AKG K912 vezeték nélküli fejhallgató

AVtrend | 2014. Március 13. | 15:00

AKG K912 life.jpg

Fejhallgató minden mennyiségben! Így is kínálhatná termékeit az új internetes áruház és portál, ami a nálunk kapható fejhallgatók teljes vertikumát bemutatja.

Zenehallgatás, TV nézés fejhallgatón keresztül és a zavaró vezetékek nélkül, ma már gyakorlatilag mindennapjaink begyakorlott mozdulataihoz tartozik. Ezt kínálja az AKG vezeték nélküli  fejhallgatója, ami elsősorban exkluzív csomagolásával, és kirívóan alacsony árával hívta fel magára a figyelmet.

Ha jól belegondolok, először éppen tíz éve kerültem közelebbi kapcsolatba az AKG vezeték nélküli fejhallgatókkal. Az éppen aktuális Hearo széria 777, 888, 999-e modelljeit sikerült tüzetesen meghallgatnom. Markáns véleményem alakult ki, lássuk mi változott az óta!

 

Első benyomások

 

Az AKG aktuális modellje a K912 egy méretes dekoratív dobozban érkezett. Kibontva egy ugyancsak méretes fejhallgató került elő egy még méretesebb adóegységgel, ami egyben a töltési és tárolási funkciókat is ellátja. A teljesség kedvéért találtunk még a dobozban két darab AAA méretű akkumulátort, egy összekötő kábelt és egy hálózati adaptert is.

 

AKG K912 original.jpg

 

A fejhallgató rádiófrekvenciás technológiát használva kapcsolódik a vevőegységhez, melyet a három választható frekvencia és az automatahangolás hivatott segíteni. A fejhallgató nagyméretű, textil borítású fülpárnái kényelmes viseletet biztosítanak akár hosszabb távon is. Bal fülkagylón található az automata hangolás gombja és a visszajelző led. A jobb oldalon a bekapcsoló gomb, és a hangerőállító pótméteren kívül a töltő csatlakozó is helyet kapott. A fülpárnákat lepattintva behelyezhetjük az akkumulátorokat, ezzel az eszköz használatra kész.

 

A töltőaljzat/dokkoló egyszerű szerkezet, az előlapon található egy zöld és egy piros led, ami a töltést és a bekapcsolt állapotot hivatott jelezni. A hátlapon a hálózati csatlakozó aljzat, a háromállású frekvenciaválasztó kapcsolón kívül egy pár sztereó RCA csatlakozó is található.

 

akg_912.jpeg

 

 

Megszólalás:

Az akkumulátorokat feltöltve a fejhallgató könnyedén ráhangolódott az adóegységre. Ez jó jel. Mielőtt azonban mélyebben belefognánk a tesztelésébe, tisztáznunk kell azt a tényt, hogy nem hifi fejhallgatóval állunk szemben, ezt az ára is bizonyítja. Ezzel együtt 16 Hz – 24 KHz –ig terjedő frekvencia átvitele nagyon kedvezően hangzik, azzal együtt, hogy alapjában véve elsősorban az éjszakai televíziózás hangjának csendessé tétele szerintem az alkotók célja. De tegyük félre az előítéleteket, és mivel mi mindig zenében gondolkodunk, talán megbocsátható, hogy most innen kezdjük a „felmérést”.

Az első zeneanyag Ákos - 2084 album. Dinamikus, erőteljes digitális zene, tele mindenféle effektekkel. Tompa, kicsit zárt megszólalás, némi alapzajjal. Diana Krall – Glad Rag Doll  album következett: szintén érezhető zártság, A halk részeken konstans alapzajjal. „Állandóan esik az eső” érzés. Nem tudjuk, hogy mi lehet az igazi ok, mert Rúzsa Magdi – Tizenegy című új lemezén viszont nagyon kultúráltan szólt. Megfelelő mély, tiszta közép és magas tartomány. És nem volt annyira effektív a korábban említett alapzaj. Élvezetes előadást hallottunk.

Most átcsaptunk a tévéfrontra, hogy vajon itt mi a helyzet. Nos azt hiszem megérkeztünk. Televízióadáson kipróbálva az AKG K912 hozta a tőle várt eredményt, itt már egyáltalán nem volt annyira zavaró az alapzaj, a dialógusokat tisztán közvetítette és a zenék és egyéb kísérő zörejek, sztereó hanghatások is tökéletesen élvezhetők voltak..

 

akgk912..jpg


Szerkesztőnk ajánlja.

Ritka dolog, hogy egy ilyen jellegű, nagyon kedvező árú készüléket tesztelésnek vessünk alá, mégis kíváncsiak voltunk arra, hogy mit rejt a nagyméretű csomagolás. Nem voltak hifi szintű elvárásaink, amit a hallottak később igazoltak is, viszont nem is csalódtunk a teljesítményében. Arra viszont egyáltalán nem számítottunk, hogy az agyon reklámozott energiatakarékos lámpaizzók bezavarnak a rádiófrekvenciás elven működő fejhallgató működésébe. Felkapcsolt izzónál ugyanis zavaró búgás volt hallható mindhárom választható frekvencián. Valószínű ez okozhatta a zenei teszt alatt érzékelt problémát is. Tehát erre oda kell figyelni a vásárlásnál, vagy legalábbis ha ilyen zavart tapasztalunk, akkor vizsgáljuk meg, hogy milyen elektronikus rászórás okozhatja mindezt. Televíziózáshoz kiváló, kényelmes és megbízható partner…

(Barillo István)

 

www.extremeaudio.hu

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111