Unison Research - Simply Italy erősítő a kiállításon

AVtrend | 2012. November 06. | 14:00

A Unison Research híres Simply Two típusa bizonnyal egyike a világ legsikeresebb csöves erősítőinek, a terméket széles körben mind zenehallgatók, mind a szaksajtó is elismerik. A Simply Two újratervezett változata ez a kis, csöves erősítőt, melynek Simply Italy a neve.

simply_italy_cikk.jpg

A Simply Italy erősítőt a L'auditeur mutatja be a Audio Video Trend kiállításon a Hilton Badacsony termében.

A Simply Italy sok szempontból hasonló mint a korábbi modell, de az újratervezés következtében modernebb, szebb külsőt kapott, mint híres elődje. A kimeneti teljesítmény ugyanaz - kb. 12 watt csatornánként - azonban a kimeneti impedancia már 6 ohm, így az erősítő alkalmas 4Ohm-os és 8Ohm-os hangszórók működtetésére is. Az erősítő csöves felépítésű, szigorúan, klasszikus single-ended együtemű, tiszta „A” üzemosztályú kivitelben.

A megjelenés radikális változáson ment keresztül, a fából készült előlapot az eltérő színű fából készült  kör alakú berakás dominálja, amit a két selyemfényű, rozsdamentes acélból készült gomb egészít ki. A jól sikerült olasz design vonza a tekintetet.

simply_italy_rete_cikk.jpg

Mivel a legjobb hangminőségre való törekvés szempontjából kulcsfontosságú a kimeneti transzformátorok minősége, ezért az Unison Research a kezdetektől kezdve elkötelezte magát ezen okkal misztifikált átalakítók saját tervezése, fejlesztése és gyártása mellett. Nagyon kevés gyártó büszkélkedhet a világon, hogy képes  ilyen kiváló minőségű transzformátorokat gyártani. Ezeknek a különleges transzformátoroknak köszönhetően lehetővé vált, hogy a Simply Italy kimeneti fokozatát egyetlen EL34-al építse meg - amely ultra lineáris konfigurációként, a gyakorlatban lehetővé teszi, hogy a pentódás EL34-es mintha triodásként működne.

Az előerősítő és meghajtó fokozatokban a teljesítményt az ECC82 iker triódákra bizzák. Ezek a csövek biztosítják a kiváló linearitást és a páratlan harmonikus torzításmentes átvitelt. Az erősítő első bemeneti fokozata triódás kialakítású, helyi és globális visszacsatolás nélkül, így minimálizálva a felerősített jel fáziscsúszását.

simply_italy_retro_cikk.jpg

Ugyanez a gondoskodást és figyelmet fordították az erősítő tápegységére. A tápegység transzformátor nem egy normális toroid transzformátor. Az ideális tápegység a dual-mono lenne, ez azonban  térigényes és súlyos. A Simply Italy-ben  alkalmazott tápegységet egy Quaso-Dual-Mono kivitelhez hasonlíthatnánk. Tény, hogy a transzformátor és az első szűrő szakaszban a tápegység meg lett duplázva. Az előerősítő táplálásának elkülönítése az alacsony áthallást és alacsony torzítást szolgálja. A Simply Italy távirányítható, az analóg hangerőszabályozást a kitűnő RK27 sorozatú ALPS motoros potenciométer biztosítja. A négy nagy, aranyozott csatlakozóhoz  bármilyen hangszóró kábelt lehet csatlakoztatni.

 

A Simply Italy semmit sem bíz a véletlenre, a vezérlő gombok, például, maradék mágnesesség nélküli rozsdamentes acélból készültek. Nagy átmérőjük és súlyuk sima és kiváló érzést ad, tapintható kapcsolási pontossággal. A fa alkatrészek, melyek esztétikai tervezés szintjén fontos szerepet játszanak, egyben hatékonyan csillapítják a burkolatok rezonanciáit, ezáltal biztosítják, hogy az érzékeny elektronikus alkatrészek, csövek stb, a legjobb teljesítményt nyújtsák.

 

A tervezés során - amely szükségszerűen összetett feladat - finomított áramköri megoldásokat kellett alkalmazni, és nagyvonalúan méretezni az alkatrészeket (mint kondenzátorok és a transzformátorok). Különös figyelmet kellett fordítani  a készülékházra és a belső elrendezésre.

simply_italy_cherry_cikk.jpg

Mint minden Unison Research projektben, nagyon odafigyeltek a fejlesztők, a tápellátás méretezésére, a földelés gondos kialakítására, a jel vezetésére, valamint az általánosan átfogó stabilitásra, továbbá az építés és karbantartás egyszerűségére, és a megfelelő belső szellőzésre. (-)

 

www.lauditeur

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111