Középkategóriás magasugró: Samsung UE46F6800 3D LED TV

AVtrend | 2013. Október 02. | 09:00

kicsi Samsung UE40F6800SDXZT Lincoln Front_black.jpg

 

"Nagy fényerő, jó kontraszt, bár a „gamerek” a képreakciót kicsit lomhának találhatják, és a rálátás is kicsit szűk, ezzel együtt kíváló darab és nagyszerűen alkalmas egy sokoldalú családi szórakoztató központ szerepének betöltésére."

Az idei Samsung-újdonságok sorából kiemelkedik a 6-os sorozat. Nem csak egy, még sokak számára megfizethető, ám már széleskörű, minőségi szolgáltatásokat nyújtó modellként, hanem egyedi tervezése miatt is.

 

Samsung UE46 F6800 3D LED TV: Külső, műszaki képességek

 

Az egyedi tervezés alatt a faágszerű talpakon kívül a panel formabontó kávakialakítását is említhetem, annyira innovatív és szokatlan a megjelenése. A kijelző határaira a tervezők egy 3 centis átlátszó üveg keretet álmodtak, mely mintegy negatív rámaként öleli körül a tv-t. Ettől lesz még légiesebb és könnyedebb ez a darab, olyan lesz tőle az ember érzése nézés közben, mintha egy ablakon bámulna kifelé. A hátlapon aztán katonás rendben sorakozik a négy ARC-képes HDMI, a kompozit és komponens bemenet, a Scart, 3 darab USB - az egyik árammal is ellátja a hozzákötött HDD-t- a LAN, illetve az elmaradhatatlan CI+ kártyahely.

Erre az évre a cég átdolgozta a SmartHub kezelőfelületét és erre nagyon büszkék. Lehetnek is, mert amellett, hogy a képi világ megújult - a Windows 8 klónjaként is aposztrofálható csempés megjelenéssel- több, mint 1600 alkalmazáshoz férhetünk hozzá rajta keresztül. Persze ezek zömével fizetős app-ok, de ingyeneseket is bőven lehet találni.

 

kicsi samsung ue46f6800.jpg

 

Új funkció a Search All, ez lehetővé teszi, hogy megtaláljunk videókat az alkalmazások között vagy más csatlakoztatott eszközön. A Social Media, vagyis a Facebook és a Twitter is természetesen jelen vannak. Például A Family Story esetében a Samsung szerette volna, hogy ez egy kiemelkedő alkalmazás legyen számunkra, ezért egy külön gombot is kreált a távirányítóra. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy fotókat és videókat, adatokat rendszerezzünk és böngésszünk tabletünkről, okostelefonunkról a TV-n. A Fitness VOD videókat tartalmaz és ajánl különböző sportok közül, a 3D-s applikáció pedig a szabadon játszható 3D-s tartalmakat hozza néző-közelbe, többek között gyerek-, sport-, dokumentumfilmeket, zenei videókat. Természetesen hardver téren is megtámogatták a  46F6800-t, kétmagos processzor és 400Hz-s képfrissítés segíti a sebességet tartani a melegebb helyzetekben, a beépített Wi-Fi már alap és az Evolution-kit is elérhető lesz folyamatosan.

 

 

Samsung UE46 F6800 3D LED TV remote.jpg

 

 

A szettben a mai trendnek megfelelően 2 távirányító jár a tévéhez, az egyik a klasszikus kialakítású. a másik a már ismert touch-pados verzió, ami ujjcsúsztatással és klikkeléssel operál. Ez utóbbira csaknem minden funkcióvezérlést felpakoltak, jómagam a teszt végén csak ezzel irányítottam a tv-t, annyival jobb volt a komfortja. Ebbe integrálták a hangutasításos vezérlést is, ami egyszerű parancsokkal változtatja a csatornákat vagy a hangerőt, de bonyolultabb dolgok teljesítésére még nem képes. Ám ha a két újratervezett távirányító még mindig nem elég, akkor töltsük le az ingyenes alkalmazás-vezérlést lehetővé tevő programot a telefonunkra vagy tabletünkre és máris megszületett a mi egyéni távunk! Apró negatívum, hogy az egyébként remekül működő AllShare lejátszás tükrözés funkciója, amivel valós időben megjeleníthetjük valamelyik másik kütyünk képernyőjén futó videót - még- nem kompatibilis iOS-alapú termékekkel, de ez vélhetőleg csak időleges.

 

Samsung UE46 F6800 3D LED TV OLDALROL.jpg

A médialejátszó fantasztikus, csaknem mindent „megevett”, volt ott Xvid, Mkv, WMV, AAC. Egyedül az AVCHD-anyagokat nem szerette, ezeket csak döcögősen, vagy egyáltalán nem játszotta le, de ez legyen a legnagyobb hibája. Az USB-re dugott HDD-t azonnal felismerte, formázta és az 1TB nagyság ellenére meglepően gyorsan kezelte.

 

Samsung UE46 F6800 3D LED TV: Működés

 

A Samsung szokásosan gazdag szerkesztő menüjében négy képi mód közül választhatunk. Megvannak a  speciális beállítások a bőr, a fehéregyensúly, a gamma korrekció, színhőmérséklet vagy a színárnyalat és a színtelítettség esetén is. Eddig ezek a paraméterek csak a magasabb árfekvésű televíziók esetében voltak állítgathatóak a felhasználó által. Két virtuális hang mód - a TruSurround DTS és a DTS TruDialog közül választhatunk, melyeket kiegészít a hagyományos öt sávos hangszínszabályzó. A kép menüben, a speciális beállításoknál találkozatunk még egy eco lehetőséggel, ez az energiafogyasztást csökkenti a sokmozgásos jeleneteknél a fényerő szabályozásával. 

 

 

Samsung UE46 F6800 3D LED TV.jpg

 

 

A 6-os sorozatba nem került beépítésre a Micro-Dimming technológia, ami a ledek finom-szabályozásával éri el a jobb kifnomultabb képminőséget, és csak a 7-es sorozatban teljesít szolgálatot.  

A Men In Black II Blu-ray változatát játszva a képernyő tele volt kiváló részletességgel és korrekt megjelenítéssel. A fegyverlaborban a vakító fehér háttér előtt  álló Jay-ügynök fekete zakójának kontúrjai pengeélesen váltak el a környezettől, de csak éppen annyira, hogy bármi más is túlságosan élesen lett volna megjelenítve. A színpaletta kiegyensúlyozott - a korábbi Samsung tévék esetében is ez volt a tendencia, a márka mindig is erős volt a dinamikus képminőségben, de a 2013-as sorozat még jobban érzékelteti ezt a hatást. A 2D-3D konverzió funkciója megtalálható az F6800-ban is és az átalakított tartalom valóban úgy néz ki, mint valós 3D-ben. A kis 3D gomb a távirányító jobb alsó sarkán a konvertálás villámgyors elérését támogatja. Van némi áthallás, de ez a funkció sokkal jobban működik a vártnál. 

 

 

samsung ue46f6800 side.jpg

 

 

Valódi 3D-s tartalmat nézve nem figyeltem meg semmiféle áthallást az alsó sarkokban sem. Vannak viszont finom részletek, melyek csodálatos mélységérzetet adnak a képnek, a mozgás kezelése pedig sima, problémamentes.  A mélység természetesen állítható, a 3D-s szemüvegek pedig nemcsak jól teljesítenek, de szerintem jelenleg a legkényelmesebbek az aktív 3D-s piacon és a tévéhez két pár is jár belőlük.

 

 

Samsung-40-LED-TV-40F6800- share.jpg

 

 

Samsung UE46 F6800 3D LED TV: Értékelés, minőség

 

Egyik legjobb LED TV képminőség amit eddig láttam ezen az áron. Nagy fényerő, jó kontraszt, bár a „gamerek” a képreakciót kicsit lomhának találhatják, és a rálátás is kicsit szűk, ezzel együtt kíváló darab és nagyszerűen alkalmas egy sokoldalú családi szórakoztató központ szerepének betöltésére. Smart funkciói és az új grafikus felület nagyon jó, és könnyen használható. Ez egy olyan TV amit üzleti szempontból is érdemes megvásárolni, hiszen majdnem mindent tud, mint amit a 7 sorozat azonos méretű modellje, ami mégsem tudna minket meggyőzni a jóval magasabb áráért. Az F6800 teljesítményét tekintve kíváló alternatíva a mindennapokra, erősen ajánlott bárkinek, aki a már sokat emlegetett ár-érték elméletet meghatározónak vallja. 

 

 

                                                        Herbán Tibor

 

www.samsung.hu

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111