LG BP620 3D Blu-Ray lejátszó teszt

AVtrend | 2013. Július 23. | 10:00

LG BP 620 3D Blu-Ray lejatszo.jpg

 

"Jó képminőség, sok és nagyon jól használható funkció kellemesnek mondható áron."

Az LG BP620 jó képminőséget, sok jól használható funkciót nyújt kellemes áron. Kiváló választás, ha olcsó 3D Blu-ray lejátszót keres beépített Wi-Fi-vel.

 

A mai piacon egy Blu-ray lejátszót nem elég a szokott sémák alapján pusztán megépíteni és megfelelő műszaki tartalommal felvértezve piacra dobni, valami mást is hozzá kell tenni ehhez. Korábban erre legalkalmasabb volt a készülék egyedi formájúra való kialakítása, valami új megalkotása a design területén. Ma már ez nem elég, így a gyártók a külcsín mellett a belső tartalmat is elkezdték gőzerővel fejleszteni. Valahogy így jöhetett létre az LG BP-620-as is.

 

Az LG BP620 megjelenése

 

Az LG BP620 az LG "zászlóshajója" volt 2012-ben a Blu-ray lejátszó fronton, és ez magában foglalja összes fontos jellemzőjét. A gyártó tehát megtömte egy rakás innovációval a tavalyi évre, mint például a 3D kompatibilitás, a beépített Wi-Fi és egy csomó streaming-média szolgáltatás.

Bár a mai Blu-ray lejátszók között korántsem ez a legjobb ár-érték felállás- ez lenne a BP320- mégis, az LG BP620 egy 3D Blu-ray lejátszó, aminek bár nincsen Amazon Instant streaming elérése /ha valakinek ez nagy gondot jelent/, de ezen kívül egy egészen jó kis gép.

 

LG-BP620-blue-ray-lejatszo vagott.jpg

 

LG BP620 dizájn

 

A designban kevés a változás a korábbi Blu-ray lejátszókéhoz képest, de az LG BP620 elkerül néhány korábbi hibát. Nincs zavaró lehajtható előlap, az előlapi gombok fizikai gombok helyett érintés-érzékenyek. Ez egy egyszerű, minimalista tervezés, az egyetlen baja, hogy az ezüst "Blu-ray 3D" logótól talán már el lehetne búcsúzni, egy kicsit gagyi hatást ad a készüléknek, bár a gyártási minőség általában véve nagyon jó.

A test teljesen fekete, az oldalán matt, egy kis fényes fekete azért maradt a frontra. A tetőrész első részén egy kis mélyedést alakítottak ki, ahol az LG elhelyezte az alapvető funkciógombokat. Az elülső rész két részre szakadt, van egy flip-fedél, amely a Blu-ray tálcát rejti, ami nyit és zár automatikusan, ahogyan a tálca aktuális állapota igényli.

Találunk egy LED-kijelzőt és már csak egy USB port maradt hátra, amit egy kis kihúzható fül óv a behatásoktól. A hátsó részen ott van a kötelező HDMI port (ez ma már kevés sajnos!), valamint egy optikai digitális kimenet a külső erősítőhöz, és van egy kompozit videó out is.

Az LG BP620-ban a Wi-Fi beépített, de van egy Ethernet port is, ha azt szeretnénk, hogy beköthessünk egy vezetékes kapcsolatot is. Ez utóbbi gyakran megbízhatóbb média streaming esetén, különösen, ha szeretnénk HD videó fájlokat is lejátszani.

 

Az LG BP620 távirányítója

 

Az LG BP620-ashoz mellékelt távirányító ugyanaz, amit az LG már évek óta használ, és nagyon megfelel az elvárásoknak. Bőven van hely a gombok körül, egy kis gyakorlás után könnyen lehet navigálni akár esti mozizás közben is. Hiba, hogy a távirányítóról hiányzik egy gomb, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül átugorjunk a Smart TV- alkalmazásra, ez pedig már régen elérhető a versenytársaknál.

 

LG-BP620-blue-ray-lejatszo-elolap 1.jpg

 

Az LG BP620 funkciói, képességei

 

A kezdőképernyőnek egyszerű az elrendezése és mondhatom a felületnek a legjobb a megjelenése, amit Blu-ray lejátszónál eddig láttam. Megtaláltam az összes szokásos alkalmazást, de a legizgalmasabb a Premium szekció, ahol „rám szakadt” az összes streaming szolgáltatás- mint a Netflix, a Hulu Plus és a Pandora- egy fektetett egyszerű, rácsikon-rendszerbe foglalva.

Még egyszer, az elrendezés a legjobb, amit eddig láttam, anélkül, hogy szükségtelen rétegek vagy képernyőváltások lennének a felhasználó és a tartalom között.  Navigációban pedig egyértelműen az LG Smart TV interfész a győztes. A verseny a Blu-ray lejátszók között is kegyetlen, itt az nyer, aki a legtöbb funkciót a legalacsonyabb áron tudja ajánlani. Ide érkezett meg az LG BP620. Ez alapvetően egy középkategóriás gép, de az alap BP420 modellhez képest a fő különbség a beépített Wi-Fi-képességben rejlik. Ahogyan az elvárható, ez a modell támogatja a 3D-s Blu-ray lejátszást és támogatja az LG Smart TV platform beépített modulját, ami hozzáférést biztosít például a BBC iPlayer-hez is.

Kiválasztva a film menüt, az LG BP620 nem csak lehetővé teszi, hogy DVD és Blu-ray lemezeket tudjunk lejátszani, de lehetőséget ad a DLNA szerverekhez való hozzáféréshez, csakúgy, mint a lejátszáshoz hálózaton lévő PC-ről, egy külső HDD-ről vagy éppen egy USB-ről.

Formátum támogatása nagyon jó, például a DivX, Xvid, MKV. MP4 és WMV fájlokat gond nélkül futtatta. Bár FLAC fájlok is támogatottak USB-n keresztül, de DLNA szervereken keresztül nem játszhatjuk ezeket le. Fotóknál működik a JPEG, PNG és GIF fájl-megjelenítés és a képeket akár 4000 x 3000 pixel felbontásban is nézegethetjük.

Bár a filmek, fényképek és zeneszámok lejátszási képessége nagyon jó, de gyakran néhány másodpercet várni kell, mielőtt ténylegesen megnyitna egy mappát a készülék és ez gyorsan bosszantóvá válik. Ez a jelenség megfigyelhető néhány alkalmazás megnyitásakor is, érezhetően lassabban tölt be különböző applikációs menüket. Azonban ez messze nem Blu-ray lejátszó betegség, néhány játékkonzol is ugyanezzel szenved.

 

LG-BP620-blue-ray-lejatszo-elolap.jpg

 

Így láttuk – LG BP620 vélemény

 

 Jöjjön akkor az LG BP620 plusz oldala: a lejátszó gyorsan bootol be és tölti be a lemezeket. Például, a készenléti állapotból mindössze hét másodperc alatt életre kel, míg az Iron Man II BD-n egy perc és öt másodperc alatt indult el a lemezt tálcába helyezése után. Egy dolgot meg kell itt jegyezni azonban, a lejátszó nem rendelkezik beépített memóriával, így a BD-Live tartalmak kihasználásához muszáj, hogy csatlakoztassunk legalább 1 GB-os USB-t. A filmek lejátszási minősége lenyűgöző volt. A feketék feketék voltak, mélyek és koromsötétek, az árnyékok részletesek, sötétebbek. A színek gazdagok, melegek és a mozgásokat is egész ügyesen kezelte a masina. Igaz, a horizontális mozgás megjelenítése  nem volt annyira jó mint néhány felső kategóriás modell esetében, mert egy enyhe kis csúszkálás azért felfedezhető volt itt-ott az igényesebb jelenetek közben. 

 

LG BP620 értékelés

 

Jó képminőség, sok és nagyon jól használható funkció kellemesnek mondható áron. Se nem több, se nem kevesebb, ez az, amit az LG BP620 nyújt. A lehetőség mindenkinek adott, ha egy olcsó 3D-s Blu-ray lejátszót keres, beépített Wi-Fi-vel. Pillanatnyilag a piac nem kápráztat el minket ebben a szegmensben ennyire jó ár-érték arányú modellel, úgyhogy végeredményben csak ajánlani tudom a készüléket minden olyan felhasználónak, aki viszonylag szűkebb keretből egy viszonylag erős, megbízható gépet keres.

 

(Herbán Tibor)

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz magazinunk facebook oldalához ITT, ahol még több tartalmat osztunk meg!

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111