PANASONIC DX900 4K csúcskészülék a piacon

AVtrend | 2016. December 09. | 12:00

Élvezze a valósághű filmek élményét a Panasonic 4K televíziójával

Élvezze a valósághű filmek élményét a Panasonic 4K televíziójával

 

A Panasonic a televíziógyártás egyik legnagyobb múltú szereplője, amely folyamatosan igazolja elkötelezettségét a televízió jövőjének formálása mellett. Ennek egyik legnagyobb bizonyítéka az idén bemutatott 4K modellje, a DX900-as készülék, amely megfelel az UHD Alliance szabvány szerinti legmagasabb minőségi követelményeknek, figyelembe véve a kiváló képminőség összes befolyásoló tényezőjét, a felbontástól és a magas dinamikatartománytól (HDR) kezdve egészen a pontos színmegjelenítésig és színtartományig.

 

panasonic-kisebb-szoba-650x320.jpg

 

Igazi házimozi televízió a Panasonic TX-65D900, ami tekintélyes méretével, és kimagasló képminőségével nem véletlenül nyerte el az "Év házimozi televíziója" megtisztelő EISA díjat eben az évben.

 

A TX-65DX900 TV finomhangolásához Hollywood hivatásos fényelő szakembereit és filmkészítőit kérték fel segítségül. A Panasonic 4K PRO modell a Studio Master HCX+ processzort kombinálja egy professzionális filmprojektorral, amely a színek és kontrasztok tisztaságát biztosítja, és páratlan fényerőt nyújt. A Panasonic Studio Master HCX+ processzorok segítségével biztosított professzionális színkezelésnek köszönhetően a DX900-as készülék az eredeti film minden apró részletét tökéletesen adja vissza, hiszen nyolcvanszor nagyobb színrészletességet tesz lehetővé, mint a hagyományos televíziók, miközben biztosítja a színek és kontrasztok tisztaságát és páratlan fényerőt nyújt.

 

Honeycomb-650x400.jpg

 

A Panasonic 4K TV sorozat - DX900, DX700 és DX650 - jellemzője, hogy a képernyők egyedi méhsejt-szerkezettel rendelkeznek, amely magasabb színkontrasztot és mélyfekete színt biztosítanak, ami hatékonyan javítja a televízió High Dynamic Range (HDR) képességeit.


A DX900-as modellben használt professzionális Cinema Display minden eddiginél életszerűbben adja vissza a mozi hangulatát. A Cinema Display monitorok egyéni, új, Honeycomb rendszerű (méhsejt-szerkezet) helyi fényerő-szabályozója garantálja a LED tévéken elérhető legsötétebb feketék megjelenítését, amely a moziszerű színekkel és a lenyűgözően világos fényekkel együtt valóban nagy dinamikatartományú, tökéletes HDR élményt nyújt. A modell a méhsejt-szerkezet mellett helyi pixelhalványítás (local dimming) technológiát alkalmaz. A méhsejt-szerkezet a képernyőt többszáz, különállóan irányított fénykötegekből álló zónára osztja, amelyek egymástól elszigeteltek, így megelőzhető a fényátcsorgás, amely a fényes képelemek körüli halvány glóriát idézné elő. Emellett a Panasonic Wide Colour Phosphor technológiája fejlett LED háttérfényt kombinál az új színszűrő rendszerrel, és így szélesebb színspektrumot képes létrehozni, lehetővé téve, hogy a képernyőn gazdag, árnyalt és természetes színtónusok jelenjenek meg, különösen a sötétebb jelenetek esetén. A szokatlan szerkezeti megoldásának köszönhetően az új panel a képernyő nagyobb felületén képes megjeleníteni a legfényesebb pontokat, mint a hagyományos HDR technológiás LCD televíziók. A HDR képeknél a pontos színvisszaadás is kulcsfontosságú kritérium, épp ezért a DX900 a színpontosság és színhűség finomhangolásait végző Panasonic Hollywood Labs laboratóriumban szigorú tesztelésen esett át.

 

TH-65DX900U-THX-4K-Display.jpg

 

A THX tanúsított VIERA DX900 megfelel a legszigorúbb követelményeknek és kompromisszumok nélküli képminőséget kínál.

 

A Panasonic 4K készüléke Firefox alapú kezelőrendszert kapott, amely könnyen áttekinthető grafikus felhasználói felület biztosít. Ezekből gyárilag három került beállításra – élő TV adás, alkalmazások és csatlakoztatott eszközök. Az elrendezés azonban módosítható, jelentős mértékben megkönnyítve a készülék egyszerű vezérlését. A DX900 televízió számos globális és helyi video-on-demand, azaz internetes videofilm-kölcsönző szolgáltatást támogat, így például elérhető rajta a Netflix szolgáltatása is. A tévékészülék további előnyei közé tartozik, hogy kompatibilis az okos háztartások számára kifejlesztett Control4 Simple Device Discovery Protocol (SDDP) rendszerrel is.

 

Firefox-OS-VIERA-2015-Panasonic-TV-hero-v2.jpg

Az új grafikus Firefox OS felhasználói felület, minden eddiginél kényelmesebb kezelést biztosít a felhasználónak

 

A Panasonic a televíziót a jelenlegi síkpaneles tévék esetében megszokottnál jóval nagyobb méretű és kivételesen nagy teljesítményű neodímium mágnesekkel ellátott hangszórókkal, valamint Quad Passive Radiators membránokkal szerelte fel. 

 

www.panasonic.hu 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111