Eszközök az otthon kényelme, biztonsága szolgálatában

AVtrend | 2017. Április 10. | 15:00

Okos Otthon eszközcsomagot mutatott be a Panasonic Magyarország is, mely nemcsak a ház ellenőrzésére fordít gondot, de egy ingyenes applikáció segítségével akár automatikus világítás-szabályozásra is alkalmas, valamint „otthoni” és „házon kívüli” módokat is konfigurálhatunk vele.

Smart_home_2_600.jpg

                                                                                                                  .

Ha olyan eszközre vágyunk, amelyet mi is távvezérelhetünk, akkor a legmodernebb felügyeletet ma már az okos otthon rendszerek jelentik. Ezek több olyan megoldást tartalmaznak (érzékelők, tűzjelzők, kamerák stb.), amelyek használata megnyugtat bennünket akkor, ha távol vagyunk az otthonunktól. A váratlan káreseményektől ezek az eszközök sem védenek meg bennünket, de számos funkcionalitással járulnak hozzá ahhoz, hogy mérsékeljük az esetleges károkat, s azonnali értesítést kapjunk, ha valami történik a lakásunkban vagy a házunkban.

 

„Az Okos Otthon hálózatát úgy építhetjük fel az élőképes követés segítségével, hogy igényeinket megfelelő módon kielégítse, akár egy hirtelen jött vihar után ellenőrizni szeretnénk otthonunkat, akár egy lehetséges betörésről vagy gyermekünk biztonságos hazaérkezéséről szeretnénk azonnali értesítést kapni. Mindezek mellett kameráinkat felszereltük mikrofonnal és hangszóróval, így két irányú kommunikációt hozhatunk létre, sőt a beépített mozgás és hangérzékelés mellett, a beltéri kameránk még a belső hőmérsékletet is méri, értesítést küld ha az előre beállított értékhez képest változik a hőmérséklet”,– hangsúlyozza Vidák Dániel, a Panasonic Magyarország Business Development Managere. Többek között nyitásérzékelőket, mozgásérzékelőket, kamerát is tartalmaznak a különböző Okos Otthon Ház csomagok, de még egy vízszivárgás érzékelőt is beszerelhetünk, amely egy apró szonda segítségével érzékeli a szivárgó vizet és további automatikus műveletek indítására is képes.

 

Smart_home_3_600.jpg

                                                                                                                  .

A csomagok természetesen igény szerint tovább bővíthetők kényelmi funkciókkal. „Számos olyan funkció, elem van – például okos konnektor - , amely nemcsak a nagyobb biztonságot célozza meg, de a felhasználói élményt is teljessé teszi. Ezektől érezzük úgy, hogy az irányítás tényleg a saját kezünkben van. Ugyanakkor a különböző innovatív eszközök beszerelése mellett fontos, hogy biztosítást kössünk értékeinkre, ha mégis megtörténne a baj – magyarázza Szőke Tamás. A Panasonic Magyarország és az Allianz Hungária Zrt. együttműködése jóvoltából most akár 25 százalékos kedvezménnyel juthatnak hozzá az ügyfelek az Okos Otthon technológiához. A kedvezményt azon ügyfelek vehetik igénybe, akik rendelkeznek Allianz biztosítással, vagy akik most szeretnének Allianz gépjármű-biztosítást vagy 10 százalék kedvezménnyel Allianz Online Otthonbiztosítást kötni. Hangsúlyozni kell, hogy az Okos Otthon rendszer nem helyettesíti a lakásbiztosítás meglétét, de kontroll és kényelmi funkcióival tökéletesen kiegészíti azt.”

A technológia további nagyon fontos előnye, hogy vezetékmentesen felszerelhető, nincs szükség kábelezésre és programozói tudásra, valamint az applikáció és a központi vezérlő egység között az adattovábbítás biztonságosan zajlik. A telepítéshez központi támogatás is biztosított, emellett a beépített eszközök további elemekkel is bővíthetők, ha a későbbiek során erre igény van.

 

„A Smart Home eszközök segítségünkre lehetnek egy-egy káresemény – pl. egy csőtörés vagy egy vihar miatt betört ablak – gyors jelzésében, amellyel elkerülhetjük a még nagyobb kár kialakulását otthonunkban. Használatukkal teljesebbé tehetjük a lakás, vagyontárgyaink megóvását, többek közt erősíthetjük otthonunk betörés elleni védelmét is” – hívja fel a figyelmet Szőke Tamás, az Allianz Hungária Zrt. termék- és portfólió-menedzsment igazgatója.

 

A Panasonic Magyarország és az Allianz Hungária Zrt. együttműködése jóvoltából most akár 25%-os kedvezménnyel juthat hozzá a Panasonic Okos Otthon rendszerek ház vagy lakás alapcsomagjaihoz.
Ezen felül 10% kedvezménnyel Allianz lakásbiztosítást is köthet a termék mellé, hogy az innováció mellett a biztonság is beköltözzön otthonába.

 

További információ a http://otthonkontroll.hu/ weboldalon.

(-)

Share |

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111