LG HR925D Blu-ray lejátszó

AVtrend | 2012. Június 25. | 06:00

Az új készülék "mindenevő", nemcsak lejátszásra, de műsortárolásra is alkalmas hiánypótló eszköz úgy képfelvétel, mint egyszerű lejátszási funkciókkal.

A történelem ismétli önmagát, és az újabb ciklus elkezdődött. Az LG blu-ray lejátszóinak zászlóshajója azon kívül, hogy mindenféle lemezformátumot lejátszik, beépített digitális tunerrel és hard disc recorderrel is rendelkezik. Ismerős a képlet, nem? A képfelvételen és a lejátszáson kívül a televízió-vételi lehetőségeket és a tárolást is meg kellett valósítani, méghozzá egy készülékben. Ha nem vagyunk otthon, akkor jól jön az időzített felvétel-üzemmód is. Ezért találták ki a timer-t. És az ember feltalálá a videomagnetofont. Persze csúcskategóriájút ám, és nagyon digitálisat, telis tele az új idők új szolgáltatásaival.

 

1.jpg

 

Az LG HR925D, az LG legújabb büszkesége kiváló lehetőség arra, hogy a háztartásokban hiányt pótoljon a képfelvétel, és az egyszerű lejátszás területén. A készülékben tulajdonképpen nincsen semmi újdonság, csak az, hogy a már meglévő eszközöket, szolgáltatásokat logikusan egybeötvözve egy olyan egységet hoztak létre, mely minden olyan funkciót magában foglal, amire csak egy átlagfelhasználónak szüksége lehet. De ha már a készülék ilyen szellemes egyvelege a technikai lehetőségeknek, miért ne tágítaná az LG a határokat, és hozna létre egyben egy csúcstechnikát is magában foglaló készüléket, ami 3D képes, 5.1-es hangot is kiad magából, smart funkciókat is tartalmaz, és a médiafájlok megosztását is lehetővé teszi. Valahogy így jöhetett létre a HR925D, ha jól gondolom.

 

Most nézzük, miként lehet beüzemelni a rendszert. Csomagoljuk ki, egy HDMI v1.4-es kábellel csatlakoztassuk a televíziónkhoz, és dugjunk bele digitális TV-antennát is a hátuljába, ha van ilyenünk. Ennyi. Nem túl bonyolult, ugye?

Azért még lehet „molyolni” kicsit, ha mondjuk AV-receiver-en keresztül kívánjuk a hangot megjeleníteni, vagy ha LAN csatlakozásunk van, és nem vesszük igénybe a beépített  wi-fi-t. Esetleg ha régebbi a tévénk, és analóg sztereo RCA csatlakozókon keresztül kapcsolódunk hozzá. Tehát ha az összeszereléssel végeztünk, nézzünk tévét! Méghozzá digitálisat, földit és ingyeneset! A beépített dupla tuner egyidőben két programot is képes kezelni, ez akkor nagy előny, ha épp nézünk valamit, és közben mást rögzítünk.

Bekapcsolás után, ha a televíziónk mondjuk szintén LG, a Simplink segítségével a lejátszó mindent elvégez helyettünk. Felismeri és bekapcsolja a TV-t, megkeresi az aktuális HDMI-bemenetet, és alaphelyzetbe áll. Néhány apró beállítás azért még vár ránk, mint az ország, a nyelv, vagy a wi-fi jelszavának bevitele, majd a teljes értékű, és igen praktikus felépítésű távirányítónkon a kék színnel jelölt Home gomb megnyomása után máris válogathatunk a lehetőségek között. Nézhetjük a digitális adókat, persze behangolás után, ami szintén automatikus, CD-t, DVD-t, blu-ray lemezt hallgathatunk, vagy nézhetünk, USB-ről választhatunk lejátszandó fájlokat, de fel is tölthetjük az 500 Gb tárkapacitású beépített HDD-t, és arról is hívhatunk be anyagokat. A HDD-re persze a kiválasztott digitális csatornák adásait is rögzíthetjük, egyszerre akár kettőt is.

A készüléken kényelmi funkciót is találunk, ilyen az időzített felvétel, vagy a Time Shift funkció, hogy véletlenül se maradjunk le semmiről. Ha meguntuk az éppen futó műsorokat, vagy rögzített anyagainkat, jöhetnek a smart-alkalmazások, mert a HR9250D ezeket is felkínálja tulajdonosának. Válogathatunk az internet-rádiók között, játékokat játszhatunk, vagy szemezgethetünk az app-store készletéből a fizető és ingyenes lehetőségek közül. Még egy jó hír! Ha valakinek nincs szüksége a HDD kínálta felvételi lehetőségekre, de minőségi lejátszóra vágyik, az LG erre is kínál megoldást! A kisebbik testvér, az LG HR720T tudása azonos a HR925D-vel, de tárolót nem tartalmaz.

 

2.jpg

 

Fontosabb technikai adatok:

 

Beépített 500GB HDD, külső tárolóval bővíthető

Dupla TV-tuner

3D blu-ray lejátszás

DLNA, SmartShare, Wi-fi Direct funkciók

Beépített wi-fi vagy LAN csatlakozás  

Vezérlés iPhone-ról

Smart szolgáltatások

Time-Shifting funkció

CD-rippelés

OSD menü

USB-flash memóriáról történő lejátszás

Video On Demand (VOD)

SimpLink
Felskálázás (kép és hang)

Ki-bemenetek: HDMI v1.4, Digitális optikai, analóg sztereó RCA, kompozit, TV-antenna, YUV, Ethernet, LAN, wi-fi

BD-LIVE, Gracenote ID

FAT16, FAT32, NTFS kezelés

DRC (Dynamic Range Control)

Frekvencia átvitel: 20-20.000 Hz
Felvett hangformátum: Dolby Digital (2CH)

Frissíthető szoftver

 

Kép:

A készülék mindazt tudja, ami a műszaki leírásában szerepel. A 3D kellemes mélységérzetet biztosít, a színek alapból kellőképp teltek, de ezen ízlés szerint bizonyos határokon belül változtathatunk. A felskálázás nagyságrenddel jobb minőséget adott, mint az eredeti, eléggé lebutított anyagé volt. A gyors mozgások is jól követhetők, a kép részletgazdag, de ez utóbbiakat inkább a televízió „számlájára” írhatjuk.

 

Hang:

A TV saját hangszóróját használva a hangról semmit sem lehet mondani, de egy ilyen minőségű lejátszóhoz már érdemes kultúrált hangrendszert is választani.

A hang minőségét ez esetben a végberendezés befolyásolja majd, mert a lejátszó kimenetén megjelenő hangok minőségéhez nem fér kétség. Egy Harman Kardon AV Receiveren és JBL hangsugárzókon megjelenítve a készülék hangját, elmondhatom, kiváló élményben volt részem sztereó zenék hallgatásakor és házimozizáskor egyaránt.

 

3.jpg

 

+ Plusz:

Egyszerű installálás és kezelhetőség

Kiválóan szervezett távirányítási funkciók

Strapabíró, csiszolt alumínium ház

 

- Mínusz:

Blu-ray filmek tárolásához bővítésre szorul az 500 Gb-os HDD

 

Összegzés:

Elkellene egy ilyen készülék minden televízióhoz! Egyszerű, mint egy békebeli képmagnó, esztétikus, kis helyigényű, praktikus játékszer. Bármely korosztály képes a használatára. Azért olvassuk el a leírását néhányszor, ha minden szolgáltatását ki szeretnénk használni, mert akadnak még benne bőven meglepetések, finomságok, érdekességek is. Ilyen például a Gracenotte ID funkció, ha egy épp játszott, de ismeretlen anyagról szeretnénk bővebb információt kapni.

Ha többre vágyunk, mint egy „egyszerű” blu-ray-lejátszó, akkor az LG HR925D kitűnő választás.

 

Iránytű:

www.lg.com

 

                                                                                              -SA-

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

 

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

Együttműködő partnereink

fejhallgatoszerviz-banner-140-35.pnghifi_station_140x50px_logo.jpgamekka.jpgapartner.jpgatlogo.jpgaudio_note.jpgealogo-145x50.jpglauditeur.jpgneon.jpgsound_m.jpghuman.jpgepson.jpgpanashoppalvolgyisony.Jpgpixel ACnewlogo copy.jpgkontakt 2  logo.jpgAudio_reference-logo-1.jpgMuzix_145x50.jpgAVmax Logo 1_2.jpg

Bose-logo 149x50.jpg

 

Címkefelhő

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Zenészmagazin.hu Sztereomagazin Médiatechnika fotovideo.hu Házimozi.hu 111