HIFI SHOW - Taylor Acoustic

AVtrend | 2017. Október 20. | 17:00

2017 novemberében lesz 20 éves a Taylor Acoustic, amely először 1997-ben mutatta be termékeit az akkori budapesti High-End Shown. A kezdeteket ünnepelve a Taylor Acoustic Magyarországon is kiállít az idei AV Trend & Hifi Show-n és születésnapi meglepetésekkel is készül a látogatóknak, partnereknek!

Taylor acoustic_cikk.jpg

 

Már a Taylor Acoustic első, 1997-es megjelenése is nagy közönségsikert aratott és szinte minden High-End kategóriában sorra hozta a tesztgyőztes termékeket, elsősorban a hangfalak, kábelek, lemezjátszók terén. Az alapító ennek ellenére, rendíthetetlenül tovább folytatta a fejlesztést, hogy a termékei az élőzenei hangzást minél tökéletesebben adják vissza. Az elmúlt években a Taylor Acoustic termékek, folyamatosan megújuló sikereket aratva mutatkoztak be hazai és nemzetközi kiállításokon - Budapesten, Milánóban, Münchenben és Dubajban. Számos szakújság, tesztelő és felhasználó adott róla kitűnő értékelést.

A Taylor Acoustic legutóbbi megjelenése a 2017-es müncheni High-End Show-n több rangos külföldi sajtóképviselő és a konkurens kiállítók elismerését is hozta. A kiállítás top 6 hangja közé sorolták a bemutatott hangrendszert, illetve a német újságírók, a kiállítás legmagasabb pontszámát adták egyedülállóként, a hangzás érzelemábrázolására és a háromdimenziós, holografikus megjelenítésére a Taylor Acoustic-nak.

A Taylor Acoustic márkát eddig főleg végfelhasználók rendelték. Jelenleg már több disztribútor forgalmazza világszerte, de folyatják a tárgyalásokat további disztribútorokkal, hogy a termékek meghallgathatóak és elérhetőek legyenek Magyarországon és a világ különböző pontjain.

 

Miben különleges a Taylor Acoustic?

A Taylor Acoustic hangsugárzói úgy töltik meg a teret, hogy a terem minden pontja zene, nincs szükség a zenei háromszögre, a zene a szoba minden pontján teljes értékben jelen van.

A hangsugárzók gyártása a felhasznált minőségi alapanyagok és alkatrészek műszaki paraméterei mellett főleg a fejlesztő, Dávid Szabó Tibor zenei tudására és hallására épül. Minden Taylor Acoustic hangsugárzó egyedileg, kézzel hangolt (a hangsugárzók hasonlóan készülnek, mint a hangszerek a régi idők hangszerkészítő műhelyekben, pl. Stradivari), ezért a termelésüket évi 150 párra limitálták. Azért nem terveznek ennél többet gyártani, mert Dávid Szabó Tibor minden egyes darab hangolását saját maga végzi.

 

Termékeik fejlesztésével azt a célt tűzték ki, hogy a vásárlóiknak ne kelljen kompromisszumot kötni a termék hangzása és dizájnja tekintetében.

A hangzás szempontjából ezért mindenben arra törekedtek, hogy a hangosítás nélküli élő zenei koncert élményét vigyék el vásárlóik otthonába. Ez azt jelenti, hogy a hangszerek és énekesek hangját, mind hangszínében, mind dinamikájában, annak teljes érzelmi töltését pontosan visszatükröző termékeket hoztak létre. Akár alacsony hangerőn, akár hangosan hallgatja valaki a termékeiket, a zene teljességét élvezhetik hallgatók részlet-gazdag, torzítás-mentes valóságában.

A termékek dizájnja úgy lett kialakítva, hogy termékeik illeszkedjenek vásárlóik igényes otthonaiba, valamint koncert termekbe, de akár jachtokba vagy magánrepülőkbe is. Klasszikus időtálló formákat és termékeket hoztak létre, különleges nemes-fából, valamint kesudió fafurnérral burkolt nyírfa és MDF felhasználásával. Termékeikre így egyedi, zenélő bútordarabként is tudnak tekinteni tulajdonosai, melyet akár generációkon keresztül is megelégedéssel élvezhetnek.

Az AV Trend & Hifi Show-n az eddig ismert termékek mellett, frissen debütáló új hangsugárzók is meg lesznek szólaltatva, melyekről a későbbi hírekben lesznek még beszámolók.

A Taylor Acoustic a Marriott Hotel földszintjén található Corso B teremben állít ki, ahol sok szeretettel várja minden kedves látogatóját, valamint disztribútorok és egyéb közreműködő partnerek jelentkezését is örömmel fogadja.

 

További információk a Taylor Acoustic web és Facebook oldalán.

 

Legfrissebb hírek:

http://hifi-ifas.de/taylor-acoustic-concert-300-an-taylor-elektronik-aus-hungria

http://hangzasvilag.hu/tenyek-es-tervek-taylor-acoustic-haza-tajarol/

http://audioworld.blog.hu/2017/05/26/munchen_high-end_show

 

A Taylor Acoustic termékeiről a későbbiekben adunk információt.

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111