HIFI SHOW - RootMasterSound

AVtrend | 2017. Október 29. | 10:00

Két úttörő technológia egy szobában!
A RootMasterSound a digitális-analóg közelítéssel kapcsolatos 8 év kutatás után, Magyarországon először tart bemutatót, az NCS Audio demószobájában és referencia készülékein 2017 november 11-én,a HiFi Show-n a budapesti Marriott Hotel 119-es szobájában.

ncs_c.jpg

 

A digitális - analóg közelítéssel kapcsolatos 8 év kutatás után a RootMasterSound Magyarországon először tart bemutatót az NCS Audio demószobájában és referencia készülékein 2017 november 11-én, a budapesti Marriott Hotelben tartandó AV trend és HiFi Show-n (119-es szoba).

 

A bemutatóval szeretnénk a RootMasterSound egyedülálló digitális technikát bemutatni és egyúttal demonstrálni az NCS Audio rendszerelemek és kábelek (lásd korábbi cikk) felbontó- és megjelenítő képességét is, amely nem csak otthoni High End audio és házimozi rendszerek tökéletes alapját képezheti, hanem stúdiótechnikai szempontból is egy új színvonalat képvisel meglepő árakon.

 

Az A / B teszt a módja, hogy megmutassuk ennek az egyedülálló technikának a hatását, amely hidat épít az analog és digitális világ között.

 

Anélkül, hogy vitatnánk az analóg/digitális hang létjogosultságát, mindenki számára érdekes lehet megtapasztalni milyen különbségek és lehetőségek vannak még a digitális hangtechnikában, illetve az RM stúdiótechnikai alkalmazásában.

 

A hagyományos digitális kiadások a jelenlét érzetben, a középtartomány tisztaságában, a színpadkép méretében és a zenei dinamika-tartományban maradnak alul az LP-vel szemben...

 

Az RM algoritmusa képes visszaállítani ezeket a jellemzőket!

Számos nemzetközi Show-n új digitális hangélményként tartják számon ezt az egyedülálló technológiát Franciaországban, Németországban és most először Magyarországon is az NCS Audio közreműködése jóvoltából.

 

www.facebook.com/ncsaudiouk

 

RootMaster_Spiral_cikk.jpg

 

Önt is invitáljuk, hallgassa meg mit tud az RM!

 

Mi is az RM ? (www.rootmastersound.com)

A RootMasterSound 2012 ben nyerte el a végső algoritmusát.

Az elérhető hangfájlok DSD128, FLAC 32/bit vagy 24/bit és a szokásos stúdió formátumok.

2014-től az RM algoritmus tovább fejlődött: organikus, kihegyezett, hibrid és jelenleg ultra (ult).

 

Ez a végső mastering eljárás olyan digitális fájlokat eredményez, amelyek radikálisan közelítenek a legjobb analóg felvételek hangzásvilágához.

 

A legjobb digitális fájlokat mélyen tanulmányozták, a DxD formátumú közvetlen master kazettákkal együtt. Eddig ez a technológia jelentette a digitális hangrögzítás csúcsát, ennek ellenére még mindig nem érték el a legjobb analóg felvételek hangminőségét, amint azt az MFSL is említi.

 

Az RM algoritmus jelentőssége, hogy a kereskedelmi digitális formátumokbók képes High End analóg hangot előállítani, ami egyenértékű egy direkt DxD formátumú felvétellel.

 

Az RM hangzás kalibrálásához több mint 50 referencia bakelit lemezt használtak (UHQR, fél sebességű és direkt vágású lemezek).

 

A RootMasterSound figyelembe vette a Qsound effektust is, amely egy extrém audió sávkiterjesztés és csak speciális lemezeken fordul elő.

 

Az RM teljesen mentes az analóg technikából származó tipikus hibákatól (mono basszus, torzítás, surlódási zaj, kis jelszint kiemelés, stb).

 

"A munka nagyon hosszú és kemény volt, kiváltképpen amikor 2 évvel ezelőtt hozzá kellett adni néhány 45-ös fordulatú lemezt az adatállományhoz.

Sokszor a kezdetektől újra kellett gondolni a teljes algoritmus-jelútvonalat, hogy megoldjam a legfontosabb modernkori hangzás-problémákat (felfutási idő, fáziseltolódás vagy digitális él).

 

És végre működik!"

 

Guillaume Chalaron

mastering engineer

 

(-)

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111