A falrasimítható LG SIGNATURE OLED W7 tv megérkezett

AVtrend | 2017. Június 12. | 20:00

A falra simítható LG SIGNATURE OLED W7 tv megérkezett Magyarországra. A szinte csak egy sík lapból álló, a hagyományos tévékre alig emlékeztető készüléket Dolby Vision rendszerrel és HDR tartalmakat támogató technológiával vértezték fel, így az otthoni mozi élményt keresőket is le fogja nyűgözni.

LG_Oled W6_falon.jpg

                        
Az LG 2016-ban bemutatott OLED portfoliója már sok mindent előrevetített abból, hogyan képzeli el a vállalat a tévézés jövőjét. A gyártó ekkor vezette be Picture-on-Glass kialakítású G6 és E6 modelljeit, amelyeken a vékony OLED panel egy elegáns, áttetsző üveglapra került. A dél-koreai cég idén emelte a tétet, és bemutatta a minden korábbinál vékonyabb és karcsúbb LG SIGNATURE OLED W7 televíziót. A fejlesztők újraértelmezték, amit eddig gondoltunk a tévékről, és olyan dizájntárgyat alkottak, amely letisztult szépségével harmonikusan simul a környezetébe. 
Az új tévé az LG egyedülálló, egyszerű felépítésű OLED paneltechnológiának köszönhetően mindössze 3,85 mm vékony, és úgy simítható a falra, akár egy kép vagy tükör. Ez a Picture-on-Wall kialakítás egy évekkel ezelőtt megkezdett fejlesztői munka betetőzése, amely egyre vékonyabb, karcsúbb képernyőket eredményezett. A falra simítható W7 megszületése a szakértők szerint hasonló fordulat a tévés formatervezésben, mint a CRT tévéket felváltó lapostévék megjelenése. 
                  
Mint kép a falon
A fejlesztők minden felesleges elemet elhagytak a W7-ből, ami letisztult egyszerűséget és légies hatást eredményezett. A készülék egy vékony mágneses lap segítségével rögzíthető a falra, úgy, hogy a tévé és a fal között szinte semmilyen rés nem marad, a pengevékony panel alig emelkedik ki a síkból. A falra simuló LG SIGNATURE OLED W7 azt az érzést kelti a szemlélőben, mintha ablak nyílna a falon, amelyen keresztül feltárulnak a világ színei. Ezt a hatást erősíti a tévé egyéb hardverelemeit is tartalmazó, a képernyőről leválasztott hangsugárzó is.
                               
Tökéletes fekete, tökéletes színek — amire csak az OLED képes
A készülék minden hivalkodás nélkül, szerény magabiztossággal vonzza magára a tekintetet, de nem vonja el a figyelmet a lényegről: az OLED technológiának és a 4K felbontásnak köszönhető pazar látványtól. Az OLED panelek minden egyes pixelének fényereje külön-külön vezérelhető, valamint akár teljesen ki is kapcsolható, így külön háttérvilágításra, mint a LED, QLED tévéknél, az OLED-ek esetében egyáltalán nincs szükség. Ez a megoldás tehát fényszivárgás nélkül képes a tökéletes fekete megjelenítésére, így végtelen kontrasztarányt nyújt, egymilliárd lehetséges színárnyalattal. Aminek tehát a képernyőn feketének kell mutatkoznia, valóban fekete marad, hogy mellette a legdinamikusabb, legélethűbb színeket kelthesse életre a tévé. Mindezt az összes 2017-es LG OLED TV modellben megtalálható ULTRA Luminance technológia teszi teljessé, amely ott garantálja a lehető legnagyobb fényerőt, ahol szükség van rá.
                   
LG Oled_W6_gyerek.jpg
                      
Mozi a nappaliban
A W7 mellett a G7, E7, C7 és B7 modelleket magába foglaló új termékcsalád a minőségi HDR, azaz magas dinamikatartományú tartalmakat fogyasztó, igényes nézők elvárásait is kielégíti, hiszen mindegyik tévé támogatja a HDR formátumok teljes palettáját, beleértve a Dolby Vision, a HDR10 a HLG (Hybrid Log Gamma) formátumokat és a Technicolor fejlett HDR tartalmait. Az Active HDR – Dolby Vision funkcióval a televíziók a HDR tartalmakat képkockáról képkockára dolgozzák fel, és ahol szükséges, dinamikus adatokkal egészítik ki őket. A tévékbe a Technicolor színtechnológiai megoldásai kerültek: pontosan azok az innovációk, melyeket a legkiválóbb hollywoodi mozifilmes és tévés produkciók is sikerrel kamatoztatnak. Mindez a Dolby Vision rendszerrel kiegészülve valódi mozi élményt nyújt, hiszen tévézés közben nagyobb fényerőt, élettelibb színeket, dinamikusabb kontrasztokat kapunk. A tökéletes hangzásért a Dolby Atmos technológia felel — a nézők úgy érezhetik, mintha egyenesen a képernyőn futó események közepébe csöppentek volna: az erőteljes, részletgazdag hangzás az egész helyiséget kitölti.  
Az új tévékre az LG webOS okostévés platformjának legújabb változata, a 3.5 verzió került, amely intuitívabb navigációt nyújt, és gyorsabb elérést ad a Netflix vagy az Amazon online VoD szolgáltatások HDR tartalmaihoz. Ráadásul, a webOS 3.5 okostelevíziós platform a felhasználói adatok védelmét garantáló biztonsági szoftveréért nemrég elnyerte a Common Criteria nevű nemzetközi szervezet tanúsítványát is.
Az LG SIGNATURE OLED W7 idén év elején a Las Vegas-i CES-en mutatkozott be a nagyközönségnek, ahonnan a kiállítás „Best of the best”, azaz a legjobb terméknek járó díját is elhozta. Ugyanitt leplezték le a B7 és C7 ezüst és fehér színeket ötvöző, papírvékonyságú tévéit és a leheletvékony üveglapra épített, Picture-on-Glass kialakítású, finom eleganciájú E7 és G7 modelleket. A prémiumkategória csúcsát képviselő új készülékek most Magyarországra is megérkeztek, a készülékek júniustól kaphatók a boltokban. 
További információ az LG Electronics weboldalán.
(-)
Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111