Panasonic SC-PMX9 mikro hi-fi rendszer teszt

AVtrend | 2013. Október 31. | 11:00

kicsi Panasonic_NPMX9_1.jpg

A Panasonic új zeneállomása, az SC-PMX9 mikro hi-fi rendszere kiterjedt multimédiás funkciókkal minden divatos formátumot lejátszik, akár hálózatban, akár pendrive-ról, de lefelé is kompatibilis, szolgáltatja a zenét CD-lemezről, FM sztereó rádióadókról.

Panasonic SC-PMX9 mikro hi-fi rendszer: technikai jellemzők, működés

 

Az első benyomás a rendkívüli profizmussal kivitelezett, kellemes látvány. A mikro tornyok első megjelenése óta sokezredik típusát megérő műfajban a Panasonic mindig is iránymutatónak bizonyult.

Nos, az SC-PMX9 is tele van újdonsággal. Első és talán a legfontosabb az iPod csatlakozás, mely a szabványos jelátvitel mellett biztosítja a készülékünk akkumulátorának feltöltését is. Másodszor a Wifi/Airplay hálózatba kapcsolás, mellyel elérhetjük a számítógépünkön lévő zenei könyvtárunkat. Harmadik az USB-kulcsot fogadó terminál, bármely USB-kulcs (pendrive) csatlakoztatását lehetővé teszi. Negyedszer a Bluetooth, talán a legnépszerűbb vezeték nélküli jelátvitel, minden okostelefon velejárója, gyors zeneelérést biztosít a mobilunkról. Tehát akárhonnan is jön a muzsika azt a „Pana” PMX-9 lejátssza! 

A szerkezete egyszerű. A készlet tartalmaz egy sztereó erősítőt és egy CD-játszót, a többi a fent említetteket szolgálja ki, és természetesen egy pár hangsugárzót. Amennyiben csendben, magunknak akarunk zenélni, megtehetjük egy alacsony impedanciájú fejhallgatót csatlakoztatva. Feltétlenül meg kell említeni az informatív pontmátrix kijelzőt és az ergonomikus, minden „porcikát” menüből vezérlő távirányítót.

 

9241-1024-b857e9fe-2f96-4e14-a8af-c592bf36e0d9-EG_PMX9_slant_Left_l130123.jpg

 

A szerkezet alapja a kétcsatornás, maximum 2x 60 W teljesítményre képes, 3 Ohm átlagos impedanciára illesztett, cég által szabadalmaztatott Lincs-D Amp erősítő. Teljesítményét azért kell kiemelnünk, mert ha 4, vagy 8 Ohm-os hangsugárzót illesztünk hozzá, akkor a kinyerhető végteljesítmény arányosan csökken. A Panasonic legendás MASH zaj-alakító technológiája alapján a mai digitális technológia legújabb fejlesztéseként, a LincsD-Amp jelentősen csökkenti a remegő és dübörgő torzítást, amely befolyásolja az audiojel tisztaságát. Különösképpen, ha használjuk a rendelkezésre álló, előre beállított Heavy, Clear, Soft, Vocal hangszín karaktereket. A semleges reprodukciót a program „Flat” azaz lineáris állapotába kapcsolva érjük el. Ezenkívül, két gomb található a mély és magas hangok beállításához. A CD-lejátszó viszonylag csendes és gyors működésű, a programozott lejátszást is támogatja.  

Ez a Panasonic mikro hi-fi nagyon könnyen integrálható a vezeték nélküli (WLAN) hálózatunkhoz DLNA hálózati elemek, mint például a szerverek, vagy otthoni PC-k egyszerű használatához. Továbbá, szintén egyszerű egy okostelefonnal, vagy tablet-tel Bluetooth-on keresztül jeleket továbbítani. Ennek legfontosabb eszköze, a Panasonic Music-Stream-App alkalmazás, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból iOS és Android készülékekhez. Hagyományos analóg FM rádió tuner RDS rendszerrel és 30 előre beállított adás lehetőségével a fedélzeten, ide értve az időre való programozást, hogy kedvenc zenénkkel ébresszen. A gyártó tervezői és dizájnerei idén sem estek át a ló túloldalára, de érezhetően szabadabban bántak a rajzceruzával, az olyan funkciókra gyúrtak rá, ami mindenki számára fontos. 

 

kicsi Panasonic_NPMX9_3.jpg


Panasonic SC-PMX9 mikro hi-fi rendszer: hangminőség


Hangzásában jó felbontású ez a Panasonic PMX9. 192 kHz-es FLAC formátummal USB-meghajtón keresztül az alábbiakat tapasztalhatjuk. A melankolikus, akusztikus jazz meglepően kifinomultnak hangzik, magabiztos és még a háromdimenziós térből is kapunk valamennyit. Természetesen nem várhatunk csodákat, mert a rendkívül kompakt hangsugárzó ugyan becsületesen teljesít, de vannak hiányosságai. Ennek ellenére igazán jó a lejátszott hang, a hangszerekre jellemző kontúrok és az észrevehető térbeli szétválasztás dicséretes. Mivel kis szobákba ajánlott, az alig több mint 20 négyzetméteres nappaliban csak kicsit veszít a hangszínpadi dimenzióból. Hitelesen tolmácsolja a zongora tisztaságát és hangszín-hőmérsékletét. A basszus meglepően stabil, még nagyobb tranziensek esetén is. Hangzáshűség, pontosság és vitalitás biztosítottak a zenehallgatáshoz. Homogén, jól differenciált, középsáv világosan meghatározott vokális elemek integrálódnak a zene teljes szerkezetbe. CD-lemezről a hangzás erőteljes és dinamikus, nagyon szignifikáns basszus alappal, még akkor is, ha nem kapcsoljuk be az extra basszust generáló áramkört. 

 

kicsi Panasonic_NPMX9_6.jpg


Panasonic SC-PMX9 mikro hi-fi rendszer: Összegzés, vélemény


Összességében, teljes körű, a feladathoz felnőtt sztereó hangot kínál, még akkor is, ha a rendszer leggyengébb pontja a két kis hangsugárzó. Ha szimfonikus zene hallgatása közben azt vesszük észre, hogy a zenekar hátsó sorai eltűntek, hiányzanak az apró részletek, csak a hangszórók szolid kvalitásának tudhatjuk be. Könnyen meglehet, hogy a felhasználó a PMX9-et mindenféle műfajú zene hallgatására fogja használni. A Panasonic SC-PMX9 különböző média felhasználásokra magas komfortú felhasználást kínál. A dokkoló iPhone5 kompatibilis, az előlapi USB bemenet egyben iPhone, vagy iPad csatlakozó. A zene szólhat okostelefonról is Bluetooth-on keresztül. Az is lehetséges, hogy elérjük tárolt zenéinket PC-n és szervereken ugyanazon a hálózaton. Viszont csak hagyományos FM rádiótunert kínál, az internet rádió nagyon hiányzik! De olcsó, modern és ügyesen konstruált teljes körű zenei megoldás.

 

Szabó Károly

 

www.panasonic.hu

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111