HIFI SHOW- Bergmann Audio, Contrast Audio, Van den Hul

AVtrend | 2016. November 06. | 17:00

Azoknak, akiknek szenvedélyük a zenehallgatás, a Zebraudio kiállított termékei bizonyára elnyerik tetszésüket. A 17. Audio Video Trend kiállításon a Zebraudio már korábban ismertetett márkáin kívül még további high-end eszközök is jelen lesznek, melyekről cikkünkben olvasható rövid ismertető.

Magne.jpg

 

Bergmann Audio

A Bergmann Audio viszonylag fiatal cég, melyet egy régi motoros hifista alapított. Gépészmérnöki végzettséggel az analóg reneszánszát hasznáta ki, annak is a legfelső szegmensét. Mind a négy lemezjátszója ugyanazon az elven épül fel: légcsapágyas tangenciális hangkar, légcsapágyas futómű, a legnagyobbnál tengely nélkül.

A kiállításon a belépő modell lesz látható. Skandináv minimalista design, átgondolt műszaki megoldásokkal. Ha Sullivan gépész lett volna, akkor is marad a mottója:

Form follows fuction.

 

Contrast Audio

Repülőgéptervező mérnökök alapították nemrégiben Kijevben. Az ukrán gazdasági szükség hozta, hogy alig van beszállítójuk. A faanyag, az öntvény (saját szerszámmal) és a felmágnesezés kivételével mindent egy sok műhelyből álló üzemben készítenek kézi munkával. A fényezést például hagyományos hat rétegű több hetes eljárással. Selyemdóm és papírmembrán. Műanyag sehol, minden természetes anyag, még a reflexcső is. A váltó a lehető legegyszerűbb, a váltás 10KHz-en, tehát praktikusan szélessávú megközelítés. A málysugárzó balzafa membrán. Nem minden low-tech ugyan. A rakétahajtóműveknél használatos Laval-fúvókás elvet csak ők használják az elektroakusztikában.

A csapat másik hobbija pedig a nagysebességű reülőgép modellezés.

 

Van den Hul

A. J. van den Hul az egyik legrégebbi audio kábelgyártó a piacon. Nem csak kábelgyártó, hanem készíti és javítja is a felső kategóriás hangszedőit. Nagyon sok forradalmi eljárás fűződik a nevéhez, a vdH tűprofiltól a LSC vagy újabban a 3T technológiáig. Ez utóbbi kábeleket használjuk majd a bemutatónkon.

 

További információ a Zebraudio weboldalán.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111