Sony VPL-VW1000ES projektor teszt

AVtrend | 2012. Április 09. | 21:00

A Full HD 4-szeres felbontását vetítő új Sony “csodafegyver”, amit gyártó ez év tavaszán jelentett be, hamarosan látható lesz a nagyközönség számára is.

Bemutatását a 2012 februárjában Tokióban megrendezésre kerülő CEATEC kiállításon tervezik, ahol, mint a világ első 4K felbontású csúcskategóriás vetítője lesz látható.

 

SONY VPL-VW1000ES.JPG

 

Sony VPL-VW1000ES

 

A vetített 4K felbontású kép, minden képzeletet felülmúló vizuális élményben részesíti a nézőt. Az elsősorban házimozi vetítésekre gyártott új projektor a legfejlettebb technológiák alkalmazásával készült, 2D és 3D vetítésére egyaránt alkalmas. A vetítésnél alkalmazott óriási fényerő, 4K objektív segítségével gazdag színeket és 1.000.000 : 1 –hez dinamikus kontrasztarányt biztosít, ami forradalmasítja az otthoni szórakozást, a házimozi kategóriában.

 

A VLP-VW1000ES 4K házimozi projektor új paneljeinek a képfelbontása 4096 x 2160 képpont, ami a FullHD felbontás több mint kétszerese. A vetítő 4K SXRD paneljeit a Sony közel 10 éves munkával fejlesztette, amihez felhasználta a 4K –s professzionális mozivetítés területén szerzett korábbi tapasztalatait.  Az új SXRD panelekkel működő vetítő natív képaránya szélesebb a szokásos 16:9 –es képaránynál. A pixel mérete mintegy 3μm -el csökkent, vagyis az előző sorozat 7μm-es nagyságáról 4μm-re, de csökkent a pixelek közötti távolság, pontosabban a rés is, ami a vetítésnél egyenletesebb elosztással jobb fényvisszaverődést és szó szerint „mérhetetlen kontrasztot” biztosít. Ez itt egy kicsit erős.. J mondjuk, hogy kitűnő vagy nagy, esetleg hatalmas?

 

A 2000 ANSI lumen fényerő, nagyjából kétszer annyi kimeneti teljesítményt produkál, mint a korábbi Sony házimozi projektorok. Összegezve, a 4K SXRD panelekkel épített új VPL-VW1000ES úgy fényerő, mint kontrasztarány tekintetében jelenleg a legmagasabb minőséget tudja biztosítani a filmek optimális megtekintéséhez, az otthoni környezetben. Meg kell jegyeznünk, hogy ismereteink szerint egyelőre Európában nem kerül forgalmazásra, az árát tekintve is csak becsléseink vannak, 25.000 USA Dollár átszámított értékét alapul véve, kb. 6 millió forint. ( x )

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111