Open Hour Chameleon médialejátszó a Hifi Show-n

AVtrend | 2014. Szeptember 30. | 12:00

Az idei AV-Trend kiállításon – a NEON Multimedia lakosztályában – a Hotel Marriott 117-es szobájában a népszerű Popcorn Hour médialejátszók gyártójának újdonsága, az Open Hour Chameleon mutatkozik be.

Bár számunkra elsősorban mint 4K-felbontású, 3D-képes lejátszó izgalmas az új márka- és modellnévvel érkező készülék, különlegessége a nyitott platform, ami kicsomagoláskor még csak Android operációs rendszert jelent. Utólag azonban a felhasználó tetszés szerinti operációs rendszert és azok alá készült alkalmazásokat is telepíthet – melyek támogatják a RockChip RK3288 jelzésű, 1,8 GHz-es, 4-magos Cortex A17 processzort és a 16-magos Mali T764-es grafikus chipet –, mivel a Chameleon nem rendelkezik belső flash ROM-mal, minden szoftver egy SD-kártyára kerül.

 

openhour.jpg

 

A novembertől kapható készülék mellé tehát egy SD-kártyára telepített Android 4.2.2-es operációs rendszert kapunk, médialejátszó szoftverként pedig a számítógépeken is népszerű XBMC (XBOX Media Center) androidos verzióját javasolja a gyártó. Ebből a felállásból egy minden aktuális tudással (fullHD/4K-s felbontás, HD-s hangok továbbküldése, 3D, hálózati és USB-s lejátszás) felvértezett médialejátszó következik, amely azonban egy teljes értékű androidos (asztali) számítógép is, azaz telepíthető rá számtalan ingyenes és fizetős alkalmazás. Eközben azonban áramfelvétele nagyságrendekkel alacsonyabb a számítógépeknél megszokottnál, passzív hűtése pedig hangtalan működést eredményez.

 

openhour_back.jpg

 

A fenti hardverspecifikációkból a hozzáértő házimozi-megszállottak számára az egyértelműen látszik azonban, hogy az Open Hour nem a komolyabb médialejátszók (pl. nagy testvére, a VXP videóprocesszort és prémium minőségű DAC-ot is tartalmazó Popcorn Hour A-410) babérjaira pályázik. Képminősége nem lesz jobb, mint amit napjaink legjobb tabletjei produkálnak, ha HDMI-n a tévére kötjük őket (leszámítva persze a 4K-s felbontás részletességét). A teljes értékű Android (vagy később akár linux) operációs rendszernek köszönhetően azonban egy valódi játékkonzol, egy internetező/multimédiás számítógép, stb. is lesz egyben, amely második lejátszónak is több, mint megfelelő a lakásban – így elsősorban a fiatalokat, gyermekes családokat célozza meg ezzel a remek karácsonyi ajándéknak ígérkező sokoldalú eszközzel a gyártó.

 

További részletek, teszt a hazai képviselet weboldalának hírei között.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111