Fejhallgató teszt: Sennheiser és SMS Audio

AVtrend | 2013. Október 28. | 11:00

sennheiser_amperior_blue 01kicsi.jpg

Megérkezett füles tesztünk következő része...

Általános alapelv, hogy mindent a maga helyén kell értékelni. Ebből következőleg minden fejhallgatónak két fontos minőségi paramétere van: a minőségi paraméterek összességükben és az ár. Ez utóbbi néha jelentősebben befolyásolja a hangminőséget, mint maga a minőségi jellemzők együtt. A „mihez képest” kérdése minden egyes füles felvételekor azonnal felmerült és hosszú órák mentek el a válasz keresésével. Gyakran hiába. Ezúttal egy meglehetősen drága Sennheiser fülest és egy SMS Audio „Street WD”-t vizsgáltunk meg közelebbről.

 

Sennheiser Amperior ára 89.000,-

Benyomások: A kettes számú kakukktojás. Nyilván sokaknak nem kell bemutatni a HD25 típusjelű, zárt kivitelű fél profi fülest a gyártó palettájáról. Az alacsony impedanciájú, kiváló passzív zajcsillapítással rendelkező, nagyon neutrális hangképű fejhallgatót nem véletlenül használja egy sereg profin kívül számos DJ is. Bár a hosszan tartó viselése során kicsit szorít a fülre felfekvő, többféle változatban ugyancsak két évtizede gyártott fejhallgató, mégis nagyon sokszor és sokáig viseltem. A cserélhető kábelezéssel ellátott, a mai hordozható készülékekhez, mobiltelefonokhoz optimalizált kivitelű, nyugodtan akár egy „HD25 Limited Edition”-nak is hívható, amúgy Amperior névre keresztelt szerkezet legfőbb erénye a hangja.

Hang: Egy igazi, impulzív, részletező, igen jó mélyekkel, azaz helyes arányú és száraz mélyekkel alátámasztott, egyensúlyban lévő, az élő zenéhez elég közel kerülni képes, a valóság akusztikus irányát megmutató, a zártságát néha fizikailag is kimutató (de profi célra tervezett kivitele miatt ezen tulajdonságát megbocsátható) fejhallgató az Amperior. Egyértelműen a mezőny legjobbja, még ha a legdrágább, sőt ha kakukktojás is ebből a szempontból, akkor is. Utcára ezt kell felvenni.

 

Forgalmazó: Audio Partner Kft.

 

 

SMS Audio „Street WD” ára: 59.900,-

 

SMS Audio  02.jpg


Benyomások: Látványos dizájnú, nagyméretű, mégis olcsó hatást keltő, a fül köré felfekvő műanyag kagylók jellemzik, amelyek nem mozgathatók semerre. Ennyi pénzért ez kevésnek tűnik, még akkor is, ha nem kimondottan kényelmetlen a viselete. A benyomások alapján ez is inkább divatcikk, mint hagyományos értelemben vett hifi eszköz. A kábel, a hordozótok szintén az utcai használatra szánt tervezési koncepciót támasztja alá.

Hang: A megszólalása átlagos, van mély, van magas, de összességében általánosnak tűnik, bár ez a többiekhez képest nem biztos, hogy hendikep. Jó térleképezésén kívül sok minden más benyomást nem hagyott bennem. És ez egyáltalán nem baj.

 

 

 

SMS Audio 04.jpg

 

Sebestyén István ( Zsiráf )

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111