HIFI SHOW - FiiO X5 3rd gen. az élő koncert varázsával

AVtrend | 2017. November 06. | 19:00

A FiiO X5 3rd generációs mobil zenelejátszó más díjak mellet, elnyerte az EISA Best Product 2017-2018 Mobile Audio Player díját. Megtekinthető lesz a 18. AV Trend és HIFI SHOW-n az EISA díjazottak között, és kipróbálható lesz az Audio Centrumnál, az István teremben.

X5III-combination_600.jpg

 

A veszteségmentes, mobil lejátszói által népszerűvé vált FiiO prémium kategóriás terméke az X5 lejátszó.

A harmadik generáció külső megjelenése elnyerte a Red Dot Design Award 2017 és az iF Design Award kitüntetéseket. A FiiO X5 3rd gen azon túl, hogy tökéletes hangminőségével kiérdemelte a Japan Audio Society HiRes logóját, idén megkapta az EISA Best Product 2017-2018 Mobile Audio Player díját is.

 

A harmadik generációs FiiO X5 veszteségmentes lejátszó prémium minőséget képvisel minden tekintetben. A CNC megmunkálású, alumínium ház elegáns megjelenése bizalmat ébreszt.

A teljes előlapot elfoglaló érintőképernyő, valamint az oldallapon besüllyesztett potméter és a léptető gombok intuitív kezelhetőséget nyújtanak.

Android 5.1-es operációs rendszer adja a rendszer lelkét, amelyen a saját fejlesztésű, FiiO Music app biztosítja a lejátszandó zenék tökéletes visszaadását.A zeneszámokat 32 GB-os belső memórián, valamint maximum 2 x 256 GB microSD kártyán tárolhatjuk.

Az X5 karmestere egy négymagos Rockchip processzor. A tökéletes hangzás lelke a digitális-analóg átalakítást végző, AK4490EN chip páros.

Támogatott hangformátumok: DXD, DSD64, DSD128, WAV, FLAC, APE, ALAC, WMA, mp3 - akár 5.6 MHz (DSD) vagy 384 kHz/24 bit minőségben.

Az analóg jel OPA1642-es és OPA426-os chipeken keresztül nyeri el a végleges formáját.

A rendszer időzítéséért két oszcillátor felel. Az egyik a 44.1/88.2/176.4 kHz-es frekvenciát biztosítja, a másik a 48/96/192/384 kHz-est, így a jitter (a frekvencia átalakításokból eredő torzítás) valóban nulla marad.

A hosszú, mintegy 10 órás üzemidőről egy 3400 mAh-s akkumulátor gondoskodik, amely gyorstöltővel akár 100 perc alatt feltölthető.

A FiiO X5 3rd gen a hagyományos, 3.5 mm-es fejhallgató kimenet mellett 2.5 mm-es, szimmerikus kimenettel is rendelkezik, így végre azok is kényelmesen kihasználhatják a szimmetrikus fejhallgatók előnyeit, akik eddig nem találtak a fejhallgatójukhoz megfelelő lejátszót.

 

A lejátszó alján lévő USB aljzaton keresztül tölthetjük az X5-öt, amellett a mellékelt USB kábelt, a külön megvásárolható DK1 dokkolót, vagy a nagyteljesítményű K5 asztali erősítőt is itt csatlakoztathatjuk.

Az USB-n keresztül csatlakoztatott X5-tel kiválthatjuk a számítógép hangkártyáját is, általában jóval meghaladva annak átlagos hangminőségét.

A vonali és SPDIF digitális kimenet egy aljzaton osztozik, az aljat szerepe szoftverből kiválasztható.

A vezetéknélküli összeköttetést beépített Wifi adapter és aptX Bluetooth biztosítja. Előbbivel kényelmesen hallgathatunk streaming szolgáltatásokat, pl. Spotify-t, vagy frissíthetjük a lejátszó firmware-ét. Utóbbin keresztül wireless fejhallgatót csatlakoztathatunk az X5-höz, RM1 távirányítót, külső hangszórót, vagy akár az autónk audio rendszerét párosíthatjuk a lejátszóval.

 

A FiiO X5 3rd gen megtekinthető az AV Trend 2017 kiállításon a Corso A-n, az EISA díjazottak között, és kipróbálható az Audio Centrumnál, az István teremben.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111