KEF T205 5.1 hangrendszer a stílusos erőművész

Herbán Tibor | 2013. Február 05. | 07:00

A KEF új T-sorozatú házi-mozi hangsugárzói egyértelműen visszhangoz-zák az idők szavát. Most egy olyan hangszórócsaládot mutatunk be, amely főként esztétikai megjelenéssel akar babérokat aratni, persze technikai kompromisszumok nélkül.

Napjaink újabb, vékonyabb, dizájnosabb TV-szettjeivel egyértelműen lépést tartanak a gyár mérnökei - külcsínben mindenképpen. A kérdés csak az, hogy ez a végletekig letisztult slim vonal nem megy-e a hangminőség rovására, bár a KEF esetében minden audiofil tudja, hogy ez szinte lehetetlen.

 

kkT Group system 205 Shadow.jpg

 

Megjelenés, design:

 

A dobozt kicsomagolva bármelyik elemet is választja az ember, egy dolog változatlan maradt - a vékony kabinet.

Minden hangszóró egy mélységében lenyűgöző 35 mm-es házat kapott fekete rácsozattal, és fekete alumínium oldalburkolattal, amin csak a KEF logó díszeleg vélhetően azért, hogy a felhasználó el ne felejtse hogyan kell kinéznie ma egy modern hangszórónak. Egy minimalista lakásban az ember nagyon könnyedén összekeverheti az ott található művészi tárgyakat velük. Még a mélynyomó is egy lopakodó darab, amit kifejezetten sarokban történő  elrejtésre terveztek, mondjuk a feleségek elől. A teljes csomag megjelenése nekem kifejezetten tetszett, persze ezt nem mindenki gondolhatja ugyanígy. Az összes T-sorozatú alkotórész csak fekete színben kapható, bár ha a TV gyártók ragaszkodnak a titánium színű készülékekhez, joggal várható, hogy a KEF is átgondolja a színstratégiáját. Különlegességnek számít a T sorozatú hangsugárzók esetében, hogy falra is szerelhetők.

 

Műszaki képességek:

 

A hangszórók általában akkor nyújtják tudásuk legjavát, a hangzás akkor a legjobb, ha távolabb vannak elhelyezve a falak síkjától.  Ugyanis, a fal közelében kerülnek elhelyezésre, hajlamosak az ún. BassBoostra, ami beárnyékolja egy kicsit a középtartomány hangzását, amit a KEF viszont okosan kompenzált a kabinetek tervezésekor.

Tudták, hogy nem mindenki fogja a falra szerelhetőség lehetőségét kihasználni, így rájuk is gondoltak a gyáriak. 

Erre az esetre egy speciális állványt, az úgynevezett Selectát ajánlják. Ennek alkalmazásával, (ami elsőre csak egy sima állványnak tűnik) a sugárzók, egy extra szűrő bevetésével  minden egyes hangszóró esetében saját maguknak állítják be a hang jellegét, mielőtt a sugárzó a crossover hálózatba lépne, megkülönböztetve ezzel az elhelyezés jellegét, és csak ezután kapcsolja be a hangszórót. Ezt a megoldást a cég "szabad tér egyensúly"-nak nevezte el, ami azt jelenti,  mindegy, hogy a T-sorozatú hangszórók falra vagy állványra vannak szerelve, a hangzás mentes lesz bármilyen káros interferáló hatástól.


A T301s egy két és fél utas kivitel, egyetlen 1 inches alumínium magas-sugárzóval - ami a gyár saját fejlesztésű mandaringerezd kialakítású házában lelt otthonra, így kifinomultabb felsőközép- és magas-frekvenciás hangátvitelt nyújt, egyenletesen eloszlatva a hangokat a szoba minden irányába.

KEF-T-301-Exploded-View.jpg

 

Ezt a munkát persze megosztja egy pár - a KEF új, dupla rétegű- középmagas sugárzójával. Ez utóbbi darab a fő technikai dobás, ami lehetővé tette a márka számára, hogy a T-széria ilyen megdöbbentő formatényezővel rendelkezhessen. Ezek különlegessége, hogy a dobozházak keskeny profiljának elérése céljából a mágnes-struktúra a hangtekercs oldalára került. Továbbá a közép/mélyhangszórók membránja speciális, a két alumíniumkorongból álló bordázott szendvicsszerkezet jóvoltából semlegesíti a teljesen sík membránfelület vízszintes irányú rezgéseit.
Így a hangszóró maga is csak 27mm lapos, szemben a szintén a KEF által gyártott KHT3000 Uni Q driver-rel, ami pozitívan elhízott, és 70mm mélységgel büszkélkedhet.

 

KEF-T-Series-Speaker-Driver.jpg

Az MF driver már az új, ún. Fine Element Analysis nevű számítógépes modellezésen alapuló gyártási eljárással készült, amit a gyár, mint egy klasszikus 4,5 inches /12cm/ hangszórót, méltó ellenfeleként állít a konkurencia elé.

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111