LG 50PM 680 3D plazma tv teszt

AVtrend | 2014. Január 16. | 09:00

WEB mĂŠre LG_50PM6800_smart_TV.jpg

Nálunk járt a pillanatnyi állás szerinti majdnem legjobb LG-plazma tv, az 50PM680-as, amely azért csak a második legjobb a cégen belül, mert van egy 60 collos nagytestvére is, de - ahogyan mondani szokták- minden más az utolsó csavarig azonos a két modellben.

Kíváncsisággal teli vártuk a jövevényt, igazi plazma-fanatikus csapat szerveződött köré, amikor megkezdhettük faggatását.

 

Külső

 

Mára a plazma tv-kről nem feltétlenül a bumfordi keret és a nehéz kijelző jut eszébe a tech-ben egy kicsit is járatos embernek.  Amióta létezik ez a technológia, a gyártók folyamatosan csökkentik a panelek súlyát, redukálják a keret méretét, pontosan úgy, ahogyan az energiafogyasztást is. Napjainkban egy  LED televízióval összehasonlítva egy új, felsőkategóriás plazmát, első pillantásra eléggé jártasnak kell lenni a hovatartozás megállapításához. Ezt a modellt is első ránézésre könnyedén bele lehetne keverni a másik kategóriába, annyira szolid, elegáns és igen, nagy mérete ellenére filigránnak mondható. A kinézettel semmi gond, a monolit kijelző kerete - amennyire ma egy plazmánál csak lehet- vékony- s hátul is csak egy kis minimális kitüremkedés található a hangszórók miatt, el is képesztett a mindössze 53mm-es/!/ átlagmélység. Az oldalán két USB-hostot és szintén 2 darab HDMI-t találunk, hátul pedig ugyancsak kettőt, plusz itt van a D-sub, kompozit, komponens, Ethernet, RS-232 és a két antenna dugalj is.

Ebben a kategóriában már elvárás a beépített WiFi. Az EPG, HDD-felvétel képessége és a TimeShift-mód megléte már-már a szolgáltatói dekódereket teszi feleslegessé, persze ennek leglényegesebb funkcióját, a kábelcsatornák dekódolását még csak CI+ kártyával tudjuk kiváltani. A tényleg hatásosan működő mozgásérzékelős második távirányító pedig új irányból közelíti meg a készülék ellenőrzését.

 

LG 50 PM6800.jpg

 

 

Menürendszer

 

 

A menürendszerrel semmi gond, könnyű benne eligazodni és mindent megtalálunk benne. 

 A panel Protective Skin Glass nevű védőrétege jelentősen csökkenti a szűrő és a modul közötti rést, jelentősen növelve ezzel a kép tisztaságát. A pixelekben  már az ún. Advanced Phosphor  van, amivel a gyár kibővített színtartományt és kiváló szín-visszaadást ígér. A Photo Mode átalakítja a TV készüléket egy nagy interaktív fényképalbummá és képszerkesztővé, na és persze ott a DLNA is.

A beépített Triple XD Engine képfeldolgozás garantálja a lehető legjobb képminőséget mind egy standard, mind egy DVD, Blu-ray, letöltött vagy streamelt videó esetén , 600Hz-en működő kivételes mozgáskezelése (ezáltal kiszűri az elkenődését vagy elhomályosodását a gyorsan mozgó tárgyaknak) kivételes képhűséget garantál.

 

LG_50pm6800_fhd_3d_plazma_tv.jpg

 

A mérnökök beletettek még  2 darab félprofesszionális szintű ISF kalibrációs képet, egy különleges video átméretezési funkciót rosszabb minőségű videojelek játszása esetére és egy 8 szintű képbeállítás menüt, beleértve egy játék mód opciót is, amely állandóan  optimalizálja a mai 1080p-s játék-szoftverek leghihetetlenebb részleteit is. A tv egyik legnagyobb ereje az LG-féle Smart-rendszer, a Home Dashboard. Ezzel egyszerű és könnyű navigálni a neten,segítségével elérhetjük többek között  a BBC iPlayer és  a Youtube tartalmait, letölthető filmek várnak - persze ahol működik ez a szolgáltatás- a Netflix és LoveFilm oldalain, de ha a szociális médiában szeretnénk elmélyülni, ott a Facebook és a Twitter is, mindezt természetesen WiFi-n keresztül tehetjük.

 

LG 50 PM6800 kutyĂĄs.jpg

 

 

Képek, hangok

 

 

Akik rendszeres olvasóink, azok tudják, hogy nagy rajongói vagyunk a plazma képernyőknek. Nem nehéz megérteni, hogy miért - a mozifilmeket és a sok gyors mozgást tartalmazó anyagokat ezeken keresztül az igazi élvezni  De ma már az is igaz, hogy plazmák relatíve olcsók, legalábbis a LED LCD-khez képest. Az első dolog, amit észrevettem, hogy ez a plazma panel nem adja ki azt a mély feketét, amit reméltem volna. Míg a natív kontraszt arány 3,000,000:1, ami papíron elég az üdvösséghez, a gyakorlatban kevesebb, mint a mára már /sajnos/ egyedüli japán gyártó készülékei esetében. De szerencsére ez volt az egyedüli problémám, mert a gyors képfrissítésnek és a THX-tanúsítványnak hála- és persze bekalibrálva-, a mozgásleképezés és a színhűség csodálatos.

 

WEB mĂŠret hĂĄta LG_50PM6800_rear.jpg

 

Mint minden plazma esetében a látószög rendkívül széles, és üljön az ember bárhol a szobában, semmilyen szín és a kontraszt-változást nem tapasztal, nem úgy, mint a legtöbb LED TV-nél.  A beégés lehetősége abszolút minimális ezen a képernyőn, a ghost-jelenség is annyira a nullához konvergál, hogy szinte nem is kellett volna említenem. A képernyőn kitűnő a 2D-s képminőség, és talán jobb, mint bármilyen LED-nek ezen az áron, bár a fényereje kisebb. 

Ellentétben az LG LED-televízióival, a PM680 Active Shutter  3D szemüveget használ, ezt nem annyira szerettem, egyrészt lecsökkentette a panel fényét, másrészt kis mértékben ugyan, de a vibrálás nem kerülte el és némi szellemképet is látni engedett , különösen a nagy kontrasztú jeleneteknél. A médialejátszó nagyon jól teljesített, rengeteg file-t könnyedén visz, ezeket pedig nagy hang-, illetve színhűséggel kezeli. 

Még nem igazán sikerült félelmetesen jó hangot kicsikarnom egy síkképernyős TV-ből és ez alól az LG 50PM680 sem kivétel. Végtére is, csak két kis sztereó hangszórónk van,  nem lehet túl magasra rakni a lécet. A Virtual Surround opció  fellendíti a basszust és közepes tartományú frekvenciákat, a Clear Voice 2 funkció segít javítani hangminőséget. A probléma végleges megoldása egy egy SoundBar megvásárlása vagy a készülék házimozi-rendszerrel való kiegészítése.

A befejezéshez egy másik pozitívum: a tv energiahatékonysága "B"-kategóriás, ami nagyon jónak számít a plazmák között, de még nem olyan jó, mint a LED-eké.

 

WEB mĂŠret oldalnĂŠzet.lg-50pm6800.jpg

 

Következtetés

 

 

Az 50PM680-as plazma ár-érték viszonya miatt szerintem nagyon megéri az árát, főleg, ha végigvesszük, mit is kapunk az áráért: egy 50 hüvelykes képernyőt, vonzó design-t, 3D-t, nagyon jó Smart TV funkciót, beépített WiFi-t, széleskörű képbeállítási lehetőségeket és nem utolsó sorban nagyon jó képminőséget mindenfajta anyag esetén. Azt mindenesetre elmondhatom, ennyi pénzzel a zsebemben én is erre a tv-re szavaznék.

 

 

www.lg.hu

 

 

                                                                                   Herbán Tibor

 

Összegzés:

 

+ Kiváló képminőség

+ Kezelhetőség

+ Médialejátszó közel tökéletes

+ Vonzó design

- Feketéket kissé mostohán kezeli

 

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111