Anthem MRX 700 A/V receiver. Himnusz a filmcsillaghoz.

Szabó Károly | 2013. Február 13. | 07:00

Terítéken egy a hazai piacon mostanság megjelenő házimozi márka „nagy” modellje, amely bizonyára felkavarja az állóvizet. Mind kivitelében, mind szolgáltatásokban a mára már megszokottakon kívül többet ígér és be is vált jócskán ezekből az ígéretekből.

Egyedi kivitele a szemnek alig hagy pihenni való időt, homloklapján szinte alig akad üres hely – valószínűleg egy későbbi még nagyobb és még többet tudó masina újabb kezelőszervei már nehezen férnének el ezen a „pályán”. A tudástár logókban elmesélve szintén majdnem végig ér a felső szélen. Athem Quality…, Athem performance…, hirdeti a honlap, mely mögött a cégen kívül a Paradigm Advanced Research Center (PARC) elektronikai- software- és technológiai fejlesztő intézet mérnökgárdája áll.

MRX_700_front.jpg

Az Anthem konstruktőrei az MRX-700 A/V receiver-t minden porcikájában magas fokon kidolgozva alkották meg. Mivel a házimozi lánc alapegységének kulcsszerepe és komoly feladatai vannak, belső felépítése a mérnöki impressziókat hatalmas gyártási tapasztalattal ötvözve tartalmazza. A kettős Texas Instruments TMS320D788 32-bites processzor valamint a Cirrus Logic CS 42528 multicsatornás DAC garancia a hangminőségre. Az összes ma ismert nagyfelbontású (HD) műsoranyag kódolásának kibontására képes. Kiválóan kezeli a Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Digital EX (ide értve a PLII, PLx.-t) anyagokat és a DTS formátumok összes (HD Master Audio, -ES, 24/96, és NEO:6) válfaját ötcsillagos minősítéssel. Mindezek aktuális legújabb frissítését is gyorsan elvégzik az internetes hozzáférés jóvoltából. Az AnthemLogic processzor akár cinema, akár music módban képes a kétcsatornás felvételekből is 6.1- és 7.1 surround hangot sugározni. A hatodik és hetedik csatornának hármas feladata van, akár háttér center/surround csatorna akár első magassági csatornák szerepét is felvállalhatja, vagy a második zóna hangsugárzó párjának kimenete lehet.

 

A 700-as kiválóan végzi el a videojel felkonvertálását HDMI szabványnak megfelelő eredménnyel akár kompozit akár komponens jelforrást kapcsolunk be. A bejövő analóg és digitális képjelet egy Analog Devices ADV7840 chip kezeli, amely magában foglal egy 3D-s fésűszűrőt. A felskálázás 1080 sor progresszív, 60 Hz frekvenciával. Alkalmazkodik az 1080p sorbontás a filmes szabványú 24 képkocka/másodperchez. Természetesen a háromdimenziós megjelenítés jelátvitelére is alkalmas.  

 

anthem-mrx-700.jpg

Az MRX-700 4db 1.4 képességű HDMI, 4 kompozit és 3 komponens video- valamint 2 koaxiális és 3 optikai bemeneten működteti a rákötött berendezéseinket. Ezeken kívül 7 analóg bejárattal biztosított az összes háztartásunkban eddig fellelhető régi készülékünk csatlakoztatása. Mivel birtokunkban vannak az új digitális hordozók és médiatárak, tartalmukhoz 2 USB szabványú bemeneten tudunk hozzáférést biztosítani. Mindezekről és a receiver-ünk működési állapotáról képernyőmenüvel tájékozódhatunk, de csak a HDMI kimeneten. Logikusan összeállított a kezelési táblák komfortja, segítve a felhasználót a beállítások egyszerű elvégzésében, de akár a tartalmak közötti navigálásban is. A színes, nagy felbontású grafika nagyon kellemes látvány. 

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111