Tesztgyőztes: Panasonic TX-L47DT60 televízió

AVtrend | 2013. November 15. | 11:00

panatxl47dt60e37756-1200px-1024x600.jpg

Elérkezett tv tesztünk utolsó része, amiben a győztesünket, egy Panasonic TX-L47DT60 készüléket mutatunk be közelebbről.

Panasonic TX-L47DT60 (Tesztgyőztes – Csúcskategória!)

LCD-TV (LED) (47” – 119 cm)

 

Az általunk tesztelt Panasonic TX-L47DT60 a dizájn, funkcionalitás és technológiai minőség egy kimagaslóan jól sikerült kombinációja. Új kialakításával a DT60 sorozat nagyon szemrevaló készüléke.

 

Felszereltség

A Panasonic lemondott a gyárilag beépített kameráról és inkább olyan tulajdonságokra helyezte a hangsúlyt, amely készülékét egyedivé teszi tesztünkben. Ilyen például az iker HDTV digitális tuner, melyhez dupla CI-Plus foglalat jár. Az USB 3.0 merevlemezes meghajtóval együtt használva az iker HD tuner lehetővé teszi valamely program rögzítését egy másik adás megtekintése közben, sőt akár két különböző műsor felvétele is lehetséges. Természetesen SD kártya olvasóval is rendelkezik, a kamera memóriakártyájáról közvetlenül játszhatók le a fotók. A 3D megjelenítés a Panasonic-nál is polarizált szűrős technológiával történik.

 

panasonic_txl47dt60.jpg

 

Vezérlés

A felsőkategóriás Samsung-hoz hasonlóan a Panasonic is két távirányítóval dolgozik. Az egyik egy nagyobb, jól feliratozott, hagyományos Panasonic távvezérlő, a másik egy azt kiegészítő, mikrofonnal felszerelt okos touchpad. Összességében meg voltunk elégedve a televízió menüjével, ami világosan felépített, könnyen követhető.

 

Kép és hang

Ami tesztünkben minket igazán érdekelt, az az volt, hogy lesötétített környezetben hogyan viselkedik a televízió HDMI-n keresztül játszott anyagokkal. Habár a LED háttérvilágítás fekete képeknél némileg átfénylett, egészében nézve mégis meggyőzőek voltak számunkra a Panasonic harmonikus, nagyon szép, természetes színei és széles képlátószöge. Pozitívumként tapasztaltuk a mozgások kiváló megjelenítését, az éles képeket és azt is, hogy bármilyen képforrást levágás nélkül („overscan off” beállítással) képes megjeleníteni.

 

panasonic-tx-l55dt60e-55-led-3d.jpg

 

Ha a menüben aktiváljuk az „egyéb funkciók”-at, elérhetővé válik két kiválóan kalibrálható „professzionális” mód, melyek gyárilag neutrális, mozizáshoz alkalmas beállítást kaptak ugyan, de a világos, vagy sötét háttérnek megfelelően egyénileg igazíthatók.

Valamivel teltebb hangot vártunk volna, de otthoni használatra még így is teljesen megfelel.

 

panasonic_txl47dt60 (1).jpg

 

Ajánlás

A Panasonic televíziójánál ragyogó minőségű házimozi képeket láttunk. A készülék iker tunerrel felszerelt, könnyen kezelhető, a csúcskategóriás TV-k versenyét egyértelműen ez a modell nyerte.

 

Panasonic TX-L47DT60

LCD-TV (LED)

 

Ára: 419 990 Ft

Internet: www.panasonic.hu

 

TESZTÉRTÉKELÉS (MAX 100)

Kép                             95

Hang                           61

Felszereltség                94

Kivitelezés                   95

Szolgáltatások              94

 

Ár /érték arány 8,45

Értékelés:                     Nagyon jó

 

RÖVIDEN ÉS VELŐSEN

+ képminőség, kettős digitális multi TV-tuner

+ nagyon jó kezelhetőség

 

Szerkesztőnk ajánlja

 

A Samsung és a Panasonic készülékei fej-fej mellett versenyeztek. A Samsung gazdagabb felszereltségével sokáig vezetett. A párharcot végül a Panasonic „True Cinema” módjában látott HDMI kép döntötte el, így jelen csoporttesztünk középkategóriás versenyét a Panasonic nyerte.

Felső- és csúcskategóriás csoporttesztünk valamennyi televíziója nagyon jól szerepelt a saját szintjén. A különbségekre igazán a HDMI képminőség értékelésénél derült fény: a Samsung valamivel magasabb kontrasztértéket hozott, míg a Philips szélesebb látószöggel dolgozik. Habár a teszt során az LG némileg több képzajt produkált, mint a Panasonic, jó feketeszint értékével és a színek korrekt megjelenítésével szintén meggyőző volt.

Ami szerkesztőségünk tagjait illeti, mi a fontosabb funkciók könnyebb elérhetősége miatt a Panasonic klasszikus távirányítóját részesítettük előnyben. Tesztünkben a Panasonic készüléke egyébként kiváló képminőségével a csúcskategóriás LED modellek legjobbja lett.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111