Király - korona nélkül: LG BP730 3D-s Blu-ray lejátszó

AVtrend | 2013. Szeptember 30. | 09:00

01.jpg

 

"Megvan benne minden funkcionális képesség, hogy a Blu-ray lejátszás csúcsán állhasson."

A BD-lejátszók piaci versenye erősödött, annak ellenére, hogy a BD eladások világszerte nem igazolják a kezdeti várakozásokat.

A gyárak új és még újabb funkciókkal ruházzák fel termékeiket, így aki manapság lejátszó vásárláson töri a fejét, annak nincsen könnyű dolga, ha belecsap a választékba.

Mi egy idei friss modellel - az LG BP730-sal - bővítjük ezt a kört, reméljük, tesztünkkel kicsit hozzájárulunk a tisztább képhez.

 

LG BP730 3D-s Blu-ray lejátszó: Külső, technikai tulajdonságok

 

 Az LG-nél jó munkát végeztek, a lejátszónak szimplán elegáns a megjelenése. A csiszolt hatású felső panel, az érintés-érzékeny gombokat rejtő keskeny elülső párkány  és a lemeztálca nélküli „behúzós” rendszerű loader egy kis stílust hoz a külalakba. A BP730-as egy viszonylag széles masina, de ezekkel a megoldásokkal ugyanakkor karcsú is tudott maradni.

 

LG BP730_angle 01 kicsi.jpg

 

Éppen annyi a csatlakozási lehetőség, amennyit ma alapban elvárhatunk egy lejátszótól. Van egy HDMI -kimenet, egy optikai digitális kimenet és egy Ethernet csatlakozó a hátsó traktuson, míg egy USB aljzat az előlapon tudja fogadni a médiafájlokat egy flash tároló eszközről vagy egy külső merevlemezről.

Talán a legnagyobb ász dolog az Ultra HD (4K) felbontásra való felturbósítási képesség, de ez a funkció csak akkor működik, ha rendelkezünk egy 4K-s kijelzővel is, ami ma még nem éppen általános dolog.

Kapunk a géphez egy mágikus távirányítót, ezzel már találkoztunk néhány LG okos tévénél. Teljesen úgy irányíthatunk vele, mint egy számítógépes egérrel, a képernyőn megjelenő kurzor utánozza a mozgásokat, így navigálhatunk vele a lejátszó menüjében is. Alternatívaként használhatjuk a távirányító integrált görgető kerekét is, majd a gombot megnyomva okézhatunk. Egy kis időbe telik, amíg megszokja az ember, de kényelmesen áll a kézben és meglepően jól működik.

 

LGMagicRemote2013 kicsi.jpg

 

Beépítve kapjuk a hagyományos Wi-Fi-t, valamint a Wi-Fi Direct-et is, ami lehetővé teszi, hogy a tartalmakat megosszuk a kompatibilis eszközök között, anélkül, hogy szükség lenne egy hálózatra. Van Dual-Core-os procink, sőt DLNA is, ami nem igényel különösebb magyarázatot, valamint egy nagyon hasznos Private Sound Mode-unk is. Ennek lényege, hogy ha az ember késő este filmet néz és nem akar másokat zavarni, akkor a lejátszót kombinálva egy erre alkalmas applikációval, na meg egy Wi-Fi kapcsolattal, a film hangját egy okostelefonra vagy tabletre irányítja. Persze kell még egy jó fejhallgató is és sajnos csak akkor választhatjuk ezt a módot, ha DVD vagy Blu-ray lemezt nézünk, streamingelt anyagnál ezt az opciót el lehet felejteni.  

 

 

 

LG BP730 3D-s Blu-ray lejátszó: Így láttuk, hallottuk, minőség

 

 

DVD-n a Men In Black 2-t választottam és itt picit csalódnom kellett.  A kép nem volt homogén és a felbontással is gondok voltak. Eléggé visszafogott a megjelenítés is: a feketék nem különösebben mélyek, és a kontraszt szintek sem különösen magasak.

Blu-ray esetében a Vasember volt terítéken, itt az LG már elemében volt, kitűnt finom szintű részletezésével, az Ironman ruhájának elképesztően gazdag textúra -megjelenítésével. A Toy Story 3D-ben pedig mintha a színek kicsit még több teltséget és élénkséget kaptak volna, mint a vetélytársak esetében, a film hatása tényleg még szórakoztatóbb lett.

 

Iron-Man-4kicsi.jpg

 

Flash-tartalmak lejátszásakor csaknem minden file-típust támogatott a rendszer, a feketék feketék voltak, mélyek és koromsötétek, az árnyékok részletesek, sötétebbek, a színek gazdagok, melegek és teltek.

Ami a hangminőséget illeti, a filmek esetében nem lehet panasz a BP730-ra. Igazán súlyos, kerek karaktere van, amely alkalmas arra, hogy a dübörgő, robbanó hangokat erősítő nélkül is át tudja adni. A Bad Boys robbanásai és a géppuskatűz hangjai tartalmasak és testesek, de mégsem kapnak olyan kemény támogatást, mint a magas hangok, például amikor egy golyó átüti a padló burkolatát.

 Ám a dolgok nem állnak ennyire jól, ha „csupán”zenét szeretnénk hallgatni, legyen az egy CD vagy streamelt anyag, amit ilyenkor kapunk, az egy sokkal szerényebb hangzásvilág. Az éneket és a magas hangokat tesztalanyunk nehezen interpretálta, könnyen „lejött” a hangzás ívéről.

 

 

LG BP730 3D-s Blu-ray lejátszó: Értékelés, összegzés

 

A BP730-as modell egy klasszikus vonalú, de elegáns lejátszó. Megvan benne minden funkcionális képesség, hogy a Blu-ray lejátszás csúcsán állhasson. Amiért most nem „koronázzuk” meg, az a konverzióra, a zenei audio-fronton mutatott teljesítményére és a Smart-tartalomra fogható.

 

                                                                                  Herbán Tibor

 

 

www.lg.hu

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111