Edifier Spinnaker - aktív hangsugárzó teszt

AVtrend | 2013. Augusztus 05. | 11:00

Edifier Spinnaker _10.jpg

 

"Igazi multimédiás mindenevő, legyen az számítógép, otthoni hifi, filmnézés, vagy vezeték nélküli mobiltelefon kapcsolat, minden helyzetben gyönyörűen zenél." 

A nálam vendégeskedő Edifier Spinnaker hangsugárzó bebizonyított valamit, mégpedig azt hogy ne ítélj elsőre.
Találkoztam már számos aktív hangsugárzóval, volt közöttük szép, volt jó hangú, volt kicsi és nagy is. De olyan, amelyik szolgáltatásával és minőségével belopta magát a szívembe, eddig nem.
Edifier Spinnaker: felépítés, konstrukció

 

Az első ránézésre szarvaknak tűnő forma kis kutakodás után már értelmezést nyer. a promóciós videó szerint a vitorláshajók vitorlája ihlette a formát. A dobozból kicsomagolva az első benyomás az, hogy minőségi termékkel van dolgunk. Igényes készülék igényes csomagolásban. 

Felépítését tekintve a rendszer érdekessége az összesen hat darab hangsugárzó és az ezt meghajtó hat darab erősítő. Analóg, optikai digitális bemenetek, aktív mélysugárzó kimenet, Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat szerepel a palettán. 

A nálam lévő készülék szép, mélybordó színével igazi eleganciát sugároz, szinte vonza a tekintetet.

A vezeték nélküli távirányító egy önálló műalkotás. Alumínium félgömb egyetlen gombbal a tetején. Akár Apple termék is lehetne. Ettől függetlenül tökéletesen ellátja a feladatát: hangerő szabályzás, némítás, bemenet választás, ki/bekapcsolás.

 

Edifier Spinnaker _1.jpg

 

A meghallgatás során kipróbáltam a rendszert számítógép hangsugárzójaként analóg és optikai bemeneten keresztül Asus Xsonar hangkártyával és a Foobar 2000 lejátszóprogrammal. Optikai bemeneten keresztül a televízió hangjának kihangosításával. Végül a SONY Xperia Sola mobiltelefonnal és a Telenor Deezer zeneszolgáltatásával Bluetooth kapcsolaton keresztül.

 

Edifier Spinnaker: hangminőség, megszólalás


Az első zeneanyag analóg csatlakozón keresztül számítógépről a  Kraftwerk – Minimum-Maximum 2005-ös albuma Flac formátumban. Tetszik, amit hallok. Rázza az asztalt, hatalmas a dinamika, de ennek így kell szólnia.

Következik Eugene Ruffolo - When We Were Kings 2002-es albuma szintén Flac formátumban. Teljesen más anyag, keserédes Blues. Szép hang, tökéletesen tálalt előadás. Minden a helyén van. Tud hangulatot teremteni.

 

Edifier Spinnaker _4.jpg

 

Optikai digitális csatlakozón keresztül szintén számítógépről a Prometeus HD változata következett, Hatalmas dinamika, az asztalon lévő tárgyak életre keltek, remegett minden. Felfedezhető valamiféle térhangzás is.

Szintén optikai csatlakozón keresztül a televízióhoz csatlakoztatva maradt a dobozhang, nagyobb dinamikával. Itt a szolgáltató oldaláról jöhet a kritika.

Végül a mobiltelefonos Deezer zenehallgatás Bluetooth kapcsolaton keresztül maradt a végére. A Pet Shop Boys  Yes című 2009-es albuma igazán megdolgoztatta a rendszert, csilingelt, dübörgött, és csendben volt, amikor kellett. Tökéletes.

 

Edifier Spinnaker _3.jpg

 

Edifier Spinnaker: összegzés

 

Igazán mindenféle forrással kipróbáltam, nem találtam egyet sem, ami nagy falat lett volna a rendszernek. Igazi multimédiás mindenevő, legyen az számítógép, otthoni hifi, filmnézés, vagy vezeték nélküli mobiltelefon kapcsolat, minden helyzetben gyönyörűen zenél. Az aktív mélysugárzó csatlakoztatását én a 25 m²-es szobában teljesen feleslegesnek gondolom.

 

Edifier Spinnaker _6.jpg

 

  • Termék: Bluetooth aktív multimédiás hangsugárzó
  • Márka: : Edifier Spinnaker
  • Ár: 87.000Ft-tól
  • Forgalmazó: Basys Magyarország
  • Telefon: +36-23/887-920
  • Web: www.basys.hu

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111