Denon AVR–3312 "A legnagyobb hét csatornás"

Szabó Károly | 2013. Január 31. | 07:00

Csupán a teljesség kedvéért tesszük hozzá, hogy az AVR-3312 készülék rendelkezik beépített AirPlay alkalmazással, valamint olyan hálózati funkciókkal, melyek lehetővé teszik a széleskörű online digitális tartalmak lejátszását. Továbbá rendelkezik AL24 Processing Plus és Clock Jitter csökkentő technológiával a drámai hanghatás növelés és nagy teljesítményű I/P konverter és skálázás végrehajtásához az optimális képminőség elérése érdekében. ( a szerk. )

Már évekkel ezelőtt többször is hírt adtam a második, közvetlen a csúcsmodell utáni készülékek sikereiről. Most sincs ez másképpen, mert ha minden évben van zászlóshajó, akkor cikkem tárgya a zászló tartója vagy másképpen a lovag fegyverhordozója.

Mit kíván a magyar házimozi rajongó? Ezt akár több mint tizenkét pontban is megfogalmazhatjuk, de a Denon ennél a gyártmánynál sokkal tovább megy, két gondolatkör köré csoportosítva az igényeket. A jelenben megvalósítható legjobb hang- és képminőséget célozza, szolgáltatási csomagjában pedig egy családi ház hangosítási igényeit teljesíti. Ha csak kommentár nélkül vesszük sorra a jelenlegi és közelmúlt technikáját kiszolgáló részegységeket a piktogramok sorrendjében majdnem három oldalt töltenék meg olvasni valóval. Az installáló szakembereket és a házi-mozi szenvedéllyel megáldott maximalistákat jobban érdeklik a finomítások és az apró részletek, ezért feltehetjük a kérdést, mi a különbség az eddigi modellek és az AVR-3312-es között? Nos, ez hoz lázba mindannyiunkat! Az a pici különbség, amiért az árkülönbözetet fizetjük.!

 

de_avr3312_e2-jp_bk_st_bg001_lo.jpg

 

A műszaki tartalom sokrétű.

 

Képátvitel szempontjából: A Blu-ray lemezek nagy felbontású tartalmának kiváló interpretálása a 3D képes HDMI jel átvitellel  valamint a házi komputerhálózat elérése és a file-ok kibontása itt kötelező gyakorlat. A Denon mindezek megvalósítását emelte egy polccal magasabbra a 3312-es készülékében. Hét egyenrangú  HDMI 1.4a szabványú bemenet dolgozik két párhuzamosan működő kimenetre, hogy akár kettő képfeldolgozó készüléket tudjunk üzemeltetni. Tette ezt azért, mert gyakran felmerülő igény a televíziós készülék és a vetítő felváltva történő üzemeltetése, ennek megvalósítására szolgál a két egyforma, kétirányú digitális kontrollal is rendelkező kimenet. A Deep Color és x.v.Color áramkörök a legújabb technika felhasználásával építik fel a képet, biztosítják a telt és fázis helyes színeket mindkét kimeneten. 

 

A hangzás megvalósítása érdekében az AVR-3312 nagy teljesítményű, diszkrét felépítésű erősítőjének 11 teljesítmény kimenete a moziszoba hangzásterének kialakításában nyújt újabb lehetőségeket. A szokásos első hangsugárzó sort (L, C, R) kiegészíthetjük oldal irányban  hangzástér szélesítő sugárzókkal és/vagy magassági hangsugárzókkal. Erre a nagyméretű vetítéstechnika miatt van szükség, az Anamorf méretezésű vetítővásznak használata esetén elengedhetetlen. Talán a valóságosnál is lebilincselőbb élményt nyújt.

A Denon nem kísérletezett terem akusztikai szabályzóáramkörök fejlesztésével, inkább a szakmában a legjobbra bízta ezt.

denon-avr-3312ci-speaker-calibration.jpg

A szobánk akusztikájához legjobban illeszkedő hatás elérésében az Audyssey DSX áramkörök segítenek egy nyolc mérési helyen speciális mikrofonal kimért frekvencia és fázis karakterisztika beállításával.  Az Audyssey-DSX áramkörök szabályozzák és beállítják a hangsugárzók közötti fázis eltérést, a hallgatói távolságot és az állóhullámok kialakulásának redukálását. A hangszín kiegyenlítést akár magunk kézi vezérléssel is elvégezhetjük, erre rendelkezésre áll egy csatornánkénti 9 sávos terem-akusztikus kiegyenlítő (EQ). Ugyanez az áramköri szekció szabályozza valós időben az egyes csatornák hangerejét, hogy fel ne boruljon a teljesítmény egyensúly. Ezzel szoros összefüggésben működik a magas felbontású szűrő szatellit hangszórók és az aktív mély-sugárzónk parametrizálása esetében is. Minden csatorna végerősítője 165 Watt teljesítmény leadására képes, a teljes frekvencia tartományban elérhető egyenletes teljesítmény 125Watt/csatorna 0.05% torzítás mellet. A csatornák közül kettő felhasználható a lakásban kialakított második zóna hangosításához. Ehhez hozzárendelhető egy komponens video kimenet és egy második televíziós készülék vagy vetítő egység. Ezen kívül még kettő csatorna áll rendelkezésre harmadik zóna hangosítására. A zónák kialakításakor használhatjuk a digitális bemenetekre (opt., koax.) kapcsolt műsorforrásokat is. Az egyes zónák egy távvezérlő segítségével is kezelhetők. 

 

    1 / 3  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111