Luxusra hangolva: B&W Panorama2

AVtrend | 2013. November 04. | 11:00

kicsi Panorame2_lounge.jpg

A legújabb divat a hangvetítő. Aki ebből kimarad, az lemarad.

Ma már elképzelhetetlen, hogy egy magára valamit is adó hangszórógyár ne lépjen ki a piacra egy „hangzásban mindent megoldó” modellel – hát még a nagyok! Ezek többé, kevéssé sikerülnek is, ezzel a kategóriával igazi elismertséget talán a Yamaha szerzett magának. Most a világ egyik meghatározó hangsugárzó gyártója a Bowers & Wilkins egy igazi luxus modellel lepte meg a közönségét és rajongóit, amely akár hangművészeti alkotásnak is tekinthető. A B&W a High-End egyik legjelentősebb márkája, mely vitathatatlanul ösztönözte a többi gyártó azzal, hogy az elsők között összpontosította erőfeszítéseit az életstílus-orientált termékek megjelenítésében.

 

A B&W Panorama2 kivitele:

 

Az első pillantást követő tapintás után levesz a lábamról. A tükörfényes, ívelt, rozsdamentes acél kabinet döbbenetes esztétikai élmény. Úgy jártam vele, mint életem első japán orsós magnójával – letettem az asztalra és fél óráig csak néztem, nem kapcsoltam be. Ez az idő gondolkodással telt, mert megfelelő kivitelű lapos-TV is kell a felhasználáshoz, műanyag keretessel a harmóniát nehéz megtalálni. A leendő vásárló bizonyára a magasabb esztétikumú kategóriából fog választani. Vagy fordítva (tulajdonképpen úgy van rendjén) a kabáthoz rendeli a gombot, a televíziós készülékhez választja a B&W Panorama 2 Soundbar-t. Alacsony kivitelű, így a saját talpán álló televíziók többsége esetén nem takarja a látott kép alsó szélét. 

 

kicsi Panorama2-on-black-reflection.jpg


A látványhoz a belső érték sem akármilyen. Két fő részegységének erénye a Dolby Digital és DTS képes processzor-erősítő és a komplett hangszórórendszer. A felhasználáshoz csak HDMI kábelek szükségesek, és megfelelő beállítás, máris kész a „kistérségi” házimozi. Az installálás csupán pár perc, már ha nem a falra csavarozzuk, hanem csak a tv elé állítjuk. Képernyőn látható menürendszere – ami ebben a kategóriában ritka – könnyen követhető lépésekkel segíti a felhasználót.

 

kicsi Panorama2-hand.jpg

 

Nemhogy a tv saját hangrendszeréhez képest, de a legtöbb ilyen hangszórórendszerhez képest is egyértelműen jobb hangzást kaptunk minden esetben. Sok csatlakozási lehetősége csábító, nemcsak ARC kompatibilis TV-hez használható, könnyen rendszerbe integrálható, illetve segítségével rendszer alakítható ki. Külön rendszerbe állítható aktív mélysugárzó csatlakoztatására is lehetőséget kínál. Továbbá a B&W Panorama 2 teljes mértékben érintésérzékeny kezelőpanellel rendelkezik, így elég, ha ujjunkat a kapacitív gomb fölé emeljük, és máris vezérelhetjük a készüléket. A kijelző fényei nem zavarók, néhány másodperc után kioltásra kerülnek, újbóli megjelenésük érintés közelítésre aktiválódik. A merev, több pontban erősített kabinet biztosítja, hogy kizárólag a hangszórók keltsék a hangot, ne pedig a készülékház rezgése. Az ívelt kabinetnek köszönhetően széles a lesugárzási szög, ezért akár három személy is kényelmesen elhelyezkedve hallgathatja. A legújabb fejlesztésű 9 db hangszóró megteszi hatását. Hat D-osztályú digitális erősítő a fedélzeten, ebből 5 x 25W a központi és a körülölelő hangokért felelős, valamint 50W teljesítmény a mélyhangokat erősíti.  

 

kicsi Panorama2-display.jpg

 

A B&W Panorama2 hangminőség:


A meghallgatás alatt a tapasztalatok a következők voltak. A hangtér lenyűgözően stabil. Minden parányi részlet éles, mi több, minden fontos párbeszéd tiszta és annyi a mellé rakott basszus, amennyi a hangzási balanszhoz szükséges. A vokális káosszal jól tartja a lépést.

 

kicsi Panorama2-wallmounted.jpg

 

A ritmusszekció szép és feszes, a dobok bőr hangja jól fókuszált, és ha valaki dörömbölt az ajtón határozott hatást kelt. A maximális hangerő nem okoz torzításokat, az audio teljesítmény meglepően jó. A mélytartomány lüktető, de szakszerűen ellenőrzött, kézben tartott. Ha jól válasszuk meg a helyét, a szoba határolófalai szempontjából kiváló térhatásban részesülünk. Egyébként jellegzetesen B&W, minden olyan egyedi, mint az ujjlenyomat.

 

kicsi Panorama2-TV-room.jpg

 

Ez egy sokkal drágább modell, mint a legtöbb SoundBar általában, de a Bowers and Wilkins Panorama 2 árát indokolja a luxus gyártási minőség, az elegáns stílus és lenyűgöző hangminőség. A Bowers & Wilkins kifinomult hangszóró technikát szállít, nagy és erős hang, agilis basszussal. Ebben a műfajban kivételes képességekkel és kivitellel megkonstruált termék méltán érdemli meg a kiváló minősítést.

 

www.annex.hu

 

                                                                                                           Szabó Károly

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111