Denon DRA-100 digitális hálózati receiver

AVtrend | 2015. Szeptember 07. | 07:00

A Denon bemutatta a Demon Design Serie legújabb tagját a DRA-100 digitális hálózati recivert. Az eszköz igazodik a mai élet stílushoz, így rendelkezik a hálózati és Bluetooth és AirPlay kapcsolatok képességével, valamint alkalmas HD zenei anyagok lejátszására is.

 

 

 

 

 Denon DRA-100_angle.jpg

 

Valódi hifi a mai élet stílushoz. Az elegáns két-tónusú alumínium készülékházba épített DRA-100 2x70W-os digitális erősítővel büszkélkedhet, mely az egyedi DDFA® technológiával van felszerelve, ami a kiváló hangminőséget szolgáltat. Ezt a kimeneti fokozatot diszkrét áramköri konstrukcióval építették meg, ami a hagyományos D-osztályú erősítőkhöz viszonyítva jobb jel-zaj arányt és kisebb torzítást eredményez. Rendelkezésre áll egy mélynyomó előerősítő kimenet is, így további basszussal javíthatjuk a hangzást. Az eredeti Denon hang technológiák, mint például Advanced AL32 Processing és a Master Clock, melyeket a cég a prémium Hi-Fi komponensekhez fejlesztett ki, még tovább fokozzák a zenehallgatás élményét.

 

Denon DRA-100_front.jpg

 

A DRA-100 képes a Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli streaming kapcsolatra.

Miután csatlakozott az internethez az otthoni Wi-Fi hálózaton (vagy vezetékes kapcsolattal egy RJ-45 Ethernet LAN porton) keresztül, azonnal hallgatható pl. a Spotify Connect zenei streaming szolgáltatása (ahol elérhető). Választhatnak a világszerte elérhető több ezer internetes rádióállomás közül és élvezhetik a zenét szinte minden műfajban, hála a DLNA 1.5 kompatibilitásnak. A zenei fájl streaming lehetséges a helyi számítógépről, vagy NAS meghajtóról is. A DRA-100 támogatja az MP3, AAC, WMA, és a magas felbontású hangfájlokat egészen 192 kHz/24-bites felbontásig (WAV, FLAC, AIFF), valamint a DSD 2,8 MHz és 5,6 MHz-fájlokat is (a DSD az SACD fejlett digitális audio kódolási rendszere). Ugyanezt a fájl támogatást kapta meg az elülső USB-port, amely emellett közvetlenül képes kiváló minőségben zenét lejátszani egy iDevice-ról a DRA-100 magas minőségű audio áramköreit használva. A Bluetooth kapcsolat által lehetséges a gyors és egyszerű párosítás és a zenelejátszás bármilyen kompatibilis hordozható eszközről. A méggyorsabb párosítás érdekében a DRA-100 alkalmas NFC-vel is (Near Field Communication) párosítani az eszközöket. Egy NFC-képes Bluetooth eszköz aktiválása után, ha azt odaérinti a termék előlapján levő N jelhez, az azonnal párosítva lesz és nem kell kézzel beírni a jelszót. A Denon Hi-Fi Remote App segítségével könnyen vezérelhető a DRA-100 a kedvenc hordozható eszközéről, legyen az Apple vagy Android.

 

Denon DRA-100_back.jpg

 

Kiegészíve a legújabb Denon fejlesztéssel, több digitális bemenet is található rajta (2 optikai és 1 koaxiális) melyek biztosítják a kompatibilitást a digitális audio forrásokhoz, emellett két analóg sztereó bemenet is helyet kapott rajta a meglévő analóg forrásokhoz. A dedikált fejhallgató-erősítő tartalmaz egy nagy sebességű, rendkívül alacsony torzítású szélessávú műveleti erősítőt, amely teljesen diszkrét kimeneti fokozattal lett ellátva. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fejhallgató típust szolgálja ki, a DRA-100 egy szabályozható impedanciajú fejhallgató kimenetet kapott, három beállítási lehetőséggel a kis, közepes és nagy impedanciájú fejhallgatókhoz.

 

A stílusos és elegáns, kompakt készülékház a mérete alapján bárhol elfér a lakásban. A teljes kényelem érdekében a mellékelt távirányító ergonómiailag megtervezett elrendezésű, amely tartalmazza a kurzor billentyűzetet, a forrás választó, a hangerő és a beállítás menü gombokat, a Bluetooth gombot, és a kijelző fényerő-szabályozó gombot.

A DRA-100 fekete/ezüst színben lesz kapható októbertől a hivatalos Denon szakkereskedésekben.

 

További információ Horn Distribution

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111