Új, felső kategóriás Network AV Receiverek a Denontól

AVtrend | 2015. Július 24. | 11:00

A Denon bemutatta két új 2015-ös Network AV receiverét. Követve a közelmúltban bemutatott belépő és közép osztályú X sorozatú modelleket, az új felső osztályú AVR-X4200W és AVR-X3200W házimozi központok kiemelkedő képességekkel rendelkeznek, és kiváló hangminőséget nyújtanak.

Mindkét új AVR már beépített Dolby Atmos-szal rendelkezik, és készen állnak a DTS:X surround formátumokra is, melyhez csak egy ingyenes firmware frissítést kell elvégezni, ami még ebben az évben érkezik. Mindkét új Denon AVR alapfelszereltsége a legújabb verziójú HDMI, teljes 4K Ultra HD támogatással és HDCP 2.2 kompatibilitással az összes HDMI bemeneten - ami jövő biztos megoldást jelent. Az AVR-X4200W és AVR-X3200W várhatóan 2015. augusztustól lesz elérhető a hivatalos Denon kiskereskedőknél.

 

Denon AVR-X3200W_komp.jpg

 

AVR-X3200W - egy igazán sokoldalú előadóművész
Az új AVR-X3200W még több kiváló funkcióval rendelkezik, és magasabb hangminőséget nyújt, mint elődei a korábban bemutatott AVR-X2200W, AVR-X1200W és AVR-X520BT modellek. A végerősítő 180 watt teljesítményt nyújt mind a hét csatornán és lenyűgöző, erőteljes mozihangot hoz létre, és mégis részletgazdag zenelejátszást eredményez.

Az AVR-X3200W-ben van beépített Dolby Atmos dekóder és Dolby Surround upmixer, ami gondoskodik a több-dimenziós hangzásról, mely a felső hangsugárzókkal, vagy a Dolby Atmos engedélyezett felfele sugárzó hangszórókkal valósítható meg. A DTS:X- és a DTS Neural:X upmix segítségével, -melyre elő van készítve - létre tud hozni egy hangmezőt, mely független a telepített hangsugárzók számától. (további információkért  látogasson el a www.denon.com/dtsx oldalra). Köszönhetően a 7.2 csatornás előerősítő kimeneteknek és az RS232 portnak, valamint az erősítő rugalmas jelölhető kimeneteinek, az AVR-X3200W rendszer alkalmas a többzónás zenehallgatásra. Az erősítő hét csatornája felhasználható úgy, hogy megtapasztaljuk az egyik új 3D-s hang formátumot, illetve úgy is, hogy azonos vagy különböző audiojelet küldjünk egy második zónába, egy másik szobába.  Az igényes felhasználók értékelni fogják a Audyssey MultEQ XT beállító funkciót, ami a szoba akusztikájához állítja be a rendszert, beleértve az Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ funkciókat is.

 

A videó rész kompatibiás a legújabb HDCP 2.2 specifikációval, ami szükséges a 4K Ultra HD másolásvédett tartalmak megtekintéséhez. Nyolc HDMI bemenet, amelyek közül az egyik az előlapon található, bőven elég a mai modern HDMI eszközök csatlakoztatásához, mint például a játékkonzolok, Blu-ray lejátszók vagy set-top-boxok. Az AVR továbbá támogatja a teljes sebességű 4K Ultra HD videó mellett a 4:4:4 Pure Color mintavételezést és a HDR és BT.2020 jeltovábbítást. Az AVR-X3200W is tartalmaz egy erőteljes videó processzort ami felkonvertálja a standard és a nagy felbontású videó forrásokat a teljes sebességű 4K Ultra HD felbontásra. Hála a két HDMI kimenetnek, élvezheti a surround mozit a fő szobában és egy különálló videó programot sztereó hanggal egy másik forrásból a második szobában. Az AVR-X3200W rendelkezik az Imaging Science Foundation tanúsítvánnyal a videó minőségére és fel van szerelve a teljes ISFccc fejlett videó kalibráció vezérlőkkel is.   A kiváló hang és videó adottságok mellett az AVR-X3200W a beépített Bluetooth zenei streaming funkcióval könnyen csatlakozhat a mobil eszközökhöz, a Wi-Fi segítségével pedig rákapcsolható az otthoni hálózatra is. A csatlakozás után az AVR megnyitja a nappalit a korlátlan zenei források és lejátszási lehetőségek számára, melyek közt megtalálható az Apple AirPlay, a hálózati tárolók (NAS), Internet Radio és a Spotify Connect (amennyiben rendelkezésre áll; előfizetés szükséges). Támogatottak a nagyfelbontású audio fájlok, mint a FLAC, AIFF vagy DSD is, így kifogástalan hangminőségben játszhatók le ezek is.

 

Denon AVR-X3200W_back.jpg

 

AVR-X4200W - készült a prémium kategóriában
Az AVR-X4200W már a Denon referencia osztályú AV receiverek osztályába tartozik, amit vizuálisan a nagyobb méretű készülékház, valamint a lehajtható ajtó mögött helyet foglaló kezelőgombok is jeleznek. Az AVR-X4200W az AVR-X3200W összes funkcióját tartalmazza, de ez a modell még nagyobb teljesítményt nyújt, ami csatornánként 200 Watt. A Denon DDSC-HD (Dynamic Discrete Surround Circuit High Definition) és az egyedi AL24 Processing Plus egyedülálló hangzást biztosítanak. A kiváló minőségű A/D konverterek 192kHz/32bit-es jelfeldolgozást tesznek lehetővé. A Denon Link HD csatlakozás biztosítja a torzításmentes jelátvitelt a támogató Denon Blu-ray lejátszóval. A harmadik HDMI kimenet még több kényelmet biztosít, ha több tévéhez szeretnénk csatlakoztatni a receivert. Köszönhetően a kilenc csatornás jelfeldolgozási képességnek, a tizenegy hangsugárzó terminálnak és a 13.2 csatornás előerősítő kimenet csatlakozónak, az AVR-X4200W hatalmas rugalmasságot biztosít a multi-room és az erősítő társítási lehetőségek terén. Egy további 2 csatornás erősítő hozzáadásával például egy nagy Dolby Atmos kiépítésünk is lehet akár 5.1.4 vagy 7.1.2 konfigurációkkal. Emellett egy fizetett frissítési lehetőség is biztosított: a nagysikerű Auro-3D hangfeldolgozó motorral akár egy másik 3D-s hangzást is hozzáadhatunk a receiverünkhöz. A professzionális installátorok nagyon nagyra értékelik azt a tényt, hogy az AVR-X4200W már az Audyssey MultEQ XT32 rendszerrel érkezik, beleértve Pro-kalibrációs lehetőséget is és az LFC-t (Low Frequency Containment).
Az AVR-X4200W a fekete kivitel mellett elérhető az elegáns Prémium Ezüst színű kivitelben is.
Az új X sorozatú modellek rendelkeznek egy egyedi Denon Eco móddal. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentsük a teljes energiafogyasztás és ha úgy kívánjuk, egy a képernyőn megjelenő Eco Meter mutatja a csökkenő energia felhasználást. Az Auto Eco üzemmód automatikusan kapcsol a normál és az Eco mód között, attól függően, hogy milyen hangerőt választott.
Beállítása gyors és könnyű. Az új Denon AVR Remote App nemsokára megjelenik az iOS és az Android készülékekhez.

 

További információ Horn Distribution

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111