LG HX966TZ a jó megjelenésű, ideális partner

Steiner András | 2013. Augusztus 24. | 06:00

Az LG házimozi-családjának két kiemelkedő képviselője egy testvérpár, a HX996TS és a HX966TZ

„A formatervezés elengedhetetlen szerepet játszik a technológia és az emberi szükségletek harmonizálása tekintetében”. Így szól az LG formatervezési filozófiája. Egy átfogó tervezési elképzelést takar, melyet a felmerülő igények megismerésére és a csúcstechnológiás termékek előállítására irányuló erőfeszítések során alakították ki a tervezők. Ez négy alapelemből áll: koncepció, stílus, interfész és kivitel. E négy meghatározás mindegyike fontos szerepet kapott az LG újabb házimozi-családjának kialakításánál, melynek két kiemelkedő képviselője, egy testvérpár, a HX996TS és a HX966TZ. A TS típusjellel ellátott rendszer 7.2-es, míg a kistestvér, a TZ, 5.1-es kialakítású. Jelenleg ezek a készülékek az LG zászlóshajói. Ismerkedjünk most meg a HX966TZ-vel!

 

{8D501494-B87B-4A72-82DB-1C353C30A615}  600.jpg

 

„Ha otthon is ad az eleganciára és nem akar messze menni az igazi 3D élményért, akkor az Ön társa a szórakoztatásban a HX966TZ 3D Blu-ray 5.1 csatornás házimozi rendszer” állítja az LG, és nem is mond valótlant! A nemrégiben bemutatott készülék megjelenésével, megszólalásával és tudásával úgy gondolom, szerelem lehet az első látásra! Már az összeállításánál éreztem, hogy több lesz ez egyszerű próbaüzemnél. A hangszórók kicsomagolásánál kellemes meglepetésként hatott rám azok súlyossága, formája, és hangsugárzóinak kialakítása. Letisztult formatervezésű szálcsiszolt álló sugárzóinak látványa hamar levett a lábamról. Ezekből a készlet négy egyforma méretű hangfalat tartalmaz, melyek a szoba négy sarkában, állványon kerültek elhelyezésre, de kialakításuknál fogva akár a falra is szerelhettem volna azokat. A bekötésük kissé öszvér. Az elől álló hangfalak kábelekkel csatlakoznak a főegységhez, a 3D BD lejátszóhoz, míg a hátsó két egység, szintén vezetékkel, egy kis dobozhoz kapcsolható, melyben egy infra-vevő és egy erősítő kapott helyet. E megoldással félig-meddig megúszható a lakás átalakítása. Ha ezzel elkészültünk, jöhet a szintén „drótos” center, és a mélynyomó. Egyik szebb, mint a másik. Persze a látvány kevés, ezért kapcsoljuk be a rendszert! Vajon a hangja is olyan magával ragadó, mint a megjelenése, vetődött fel a kérdés. A válasz nem váratott magára sokáig. A hangszórórendszer testre-szabását, finombeállítását követően egy blu-ray film gyors betöltése után a megszólalás is alátámasztotta pozitív előítéletemet. Innen már örömmel tettem meg a sok apró lépést a tesztelés során, hogy kiderítsem az igazságot, miszerint jól gondoltam, jó társra leltem! Kezdtem a hagyományos próba-anyagaimmal, melyekben van bőven robbanás, üldözés, autó törés-zúzás, lőnek is benne, mint a veszedelem, és a számítástechnika is csúcsra jár. Folytattam kiegyensúlyozott hangi világú romantikus filmmel, majd a zenei anyagok következtek. Nem tudok rosszat mondani, tetszett amit hallottam! Még a hanggaléria szolgáltatásait sem kellett igénybe vennem a megfelelő hangzás előállításához! Természetesen egy pillanatig sem gondoltam, hogy egy high-end készülékkel kísérletezem, de kategóriájában a készülék tudásával nagyon meg voltam elégedve. 

 

LG-HX996TZ-und-LG-LW5500   600.jpg

 

A hangzáson túljutottunk, nézzük, mi mindent rejt számunkra a blu-ray lejátszó! Természetesen a 3D-képesség az egyik legfontosabb dolog a mai világban. Szemüveg elő, jöhet Alice csodaországban! Elárulom, a kép is kiváló minőségű. A televízióhoz HDMI ARC kábellel kapcsolódhatunk, ami egyben lehetővé teszi a kétutas kommunikációt is a készülékek között. Persze ha a kábelünk csak régebbi HDMI, akkor a TV hangját optikai vagy analóg bemeneten is csatlakoztathatjuk a hangszórórendszerhez. Mit csatlakoztathatunk még? Például LAN kábelt, ha vezetéken keresztül szeretnénk elérni az internetes szolgáltatásokat. Bár a wi-fi egyszerűbb, ha van hozzá vezeték nélküli router-ünk, mert a BD lejátszó így is képes a net-re kapcsolódni.

A modell olyan Smart TV funkciókat is kínál, mint például a Smart share, a Prémium kártyák vagy az LG Apps Store, így ezek a tartalmak könnyen elérhetők az internet-csatlakozás létrejötte után. Az LG Remote alkalmazás segítségével pedig wi-fi-n keresztül, okostelefonunkról is irányítható a házimozi rendszer. A készülék a fájlmegosztást (DLNA) is igazán egyszerűvé teszi közvetlen wi-fi elérése révén (Wi-Fi Direct), így internet-kapcsolat nélkül is összeköthető a rendszer a telefonnal és a számítógéppel. A zenefelismerés is támogatott, azt a Gracenote program biztosítja számunkra. A Gracenote MusicID-Stream a távirányító egyetlen gombnyomására lejátssza a filmben felcsendülő zenét, és részletes információkat nyújt róla, mint például az előadó, a zeneszám műfaja, és még a lemezborítót is megtekinthetjük, ha egyáltalán van ilyen.

Ha mindez nem lenne elég, külső merevlemez csatlakoztatására is van mód, melynek tartalmából szabadon válogathatunk, valamint CD lejátszásakor a hallgatott anyagot szintúgy egyetlen gombnyomással USB pendrive-ra is rögzíthetjük, ami azért is jó hír, mert ha a megszólaló anyagunk MP3-as, annak tulajdonságait készülékünk kismértékben javítja is, felkonvertálva tömörített felvételeinket.

 

Szakítsunk még néhány pillanatot a távirányító áttekintésére is! A szokásos újfajta LG távirányítóval az összes funkció vezérelhető. Már bántottam párszor a kezelhetőség miatt a szerkezetet, most is csak ismételni tudom, hogy nem igazán jó ötlet a navigáló billentyűk és a funkciógombok koncentrikusan történő elhelyezése, mivel a távirányító használata közben ujjaink rendszeresen eltévednek, és bizony sok esetben nem kívánt programpontokat érhetünk el. Bizonyára az LG szakemberei is rájöttek már erre, és a következőekben meglepnek bennünket, felhasználókat egy jobban kitalált vezérlési móddal. Ettől a problémától eltekintve a távkapcsoló könnyen tanulható, logikus felépítésű és kézre álló. Bár vigyáznunk kell, hogy távirányításnál azért jól célozzuk meg a vevőegységet, mert az infrás egység nem kedveli a pontatlan lövészeket!

 

IMG_0386  600.jpg

 

Az LG HX966TZ főbb jellemzői: 

 • 3D Blu-ray lemez lejátszás
 • 5.1 csatorna / 1100 W kimenő teljesítmény
 • 2 HDMI bemenet / 1 kimenet (HDMI ARC)
 • DLNA (Digital Living Network Alliance) / CIFS (Common Internet File System)
 • Wi-Fi Direct, közvetlen Wi-Fi elérés
 • Gracenote Music ID – zenefelismerés
 • Távirányítás okostelefonnal (Smart Phone RCU)
 • Smart TV funkciók (Smart share, Premium kártyák, stb.)
 • Lejátszás külső merevlemezről
 • Audio CD-k felvétele USB-re
 • USB-lejátszás
 • Gracenote Music ID – zenefelismerés
 • LG alkalmazások (LG Apps Store)
 • „EZ” hangzás beállítás
 • iPod dokkoló
 • LG Hanggaléria    (Mozi üzemmód, Játék hangszín, Éjszakai üzemmód,
 •                               Párbeszéd-kiemelő, Basszus-kiemelő)
 • MP3 felkonvertálás és VSM Plus)
 • BD Live 

 

A fenti információkból is jól látható, hogy az LG prémium-kategóriás készülékével van dolgunk. A HX966TZ azon felhasználóknak lehet igazi társa, akik saját otthonukban, nem túlzottan nagy összegért óhajtják igazi kényelemben élvezni a 3D-s filmek moziszerű élményét, és emellett az új technológiáknak köszönhetően a netes tartalmakhoz való korlátlan hozzáférést is szeretnék maradéktalanul kihasználni.

 

Iránytű:

www.lg.hu

A készülék fogyasztói ára 165.000 Ft körül alakul.

                                                                                                          Steiner A

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2 logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111