Bose CineMate 1SR Soundbar. Így kell ezt csinálni!

Steiner András | 2013. Február 19. | 14:00

Azok a fránya előítéletek! Ha az ember megpillantja egy berendezésen a Bose feliratot, azonnal azt hiszi, hogy az csak jó lehet. Hogy mire alapozza a véleményét? Természetesen a tapasztalataira. Mert ez így is van!

A fent leírtakat a Bose új soundbar-ja, mely a CineMate 1SR névre hallgat, szintén fényesen bizonyítja! De ne vágjunk a dolgok elébe! Csak haladjunk szépen sorjában! 

bose-lifestyle-135-cinemate-1sr-4.jpg

Első feladat.

Szállítsuk haza a készüléket. Bár a csomagolás terjedelmét tekintve impozáns méretekkel bír, a súlya nem túl nagy. Kicsomagoláskor látható, hogy a doboz térfogata csak a biztonság érdekében ilyen óriási, belül maga a hangrendszer nem foglal sok helyet. A csomagban egy univerzális távirányítón kívül még számos kábelt elhelyeztek számunkra, többek között egy optikait (!) is, hogy ezzel se legyen gondunk. A rendszerhez kapunk még egy kalibrációs egységet is, természetesen mindezt leírásokkal, és oktató demonstrációs DVD-vel együtt. Az igényességre, és a figyelmességre jellemző, hogy a dobozban egy lefóliázott törlőkendő is található, mely a karcmentes portalanítást szolgálja.

 

Második feladat.

Csomagoljuk ki a soundbar-t, és a hozzá tartozó mélynyomót, majd találjuk meg a legmegfelelőbb helyet a lakásban. Ez nem is lehet más, mint a televízió környéke. A vonalsugárzót, mely fényes felületű, lakkfekete színű, és elülső felét fekete grillrács borítja, a TV alatt, vagy felett helyezhetjük el, a mélyládát,  hivatalos nevén az Acoustimass Modul-t pedig a televíziónk mellé tehetjük. Így illeszthetjük legjobban a környezethez a fura elejű, de esztétikus „Black Box”-ot, mely a mélyekért felel majd. Ha ezzel elkészültünk, kössük össze a rendszert a csomagban található kábelekkel.

bose-cinemate-1-sr-1.jpg
Csak a mélynyomóval tegyünk kivételt, mert az bizony vezeték nélküli! Bár ha a környezetünkben zavaró jeleket sugározna valamilyen adóberendezés, akkor igény szerint azt is üzemeltethetjük kábelről.

 

Harmadik feladat.

Válasszuk ki a hallgatni kívánt hanganyagokat, és a távirányító bekapcsoló gombjával indítsuk be a rendszert! Ne is törődjünk a hangforrás kiválasztásával, mert a CineMate azt automatikusan elvégzi helyettünk. Bárhonnan is érkezzék a jel, a legoptimálisabbat választja számunkra a készülék. A helyiséghez igazítást, a finomhangolást szintén automatika segíti. Az Adaptiq kalibráló egység csatlakoztatásával öt mérési helyet választhatunk ki a szobánkban, melyekre az optimális beállításokat magától végzi el a hangrendszer.

bose-cinemate-1-sr-anschlussskizze-600x300 mĂĄsolata.jpg

Ha a mérési pontokat jól választottuk meg, akkor a végeredmény egy teljesen kisimult, egységes, líneáris hangtér, vagyis a szoba bármely pontján tartózkodva azonos értékű hangzást kapunk. Furcsa megtapasztalni a hihetetlent, azt, hogy helyváltoztatás közben sem érezzük a hangtér megváltozását.

 

Negyedik, egyben a legkellemesebb feladat:
Élvezzük maradéktalanul a muzsikát, vagy a kiválasztott film hangját! 

 

    1 / 3  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111