HIFI SHOW- KR Audio Electronics, RDacustic, LampizatOr

AVtrend | 2016. November 04. | 10:00

A zene az élet! A zene fizikailag megtestesült érzelem, meg lehet érinteni! Egyfajta neonszín jelenés, a szellemből szivattyúzzák ki, aztán hanghullámokká alakul.” (Isaac Marion)

A fenti mottó szerint válogatta össze a 17. AV Trend kiállításra termékeit az Impessivia Kft., melyeket két cikkkben fogunk bemutatni. Az Impressivia várja látogatóit a Hotel Marriott első emeleti 111-es szobájában.

 

Kronzila_va680_660.jpg

 

KRAudio Electronics (Csehország)

 

Bemutatkozik a Kronzilla VA680i, mely a KR Audio Elektronics „legnagyobb” integrált erősítője. A készülék impozáns méretei mellett nagyon komoly hanggal is rendelkezik. 60 Watt teljesítménye elég bármilyen hangszóró megszólaltatásához. 50 kilogrammos tömege színizom, naturális, életteli megszólalása, kiváló térleképezése azonnal elvarázsolja a hallgatót. Ha létezik műfajfüggetlen elektronika, akkor ez a készülék nagyon megközelíti azt, ha jól választunk hozzá játszótársakat.

A tiszta A osztályú, single-ended, visszacsatolás nélküli erősítő hibrid konfigurációban készül, az előerősítést félvezetős elektronika végzi, míg a teljesítményről a cégalapító Ricardo Kron által kifejlesztett, és Marek Gencev főmérnök által tökéletesített T1610 elektroncsövek gondoskodnak, melyek ma a világ legnagyobb, audió célra gyártott triódái.

 

DSCN3597_660.JPG

 

Ugyancsak bemutatásra kerül az alsóbb árkategóriát képviselő VA830 integrált erősítő is, mely szintén hibrid, de itt a csatornánkénti 40 Watt teljesítményt a push-pull kapcsolású 2 x 2 db 300B trióda szolgáltatja. A készülék szintén A osztályban üzemel.

Jellegzetesen egyszerű dizájn – amit lehet szeretni vagy nem szeretni – ám a hang magáért beszél. Kiváló felbontás, óriási tér, sok levegő, és a push-pull kapcsolásokra jellemző hajtósság. Ám ahogy a hangerőt növeljük, a hangkép tonális egyensúlya végig megmarad, csak a dinamika nő meg. Precíz, élethű megszólalás, melyet a KR Audio csöveknek köszönhetően a legfélvezetősebb csöves hangként aposztrofálhatunk.

 

1_660.jpg

 

RDacoustic (Csehország)

 

A szélessávú hangsugárzók fejlesztésében szerzett sok éves tapasztalat eredményeként született meg az Evolution, mely kétség kívül az RDacustic termékeinek zászlóshajója. Az alapmodell Fostex FE 206en hangszóróval készül, ám a vásárló igénye szerint ellátható és finomhangolható Lowther vagy Voxativ driver-rel is. A lehető legrövidebb jelút elérése érdekében, a csatlakozó terminál közvetlen a driver mellett helyezkedik el. Nincs keresztváltó, a frekvenciamenet szinte lineáris. A hangfalak kiterjedt, óriási háromdimenziós teret varázsolnak a hallgató elé, mely – a helyiségtől függetlenül – szinte körülöleli. Egyetlen nesz, rezdülés vagy dallamfoszlány sem sikkad el, mindez térben precízen pozícionálva, mely az opcionálisan rendelhető ORIS500 hangzásjavító tölcsérrel tovább fokozható.

Minden Evolution hangfal CNC gép által megmunkált, 25 mm vastag anyagból készül. Méretei impozánsak, a 180 cm magassághoz 73 kilogrammos súly párosul, így nem kell attól félni, hogy valaki fellöki azokat.

Az Evolution modellt 95 négyzetméter alapterületű helyiségekig tervezték, ám az ügyfelek elégedettsége érdekében, külön kérésre gyártanak nagyobb helyiségekbe 2,2 méter magas kivitelben is, de itt a tömeg már 120 kilogramm darabonként!

A hangfalak hétféle fényezéssel, 66 féle színű és mintázatú műbőr bevonattal készülhetnek, így teljesen a megrendelő igényei szerint gyártják le azokat. A széles színválasztéknak köszönhetően szinte bármilyen lakás belső teréhez illeszkedhetnek.

 

Atlantic plus KR - 2_660.jpg

 

LampizatOr (Lengyelország)

 

A Łukasz Fikus tulajdonos, főmérnök által létrehozott lengyelországi cég már szép sikereket ért el a digitális jelek analóggá történő átalakítása területén, melyet több díj és szakmai elismerés is bizonyít. Senkinek nem kell elhinni, hogy termékeik kiválóak, minden vásárlónak egy 7 napos ingyenes kipróbálásra van lehetősége. Ez, és a készülékekre vállalt öt év garancia olyan mérvű magabiztosságról árulkodik, mely egyáltalán nem jellemző a tömeggyártásban termelő cégekre. Készülékeik időtálló, és kiemelkedően magas színvonalú beltartalommal, egyszerű dizájnnal készülnek, szinte minden erőforrást a minél magasabb hangminőség elérésére összpontosítanak. Aki már látta és hallotta őket maradéktalanul elhiszi jelmondatukat: “Zenerajongók által zenerajongóknak készítve!”

Kínálatukban főként D/A konverterek szerepelnek, de gyártanak erősítőt, hálózati szűrőt, és kábeleket is, mindet saját filozófiájuk szerint.

A bemutatásra kerülő Atlantic DAC a cég legújabb fejlesztése, mely saját bevallásuk szerint a legjobb ár/érték arányt képviseli kínálatukban. A tervezésében az alábbi tényezők játszották a legfontosabb szerepet.

Direkt fűtésű pentódákat használnak együtemű triódás üzemmódban, az áramkörök tervezésekor az egyszerűséget tartották szem előtt, teljes DSD (akár 256xDSD) és PCM kompatibilitást biztosítanak  USB-n keresztül. A kimeneti oldalon PureCopper Lampizator márkájú kondenzátorokat alkalmaznak. A szerkezet felépítéséhez a 4. szint alvázát, és a jóval magasabban árazott Lite 7 tápegységét és egyéb áramköreit használták fel. A csőcsere pofonegyszerű a könnyű hozzáférhetőség miatt. A puritán dizájn a minél magasabb műszaki színvonalú beltartalom elérését szolgálja, így nehéz ebben az árkategóriában jobb hangú készüléket találni – állítja a gyártó. A bemutatott készülék KR5 végcsövekkel, és KR 5U4G egyenirányító csővel készült, de bármilyen más egyenirányító csővel is használható.

 

További információ az Impressivia weboldalán található.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111