Elac BS 243 BE polchangszóró teszt: Csúcs-kategória

AVtrend | 2013. Szeptember 03. | 09:00

Elac BS 243 BE hangszoro teszt kicsi1.jpg

 

Az Elac BS 243 BE  polchangszóró nemcsak nagyon jól néz ki, hanem kimagasló képességekkel is rendelkezik, a szép külső magas technikai színvonalú belsőt rejt.

Polchangszóró tesztünk második részében az Elac kisméretű BS 243 BE hangszóróját mutatjuk be, ami technológiailag messze túlszárnyalja méretét.

 

Elac BS 243 BE polchangszóró teszt: Kialakítás, külső jellemzők


Feltűnő jellegzetessége a csak a márkára jellemző membrán kialakítás és az „Air-Motion-Transformer” elvet követő JET-magassugárzók. A Kiel-i székhelyű Elac gyár kutatómunkája során kifejlesztett egy különlegesen rezonanciaszegény és könnyű membrán anyagot, az ún. kristály membránt. Ezzel a védjegynek számító, csaknem teljesen sík háromszögekből kialakított, csiszolt kristályra emlékeztető megoldással jelentősen megnövelték a membrán merevségét, ami már egyébként az alumínium/cellulóz szendvics anyag miatt is különösen nagy. Ezt mutatja a 110 mm-es mélyközépsugárzó szélesebb frekvenciatartománya és a csekélyebb torzítás is. A magasabb frekvencia tartományoknál a legendás JET-magassugárzókat veti be a gyártó. Ennek lényege a harmonika-szerűen hullámosra hajtogatott membrán, ami hatékonyabban, gyorsabban, közvetlenebbül mozgatja meg a levegőt. A kifinomult technológia egyben különleges dinamikát és egy felső 50 kHz-es határfrekvenciát eredményez. Az Elac hangszórója tökéletesen kidolgozott, és magasfényű lakkozásával magához vonzza a tekinteteket.

 

elac bs243 hangszoro teszt kicsi2.jpg

 

Elac BS 243 BE polchangszóró teszt: Hangminőség


Kompakt hangszóróhoz képest igazán figyelemreméltó produkciónak lehettünk fültanúi. 100 Hertz felett az ideálistól való eltérés +/- 3 dB alatt maradt, még 20 kHz felett sem nagyon tért el az ideális vonaltól. A JET-magassugárzó lehetővé tette, hogy a pergő gitárszólamokat tökéletesen élvezhessük, az énekes levegővételét is valósághűen halljuk. A mély és közép hangtartományban a kis Elac igazán dinamikusan viselkedett, még a rockosabb zenedaraboknál is kimagaslóan teljesített. Semlegességének és extrém sávszélességének köszönhetően kimondottan az énekhangokat adta vissza élethűen, szinte éreztük, hogy az énekes csak karnyújtásnyira van tőlünk.

 

BS243_polchangszoro teszt 3 kicsi.jpg

 

Elac BS 243 BE polchangszóró teszt: Ajánlás, összegzés


Az Elac BS 243 meggyőzött minket kimagasló képességeiről. Valósághű produkciójával a zenehallgatást igazi élvezetté varázsolja. Ezen kívül egyszerűen nagyon jól néz ki. Nyugodt szívvel ajánljuk az igényes zenekedvelőknek.

 

ELAC BS 234 BE

Polchangszóró / Csúcs kategória

 

Ára: 380.000.-  Ft. / pár

Info: www.audiophyl.hu  

 

Hang:               85

Labor:              85

Gyakorlat:        85

 

Ár / érték arány: 8.5

Értékelés: nagyon jó / tesztgyőztes

 

Röviden és velősen:

            + JET magas sugárzó

            + Kristály-membrán

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111