HIFI SHOW - EMINENT TECHNOLOGY

AVtrend | 2017. November 08. | 19:00

_DSC1996_300.jpg

A Totel Audio bemutatja Magyarországon elsőként az EMINENT TECHNOLOGY szélessávú hibrid panelsugárzóit!
Az Eminent Technology jutott a legközelebb ahhoz, hogy ötvözni tudja a jelentősebb, eddig napvilágot látott hangsugárzó technológiák előnyeit, azok hátrányai nélkül.

Az Eminent Technology az általunk ismert legjobb ár/érték arányú hangfal: garantált audiofil hangzást biztosít elérhető áron. Egy évtized tanakodás után idén belevágtunk a hangfalak importálásába, hogy immár Önök is át tudják élni az ET hangsugárzóinak kivételes hangminőségét!

Az Eminent Technology vállalatot audió termékek gyártására 1982-ben, az Egyesült Államokbeli Floridában Bruce Thigpen alapította. A cég már a kezdetektől fogva igen komoly fizikai és tudományos alapokkal rendelkezett.

Első terméke a világon akkor még egyedülálló és szabadalmaztatott légcsapágyas lineáris hangkar volt (ET-1) melyet némi modifikációval a mai napig gyártásban tartanak. 1985-től 10 éven keresztül az ET-2 egyike volt a legkeresettebb high end lemezjátszó-karoknak. Az Eminent Technology egyedülálló innovációs és technológiai kapacitására jellemzően soha nem látott kialakítású forgómozgást végző szubbasszus-sugárzót szabadalmaztatott 10 éve. A TRW-17 működési elvénél fogva hagyományos hangszórókkal elérhetetlen hatékonyságot és alsó határfrekvenciát valósít meg (0 Hz – 20 Hz!!!)

A CD-lemezek előretörésével a fő kutatási irány a speciális hangszórókra tevődött át, gyakorlatilag minden lehetséges alternatívát (elektro-sztatikus és szalagsugárzót) kipróbáltak, míg 1987-ben piacra került a több  szabadalommal védett szimmetrikus meghajtású mágneses panelsugárzó.

A korai darabok széles-sávú nagyméretű álló hangfalak voltak, az első hibrid (dinamikus, kónuszos mély-hangszóróval támogatott) készülék, az LFT-8, 1989-ben jelent meg. Sikerességére jellemző, hogy azóta csak két kisebb modifikáción ment keresztül: a 90-es években áttértek a saját tervezésű mélysugárzóra, majd 2007-ben új magassugárzót kapott, melyben már neodímium mágnesek dolgoznak.

A jelenlegi kínálatban kapható árnyékolt mágnesű házimozi-centersugárzó (LFT-12) 1997-es fejlesztés, a polcra állítható hibrid panelsugárzó 2004-ben jelent meg, a házi (sztereó és mozi-) használatra szánt Thigpen Rotary Woofer 2005-ös keltezésű.

 

Eminent-Tech
LFT-8b

  • nincs szükség nagyfeszültségű elektronikára
  • nem tartalmaz transzformátort a jel útjában
  • szimmetrikus meghajtású síkmembrán a torzításmentes átvitelért
  • igen jó tranziens viselkedésű mélysugárzó alacsony váltási frekvenciával

 

Az Eminent Technology LFT-8b, mint a floridai cég zászlóshajója, bármilyen zenei műfajon betekintést enged az eredeti felvétel hiteles atmoszférájába. Sok monumentális hangfallal szemben nem hozza a szobánkba a zenekart… minket ültet be a koncertterembe! Legyen szó egy szál gitárról, kis kamara-együttesről, vagy komplett szimfonikus zenekarról esetleg zúzós rockbandáról: minden eseményen a hangkép közepébe repít el!

Az pár tized milliméter vastag alumínium vezetőjű membrán, mely teljesen szimmetrikus mágneses térben mozog kivételes gyorsaságot és pontosságot biztosít, hihetetlen alacsony torzítással és színezettséggel. Technikai blikkfangnak tűnik, de érdemes egy pillantást vetni a négyszögjel-függvényére: ehhez az eredményhez kimagasló frekvencia-átvitelre, fázisátvitelre, impulzus-válaszra és tranziens viselkedésre van szükség, egyszerre! (nem véletlenül a hangfalgyártók szinte sosem adják meg ezt a diagramot!) A saját tervezésű mélysugárzó zökkenőmentes simasággal kapcsolódik a síkmembrános hangszórókhoz, megdöbbentően gyors és dinamikus. Mivel csak a 180 Hz-ig terjedő tartományt kell lesugározni, alsó határfrekvenciája alacsonyabb, mint sok 30 cm-es szubbasszus sugárzóé: 25 Hz!

A szokásos, erősítőre és kábelekre háklis high end hangszórókkal ellentétben már közepes árfekvésű audiofil készülékekkel is lélegzetelállító jelenlétérzetet képes teremteni.

 

Előzetes tájékozódás és kedvcsinálás céljából látogasson el az kiállítás előtt eminent-tech.hu weboldalunkra!

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111