LG HLX56S 3D Blu-ray™ SoundBar Minimalista stílusban

Steiner András | 2013. Február 21. | 14:00

Kezdem egyre jobban kedvelni a mai modern technikát! Semmi kábelezés, helyiség-átalakítás, csak „Plug And Play”, azaz kapcsold be, és használd! Mindinkább igaz ez az audio-, és a házimozi-rendszerek körében is.

Az LG új, HLX56S típusjelű soundbar-jának üzembe helyezése csak azért tartott el úgy másfél percig, mert nehezen fértem hozzá a televízió hátuljához, ahová az egyetlen HDMI-kábelt kellett csatlakoztatnom. Jó, tudom, még be kellett dugni a hálózati kábelt is!

382764_lg-electronics-hlx56s-745x559-ee1c9eb6c0bd1ff3.jpg

A készülékek örömmel ismerték fel és üdvözölték egymást, és az esztétikus, lakkfekete, dróthálóval díszített vezeték nélküli mélynyomó elején található egyetlen piros-kék led színének váltásával vidáman jelezte, hogy ő is kész feladatának ellátására. Már csupán egy teszt-blu-ray DVD kiválasztása és behelyezése maradt hátra. Ezt az „újonnan felfedezett” slot rendszerű fogadónyílásba helyezve, pillanatokon belül élvezhettem a lejátszó nyújtotta örömöket. Ebben az esetben ez nem csak szófordulatot jelent, hanem valódi örömöket is, mert már az első bekapcsoláskor meglepően jó kép-, és hangminőség jutott osztályrészemül.

 

Megemlíteném a blu-ray CD tartalmát is, mert megérdemli! A film eredeti címe Vantage point, a magyar változaté pedig a Nyolc tanú. Miért érdemli meg, hogy ezt szóba hozzam? Mert az az érdekes jelenség állt elő, hogy a magyar változat hangja sokkal jobban szólt, mint az eredeti verzióé. Elismerés az alkotóknak a munkájukért! Ez amolyan üldözős, lövős film, bár nem egy Oscar-jelölt, de tele van robbantásokkal, effektekkel, tehát tesztelésre ideális.

 

A megszólaló hangtér kiegyenlített volt, a párbeszédek érthetőek maradtak, a nagy kergetőzések során sem mulasztottam el megérteni egyetlen szót sem, és a teljes frekvenciatartományban élvezni lehetett a hangeffektusokat. Talán a robbantások túl jól is sikerültek, ezért némi mélyvágást is eszközölnöm kellett. A kép, amit néztem, sajnos csak hagyományos volt, és nem 3D-s, de azért elmondható, hogy a színek telítettek, a képek kontrasztosak voltak, és a gyors mozgásoknál sem jelentkeztek problémák, nem látszottak a csóvák, nem észleltem pixelesedést vagy csíkozódást sem. Azért egy 3D-s filmet is szívesen megnéztem volna, de sajnos most nem nyílt rá lehetőség. 

 

Hogy milyen adathordozókat játszhatunk le a készüléken? Természetesen 3D blu-ray DVD-ket, DVD-ROM-ot, DVD-R-t, DVD+R-t, DVD-RW-t és DVD+RW-t 8 és 12 cm-eseket egyaránt, és hagyományos audio-CD-ket, persze újraírhatókat is, mindkét méretben.

Az audio formátumok lehetnek Dolby Digital, DTS és AC3-asak, a fényképek pedig JPG-k vagy PNG-k. A filmfájlok és a zenefájlok esetében a készülék majdnem mindent lejátszik.

lg-audio-HLX56S-feature-img-detail-Gracenote.jpg

A távirányító kézreálló, mint azt az LG-től már megszokhattuk, a funkciógombok elrendezése logikus, bár az egymásba épített pozícionáló- és kiválasztó résznél sokszor mást nyomtam be, mint szerettem volna a kezelőszervek közelsége miatt. Azt hiszem, ezekre a gombokra finomabban működő kapcsolókat is kitalálhattak volna, mert mindig az volt az érzésem, hogy ez már az utolsó kapcsolás. Ez az érzés különösen akkor tört rám, amikor alfanumerikus információkat vittem be a gépbe, és a betűk, számok kiválasztásánál egymás után sokszor használtam ezeket a kapcsológombokat.

 

A soundbar rádió is lehet ha akarjuk, RDS-es FM-adók és internetes rádiók vételére egyaránt alkalmas. Csak az a „baj”, hogy a szerkezet hangminősége olyan jó, hogy így sokszor zavaró egyes rádiók adásminősége, amit persze rosszabb készülékeken meg sem hallanánk. 

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111