MPEG4 AVC, VC-1, XviD, VCD, AVCHD, MPEG ISO, AVI, VOB, JPEG, JPEG HD-t is, és a sokat emlegetett MKV-t is, igaz annak csak 4.1-es verziójáig, de ez is bőven elég.

A szabványok zenei téren is megvannak, sőt, itt van igazán magasan a léc, amit a lejátszó magasan át is visz. Alkalmazza a Dolby Digital Plus, DTS- HD High Resolution,  a veszteségmentes Dolby True HD és DTS-HD Master Audio formátumokat. A 751BD nemcsak  blu-ray, és DVD lemezeket játszik, hanem egyben egyszerű, de jó minőségű sztereó CD lejátszó is.


751BDrearDSC_5759.jpg

Ez utóbbit amiatt teheti, mert kapott a hátuljára egy pár sztereó audio-kimenetet. Ez a korábbi tesón nem volt megtalálható.

Van még egy RS232C, és egy e-SATA csatoló is, előbbivel - megfelelő program birtokában- számítógéppel is vezérelhetjük a gépet, utóbbi segítségével külső nagysebességű adattárolót kapcsolhatunk hozzá, új forrással megtáplálva a készüléket. Megtalálható még két darab HDMI-kimenet, ami pontosan eggyel több, mint régebben. Úgy látszik, a mérnökök is meghallották a korábbi kritikus hangokat az egyetlen /csaknem/ veszteségmentes csatolóval kapcsolatban. Megvan a tavalyi LAN-csatlakozó is, és ehhez „csatlakozott” egy WiFi-dongle. Ez is mutatja, hogy 2.0-ás BD-Live-ot, és vezeték-nélküli netet használhatunk, és van 1 GB beépített memóriánk is. A vezeték nélküli telepítés egyébként egyszerű, kiválasztása után a készülék  a "Wireless" hálózati menüben gyorsan megkeresi a hozzáférési pontokat,  és a felhasználó egy nagyon jól megtervezett szövegbeviteli mezőben megadhatja a titkosítási kulcsot.

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111