Kis helyen, jó hanggal, Pioneer SBX-N500 hangprojektor

AVtrend | 2014. Augusztus 01. | 19:00

Nem mindenkinek adatik meg egy nagyobb méretű nappali, pedig a jó hangot mindenki szereti. A divatos „zsebkütyükön” tárolt kép és hang és az internetes tartalmak igényes megjelenítésének igénye is már általános. A kicsi méret, jó hang jegyében született meg a Pioneer SBX-N500 hangprojektor.

 

Pioneer SBX-N500 -large_cikk.jpg
Felépítés és kivitel
A fekvő rúd formájú központi egység igen csinos darab. Az előlap tört síkját „takaró”fém rács fedi a széles sávú hangszórókat. Középen egy sötétített ablak mögé rejtették a pontmátrix kijelzőt, amely a különböző üzemmódokat mutatja. A rács felső élén sejtelmes kék és zöld fények bújnak meg. A kijelzések balról haladva a következők: BT audió, BT transzmitter, Wifi direct/Miracast, jobbról a Sorround-on, Night-on, Dialog- on indikátorok tájékoztatnak.
A hasáb aljára a lábak mellé kerültek a közép mély hangszórók. A tölcsérszerű bass reflex nyílások jobb- és baloldalt láthatóak a hasáb két végén. Felül középen helyezték el a vezérlést segítő nyomógombokat. Ezek balról a hangerő fel-le, a bemeneti választó és ki-be kapcsoló gombok. A hátlapon találjuk a „borotva” hálózati csatlakozót, a HDMI ARC csatlakozót, a LAN csatlakozót, a 2 db optikai bemenetet és az „infra szem” jack aljzatát. Itt találjuk még a falra felszerelést segítő fém füleket is. És befejezésül két kis „pótszem” figyel még hátul, ezek arra szolgálnak, hogy megismételjék az elülső infra vevő által vett TV távkezelő jelét. Ez nagyon ötletes megoldás, hiszen így az egység a képernyő elé is helyezhető, a felcsavarozható lábakra, amelyet tartozékként kapunk. A falra felszereléshez egy papírsablon is jár, így magunk is könnyűszerrel „fellőhetjük” a berendezést a falra. A távkezelő logikusan felépített, kézbesimulós csinos darab.
pioneer_sbx-remote_cikk.jpg
A tudás
A központi egység 140 watt névleges kimeneti teljesítménye bőven elég a nappaliban. A beépített Dolby Digital és DTS 2.1-es dekóderek a valódi mozi élményt megadják. 
A DLNA kompatibilis Wi-Fi vevővel és LAN csatlakozó felülettel hálózatba köthető, és így a tartalmak megoszthatók. Támogatja a Miracast technológiát, azaz képes okos telefonok és tabletek tartalmának tükrözésére, és annak a csatlakoztatott projektoron vagy tévén történő megjelenítésére. A soundbar segítségével lehetőség nyílik arra, hogy internetes alkalmazásokat futtassunk, böngésszünk, YouTube videókat nézzünk, vagy csak egyszerűen játsszunk a televízió készüléken. A minden igényt kielégítő HDMI ARC csatoló, a frissíthető firmware, a kényelmes csatlakozást segítő Wifi Direct, a beépített Deep Color,xy Colour képesség segíti az otthoni felhőtlen szórakozás élményét.
A lejátszható Video formátumok. AVI, WMV, DivX, MP4, 3GP, FLV, RMVB.
Képeket is nézegethetünk JPEG, PNG, GIF formátumban.
Szinte minden ismertebb audió formátummal is megbirkózik, így hallgathatunk zenét: MP 3, WMA, AAC, WAV, FLAC, Monkey’s Audio formátumban is. 
 
kicsi SBX-N700_Ipad Life.jpg      
Meghallgatás
Szokásos körülmények között, a részletes jól értelmezhető leírás alapján végre bekapcsoltuk a Bűvészt.  A HDMI csatlakozóval lapos tévéhez kapcsoltuk. Az 1-es optikai bemenetre blue ray lejátszót kapcsoltunk. Az otthoni hálózatra felcsatlakoztunk. A táblagépünk is készen állt a tartalmak megosztásához. Elsőként kedvenc mozifilmünkbe néztünk bele. Lenyűgöző az élmény, meglepő a hatalmas tér. A mélyhangok azért a falakat nem bontják le, de azért meghökkentő, hogy ilyen kis méretben milyen kellemes, meggyőző mélyhangok törnek elő. A robbanás és helikopterek hangja életszerű. A megosztott tartalmakat a hálózatról zökkenőmentesen rajzolta fel a képernyőre. Az okos telefonomon lévő óvodás lányomról készült tündéri képeimet örömmel mutathattam meg „nagyban”. A filmezés után zenét hallgattunk. Az orgona hangja meggyőzött mindenkit. Szinte nem akartunk hinni a fülünknek, a jazz trió is ott volt a nappaliban. A mai divatos zenék is szerethetően szólaltak meg.
pioneer-sbx-n500 poor_cikk.jpg
Ajánlás
A kellemes szórakoztatás élményét adó, szinte mindennel felszerelt, szép alkotás a Pioneer SBX-N500 hangprojektor. Amely kis helyen, jó hanggal szolgálhatja az igényes hallgatót és nézőt, miközben még ráadásul megfizethető az árral is büszkélkedhet.
RÖVIDEN ÉS VELŐSEN:
+ szép és igényes kivitel
+ nagyon sok formátumot ismer
+ megfelelő teljesítmény
- átlagos térleképzés
- szerényebb mélyek

 

További információ: www.basys.hu

 

Pruzsinszky Gábor

 

(-)

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111