AKG K550 High-End fejhallgató

AVtrend | 2012. Október 01. | 06:00

Zárt rendszerű, otthoni és professzionális felhasználásra alkalmas high-end fejhallgató

AKG- K550 600x400.jpg

 

A Harman csoporthoz olyan jól ismert, nagy múltú világcégek tartoznak, mint a Harman/Kardon, a JBL, az Infinity, a Lexicon, a Mark Levinson, vagy az AKG. Ez utóbbi terméke az AKG K550-est. Az osztrák eredetű AKG kiváló minőségű hagyományos termékei mellett ritkán sorakoztat fel újdonságokat, de ha azt teszi, akkor azokra érdemes odafigyelni! Így van ez az AKG K550-es esetében is.

 

A fejhallgató kibocsátását hosszú ideig titokként kezelték, az interneten is csak elvétve lehetett egy-két utalást találni a megjelenésére vonatkozóan. Azért a szemfülesek mégis jutottak némi információhoz.

Most viszont lehullott a titokról a lepel, és íme, itt áll előttünk teljes életnagyságában az új fejhallgató, sőt, már tesztelni is lehet!

Előre elárulhatom, sok örömöt okozott a K550-es, mikor kezembe vettem, és számos kísérletnek vetettem alá.

Nézzük meg először kívülről a fejhallgató fontosabb részleteit!

Első pillantásra látható, hogy nem kispályás versenyző! Méreteiből és fejpárnájának kialakításából sejteni lehet, hogy kiválóan szigeteli el használóját a külső zavaró hanghatásoktól. Látványa magabiztos vonalvezetésről árulkodik, gusztusos fekete színben, fémes csillogású, de kissé mattított külsővel rendelkezik. Sokat elárul tudásáról a felületén kétoldalt is elhelyezett fehér apró betűs felirat, mert mint tudjuk, a lényeg mindig az apró betűs szövegekben található, hogy „Reference Headphone”, azaz Referencia Fejhallgató. A jó hír, hogy valóban az!

 

A fejhallgató frekvencia-átvitele a leírások szerint 14-28.000 Hz-ig terjed, a 20-20.000 Hz-es tartományban az impedanciája líneáris, melynek értéke 32 Ohm. Fogyasztói áráról még sajnos nem érkezett információ.

Hogy milyen a hangja? Nagyszerű! Szerencsém volt, mert kiváló anyaggal tesztelhettem. A Harman cég saját teszt-CD-jével, amelyen válogatott zenék hallhatóak, hi-fi minőségben. A rajta található zenei anyagok főleg instrumentálisak, és a hangszerek széles skáláját vonultatják fel. A tesztelést egy blu-ray lejátszóval végeztem, mert ott kezdődik a minőség, és ez a fejhallgató meg is érdemel egy ilyen jelforrást!

 

AKG jack- K550 600x400.jpg

 

Kedvencem az akusztikus gitár volt, de a zongora is pontos, összeszedett hangélményt nyújtott.

Ének esetében természetes a hangja, bár a közepes frekvenciatartományokban könnyebb ezt a tiszta hangzást elérni. Nagyzenekarra komponált műveket is hallgattam, és azt gondolom, készítői nem hiába nevezik referencia-minőségű fejhallgatónak! A hangja igazán kitűnő, klasszikus megszólalású, igazi öröm vele a zenehallgatás! Azt szinte el sem merem árulni, hogy egy Philips MP4-es lejátszót is meghallgattam Vele, csupán kalandvágyból, de ilyen körülmények között is jól teljesített. Mindezért elnézést kérek!

 

Fizikai tulajdonságai is kiválóak, fejpárnái lágy anyagból készültek, a fül formájához könnyen idomulnak. Strapabíró kábellel látták el, melynek szakítószilárdsága a cég adatai szerint legalább tízszer erősebb a szokásosnál.

Ajánlják stúdiókba, házi zenehallgatásra, és utazáshoz is használható, mivel összehajtható kivitelű, vagyis kiteríthető, így elfér az útitáskánkban lapjára hajtogatva egy laptop tetejére téve is.

A fejhallgató hangja belső felépítésének és a felhasznált anyagoknak köszönhetően valóban etalon-minőségű, professzionális felhasználói igényeket is kielégít.

A csévetest alumíniumból, a membrán mylar-ból készült, mely egy mechanikusan stabil, az elektromos behatásoknak nagymértékben ellenálló, kemény poliészter film. A puha párnák a felhasználó fülének bőséges helyet biztosítanak, ezzel is segítve a hangkép valós visszaadását. A súlya 305 gramm, viselése kényelmes, és a külső zajhatásokat zenehallgatás közben szinte teljesen kizárja.

Elszakíthatatlan kábelének hossza 3 méter, melynek végén egy 6,35 mm-es jack található, ami univerzális is egyben, mert a csatlakozó menetes végét lecsavarva alatta elrejtve egy 3,5 mm-es jack is megbújik. Mindkét csatlakozóvég a kisebb átmeneti ellenállás végett természetesen aranyozott kivitelű.

Hát persze! Mi más is lehetne?!

 

Műszaki adatok:

 

Frekvencia-átvitel: 14-28.000 Hz-ig

Impedancia: 32 Ohm

Súly: 305 gramm

Mylar membrán

Puha, önbeálló, cserélhető fülpárnák

Minőségi anyagok  

 

Iránytű:

www.harmankardon.com

Ára: 57-60.000 Ft körül alakul

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111