Denon S-5BD Blu-ray lejátszó házimozi erősítő rendszer

Kiss Márk | 2013. Március 10. | 07:00

A Denon minden egyben Blu-ray házimozi rendszere tökéletes példája a minőség és az egyszerűség találkozásának.

Vegyük példának azt, hogy épp bőrkabátot keresünk egy plázában. Találunk is egy boltot, tele mindenféle szép, finom portékával. Először csak bemegyünk és körülnézünk, majd idővel próbáljuk pontosítani a kívánalmainkat, úgy mint szín, stílus, anyagminőség, varrás, kinézet, válltömés, a zipzár minősége, zárása, és a többi apróság, például van-e belső tépőzáras zseb, ami pont akkora, hogy beleférjen az iPhone-om. És végre, megtaláljuk a keresett dzsekistílust! Ismét nézelődés következik, élvezzük a helyzetet, hogy megtaláltuk azt, amit kerestünk. Aztán ahogy tovább szelektálunk, kicsit idegesek leszünk. Amikor a sor végére érünk, megfordulunk, és furcsa arckifejezéssel kérdezzük meg az eladótól: „Van ebből a kabátból S-es méret?”. És jön a megdöbbentő válasz: „Sajnálom, Uram, csak L és XL méreteink vannak.”

Ez a példa sajnos gyakran előfordul a házimozi világában, különösen az erősítők esetében. A vágyálmaink funkciói gyakran hatalmas, nehéz, és egy átlagos felhasználónak igen bonyolult beállítású gépekben találhatók. Bár a gyártók minden funkciót, amik már nem számítanak újdonságnak, belezsúfolják az alsóbb kategóriás készülékeikbe is, nem nagyon fogunk találni olyan gépet, amiben minden kívánalmunk teljesülne. És ehhez még hozzájön az a tény is, hogy egy esetleges integrált Blu-ray lejátszó még inkább nehezíti a helyzetet. Egy szó mint száz, nincs sok választásunk.

CARABK_E2_FrontwRemote_mini.jpg

 

De ott van a Denon S-5BD Blu-ray erősítője. Az Audyssey MultEQ automata szobakorrekció, a hozzákapcsolódó Dynamic EQ és Dynamic Volume minden kivánságunkat teljesíti. Sőt, még az új Dolby ProLogicIIz magassági hangszórókat is kipróbálhatjuk a Denon új erősítőjével.

 

Az S-5BD kisebb, mint a legtöbb A/V erősítő, viszont nagyobb, mint egy átlagos Blu-ray lejátszó. Szerencsére szebb is, mint azok. Az előlapi, és oldali ívek végre kizökkentenek a csúnya sztereotípiák világából. A lemezvezérlő gombok a felső él jobb oldalán helyezkednek el, míg a bekapcsoló is a megszokott helyen, balra. A frontpanel vonalvezetése egységes, de a baloldalon rejtve találunk mikrofon- és fejhallgató csatlakozót egy SD kártyabemenettel egyetemben. A jobb szélen hasonló elrendezésben HDMI bemenet és iPod kompatibilis USB csatoló van. Végre nem kell külön dokkolót vásárolni az Apple-től beszerzett kütyünkhöz!

 

S-5BD-back.jpg

 

Az erősítődoboz hátulja letisztult. 3 HDMI be- és 1 kimenet, bár 3D-re nem képesek. A kimenet 1.4 verziójú Audio Visszatérő Csatornával, míg a bemenetek 1.3a szabvánnyal rendelkeznek. Komponens csatoló nincsen, van helyette S-Video az iPodunknak, és kompozit egy második zónás videójel számára, plusz hozzátartozó analóg audio. Ezen kívül vannak koaxiális- és optikai digitális, valamint analóg sztereó audio bemeneteink.

5.1 csatornás analóg ki-bemenetet ne is keressünk, van viszont szubkimenet, és egy RCA sztereópár, amit hozzá lehet rendelni magassági vagy hátsó surround csatornákhoz (ahogy említettem, külső erősítő vagy aktív hangfal szükséges hozzá). A jelfeldolgozásból kifolyólag ezeknek nem kell hatalmas méretűeknek lenni.

A teljesítmény 5x75 W 4 Ohmos terhelés esetén, ám ez a Denon állítása szerint 8 Ohmnál is ugyanekkora, ugyanis a digitális erősítők teljesítménye nem függ a rácsatlakoztatott hangszórók Ohmos ellenállásától. Hozzá kell azonban tenni, hogy ez Watt-érték 1-2 hangfal működése esetén értendő.

 

    1 / 3  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111